JELENA KOSTOV I BOJANA RISTIVOJEVIĆ: Vaskrs na selu! Poštujemo sve običaje
Foto: Vladimir Šporčić

ZVEZDA "GRANDA" I VODITELJKA TELEVIZIJE HEPI UŽIVALE U PRIRODI

JELENA KOSTOV I BOJANA RISTIVOJEVIĆ: Vaskrs na selu! Poštujemo sve običaje

Stars -

Kostovka i Ristivojevićeva ustale u cik zore i ofarbale skoro 100 jaja, koja su ukrasila različitim tehnikama. Zatim su se opustile u senu i s konjima

Jelena Kostov i Bojana Ristivojević pobegle su iz grada u etno-selo nadomak Zrenjanina kako bi se u miru i tišini pripremile za najveći hrišćanski praznik.

Pevačica i voditeljka ponele su sve što im je neophodno za oslikavanje vaskršnjih jaja - tempere, stikere, palete, četkice, mašnice, kalupe, ali i lukovinu. Da bi poštovale tradiciju, ove poznate dame su obukle i narodnu nošnju.

foto: Vladimir Šporčić

"Vaskrs je praznik koji najviše volim. Sve je lepo, s mnogo ljubavi, pažnje i druženja. Ove godine sam želela da jaja farbam u malo drugačijem okruženju. Uživam da s prijateljima odlazim u etno-selo, zato sam želela da prvi put ofarbam jaja u prirodnom ambijentu jer to prazniku daje čar", započela je priču voditeljka Hepi televizije, a nadovezala se "Grandova" pevačica:

foto: Vladimir Šporčić

"Mnogo lepo se osećam u nošnji. Iako sam pevala celu noć, nije mi bilo teško da poranim da bih s Bojanom ofarbala skoro 100 jaja. Sve smo stigle da obojimo veoma brzo. Lepo sam se zabavila jer zbog brojnih obaveza oko sina Milije, ali i nastupa retko imam priliku da uživam u ovakvim dogodovštinama."

foto: Vladimir Šporčić

Na senu su im se probudile lepe uspomene.

"Divna sećanja budi ovo seno, bar kada sam ja u pitanju", zagolicala je maštu lepa voditeljka, a potom i objasnila na šta je konkretno mislila:

"Pa na detinjstvo. Ju, niste valjda očekivali neku pikanteriju. Skupljala sam seno kad sam bila mala. To sam baš volela da radim jer se tada najbolje pocrni."

foto: Vladimir Šporčić

Kostovka ima malo drugačije iskustvo.

"Ja, nažalost, nisam skupljala seno, ali sam tražila jaja u plastu. U porodičnom domu se za Vaskrs poštuju svi običaji, i uglavnom su deca tražila jaja u senu. To mi je pored kucanja bio omiljeni deo. I sada sinu priređujem isto iskustvo. Smatram da nema ništa lepše od toga da se tradicija poštuje na pravi način. Deca uživaju, a i mi s njima", kaže Jelena.

foto: Vladimir Šporčić

A onda je usledilo kucanje. Ristivojevićka je uzela najveće jaje i krenula u akciju. Iako smo očekivali da ćemo imati pobednika, situacija je bila nerešena. Nadmetanje je trajalo skoro pola sata, a kad su shvatile da su obe dobre u kucanju, ostavile su korpu s jajima i nastavile da uživaju u prirodi.

(Kurir / Ljiljana Stanišić/ Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track