SRĐAN I JOVANA VASKRS PROVODE S PORODICOM: Kupio sam drvena jaja! Ofarbala sam 50 komada!
Foto: Zorana Jevtić

TRADICIJA

SRĐAN I JOVANA VASKRS PROVODE S PORODICOM: Kupio sam drvena jaja! Ofarbala sam 50 komada!

Stars -

"Na praznik ću biti kod kuće. Tako je oduvek, od detinjstva, a isto je i sada kad imam svoju veliku porodicu", kaže Joksimovićeva, a Predojević dodaje: "U kucanju uvek pobede deca jer ih mi stariji pustimo"

Srđan Predojević i Jovana Joksimović tradicionalno proslavljaju vaskršnje praznike u krugu porodice, poštujući sve pravoslavne običaje.

Voditelj nam se pohvalio da je euforija za najveći hrišćanski praznik u njegovoj familiji počela još pre desetak dana, dok nam je njegova koleginica iz jutarnjeg programa rekla da ona ne počinje pripreme pre Velikog petka.

Kako ćete provesti Vaskrs?

Srđan: Jedva čekam zato što mnogo volim Vaskrs. Mi roditelji svoje potrebe i oduševljenja upravljamo prema svojoj deci. Već smo kupili jaja i boje, oni su nekoliko dana pre Vaskrsa išli u park da traže listove kojima su oslikali jaja. Mi stariji više volimo tu prazničnu trpezu. Naravno, ići ćemo i za Kragujevac, tamo je centralna proslava.

Jovana: Kod kuće, poštujući tradicionalne običaje. Tako je oduvek bilo kod mene, od detinjstva, a isto je i sada kada imam svoju veliku porodicu. Volimo da za Vaskrs budemo svi zajedno, na okupu.

foto: Zorana Jevtić

Kada počinjete pripreme za praznik?

Srđan: Porodično učestvujemo u tome. Poštujemo sve običaje, mada je deci to najviše zanimljivo.

Jovana: Mi na Veliki petak počinjemo farbanje jaja. Nema tu mnogo posla, bar ne ove godine jer su bebe još male. Sledeće godine će, verujem, sve biti drugačije.

Ko u vašoj porodici najčešće pobeđuje u kucanju jajima?

Srđan: Uvek deca. Doduše, mi ih pustimo da nas pobede. Ove godine su na vreme naručili drvena jaja na pijaci da nas pobede.

Jovana: Kako kad. S obzirom na to da ofarbamo 50 jaja, onda se desi da svako od nas ponekad odnese pobedu u kucanju.

Kako ste u detinjstvu slavili?

Srđan: Ja pamtim Vaskrs po tome što je uvek bilo mnogo dece. Tada je obično lepo vreme, proleće se budi. Pamtim i po tome što smo se tada uvek viđali s najbližim rođacima, to su bila prava, lepa okupljanja.

Jovana: Isto kao i danas. Pravili smo svečani ručak, farbali jaja. Mislim da je poenta Vaskrsa da smo svi tog dana kod kuće, da ga provedemo zajedno.

Šta biste poručili čitaocima Kurira za vaskršnje praznike?

Srđan: Samo zdravlje i sreću!

Jovana: Svima želim mnogo zdravlja, sreće i poslovnog uspeha!

foto: Zorana Jevtić

Predojević priznao

NISAM POSTIO, NEKA MI BOG OPROSTI

Da li ste postili tokom vaskršnjeg posta?

Srđan: Ne, ja postim samo na Veliki petak. Fiziološki ne mogu da se organizujem zbog radnog vremena, veoma je komplikovano. Ne bih izdržao post s ovakvim životnim tempom - rano ustajanje s kasnim odlaskom u krevet. Nadam se da će mi Bog oprostiti zbog toga.

(Kurir / Ivan Ercegovčević / Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track