Oglasio se sin Esme Redžepove: Ja sam naslednik autorskih prava i to mi je dovoljno!
Foto: Profimedia

Simeon Atanasov

Oglasio se sin Esme Redžepove: Ja sam naslednik autorskih prava i to mi je dovoljno!

Stars -

Povodom navoda da je kriv za krađu stvari iz muzeja pokojne Esme Redžepove, oglasio se njen sin Simeon Atanasov koji tvrdi da je naslednik autorskih prava.

"To mi je dovoljno. Želim da sačuvam dobre uspomene na Esmu i zahvalan sam što mi je pomogla u životu, dala mi je dovoljno, svima nama, i zato poričem sve glasine da sam počinio bilo kakvu krađu, nikada nisam ništa uzeo bespravno", navodi Atanasov.

foto: Dragana Udovičić

Podsećamo, bosanski i makedonski mediji objavili su da je on navodno nekoliko sati proveo u policiji na razgovoru kao optužen da ima veze s krađom Esminih stvari - od nakita, garderobe, obuće, nameštaja, pa čak i urne s pepelom njenog supruga Steve Teodosijevskog.

On se redakciji Kurira obratio putem mejla, a u nastavku prenosimo njegovu objavu:

"Stevo i Esma nisu me legalno usvojili, kao i svu ostalu djecu, ali od prvog dana su brinuli za mene kao svoje rođeno dijete. Kada je 1997. Stevo bio na smrtnom postelji pozvao je, sve nas koji smo u toj generaciji bili prisutni, bila je prisutna i pokojna Esma, rekao je da mi ostavlja svoju poznatu harmoniku i da ja vodim bend", napisao je u svom demantu Simeon Atanasov.

foto: Printscreen/Premijera

"Moj sin se zove Stevo, a moja kći Esma zbog poštovanja koje sam osećao za njih, koji su bili poput mojih pravih roditelja. Autor sam više od 100 pesama i zato je Esma iz poštovanja prema meni i mojoj porodici odlučila da sva autorska prava ostavi meni. Nije mi potrebna kuća niti bilo šta iz nje", objasnio je muzičar i dodao:

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track