PRVI OSNOVNI SUD DONEO NOVU MERU: Luka ne sme da priđe Nataši do kraja suđenja!
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

odluka

PRVI OSNOVNI SUD DONEO NOVU MERU: Luka ne sme da priđe Nataši do kraja suđenja!

Stars -

Luka Lazukić ne sme da priđe još uvek zakonitoj supruzi Nataši Bekvalac niti da komunicira s njom do okončanja postupka koji se vodi protiv njega za porodično nasilje.

foto: Marina Lopičić

Ovu meru izrekao je Prvi osnovni sud na predlog tužilaštva nakon što je bivšem košarkašu danas istekla mera koja je doneta pre 30 dana. Njemu je takođe naloženo da se na svakih 15 dana javlja policijskoj stanici Savski venac počevši od danas. Ova zabrana odnosi se samo na pevačicu, ne i na dete koje ima s njom.

- Po naloženju sudije za prethodni postupak stoje razlozi za izricanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja u odnosu na oštećenu Lazukić Natašu, imajući u vidu da iz spisa predmeta proizilazi da je osumnjičeni Lazukić Luka osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo nasilja u porodici, kao i da uvidom u spise predmeta proizilazi da je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnog dela, odnosno da se ne seća da li je bilo fizičkog kontakta sa oštećenom Lazukić Natašom - stoji u rešenju.

foto: Dragan Kadić

Takođe, navodi se da postoji bojaznost da Luka delo ponovi: - Iz nalaza i mišljenja stalnog sudskog veštaka za hirurgiju, ortopediju i traumatologiju stoji da je Lazukić Nataša pretrpela lake telesne povrede, te po oceni sudije za prethodni postupak postoje okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojaznost da bi osumnjičeni Lazukić Luka mogao ponoviti krivično delo, zbog čega se izricanje mere ukazuje kao neophodna mera u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević, Foto: Dragana Udovičić; Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Evo šta je Luka prvo uradio kada je izašao iz suda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track