PEVAČICA ĆE SE BORITI ZA PRAVA MANJINA: Zlata ode u političarke! Postaje direktorka Centra za ljudska prava!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Humana

PEVAČICA ĆE SE BORITI ZA PRAVA MANJINA: Zlata ode u političarke! Postaje direktorka Centra za ljudska prava!

Stars -

Zadatak Petrovićeva će uskoro početi da edukuje žene o zdravstvenoj zaštiti, ali i da savetima pomaže deci koja su muzički talentovana, najavljuje njen bivši suprug i osnivač Centra Hasan Dudić.

Zlata Petrović postaće direktorka Centra za ljudska prava i nacionalne manjine i glavni zadatak biće joj borba za prava i bolji položaj Roma u Srbiji, saznaje Kurir.

foto: Dragan Kadić

U pitanju je nevladina organizacija koju je još pre nekoliko godina osnovao i čiji je predsednik pevačicin bivši suprug Hasan Dudić. Na njegovu inicijativu Zlata će preuzeti deo posla koji se odnosi na edukaciju žena o boljoj zdravstvenoj zaštiti, ostvarivanju njihovih prava, kao i savetovanje i pomoć deci koja su muzički talentovana.

foto: Dragan Kadić

Edukuje žene

Kako nam je Hasan rekao, veoma se raduje saradnji sa bivšom ženom i uveren je da će ona trudom, voljom i zalaganjem koje će pružiti u radu sa romskom zajednicom postati nova Esma Redžepova.

foto: Dragana Udovičić

- Već neko vreme o tome sam pričao sa Zlatom i ona je oduševljeno prihvatila da bude od pomoći u našem centru. Ona će se boriti za edukaciju žena, pre svega što se tiče zdravlja. Poznato je da Romkinje mlade umiru zbog nedovoljne brige o sebi i svom zdravlju, pa će naš cilj biti da im savetima i pričom objasni da je to najvažnije. Osim toga, pomagaćemo i talentovanoj deci za sport i muziku, Zlata će tu biti od velike koristi jer je ona dokazana kao kvalitetan pevač i neko ko se radom i trudom izborio za svoj status na muzičkoj sceni. Ovakvim humanitarnim radom decenijama se bavila pokojna Esma Redžepova, a ja verujem da moja Zlata ima potencijal da je nasledi u tome - rekao nam je Dudić.

Veruje u sebe

Pevačica se raduje novom pozivu i tome što će moći da pomogne ljudima, ali ipak priznaje to nimalo nije lak zadatak.

- Tačno je to što ste čuli. Ja ću biti obazriva jer ne želim da obećam nešto što neću moći da ispunim, moram da budem sto odsto sigurna da ja to mogu da uradim pre nego što prihvatim nešto. Pričali smo o tome, ali ima još detalja o kojima tek treba da se dogovorimo. Narednih dana ćemo imati sastanak i sve ćemo se lepo dogovoriti. Moj cilj, osim što zaista imam želju da pomognem ljudima, jeste i da te iste ljude ne razočaram. Ovo je humanitarni posao i to ipak ne može svako da radi, a ja, naravno, verujem u sebe i svoje namere - kazala je Zlata.

Ponosna

NE STIDIM SE SVOG POREKLA

Zlata je poznata kao osoba širokih shvatanja, kao i po tome što se nikada nije stidela svog porekla i da je to uvek sa ponosom isticala.

- Zašto bih krila? Uvek govorim svojim sinovima da treba da budu ponosni na to što jesu. Ja sam Romkinja po majci, moji sinovi imaju romske krvi i govorim im da toga nikako ne smeju da se stide. Zašto bi se iko stideo onoga što jeste?... Zašto bi se iko stideo svog seksualnog opredeljenja? Oduvek je bilo ljudi koji su naklonjeni istom polu. Ali, od pamtiveka to se krilo. Ja poštujem sve ljude na ovom svetu i sve opravdavam i razumem - rekla je Petrovićeva jednom prilikom.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/ Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAHAR PRVI PUT OTKRIVA KAKO JE NASTALA ČUVENA PESMA VIDOVDAN: Osećao sam strašnu GROZNICI, pao sam na pod, a onda mi se ukazao ON... Za 5 minuta stvorio sam večnost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track