ČEDA VASILJEVIĆ DEDA UČESNICE PAROVA: Aleksandra je unuka bivšeg ministra! (FOTO)
Foto: Printskrin

SAZNAJEMO

ČEDA VASILJEVIĆ DEDA UČESNICE PAROVA: Aleksandra je unuka bivšeg ministra! (FOTO)

Stars -

Učesnica "Parova" Aleksandra Vasiljević unuka je Čedomira Vasiljevića, bivšeg ministra bez portfelja, koji je optužen za utaju poreza, zloupotrebu službenog položaja i finansijske malverzacije!

foto: Printskrin

Otkako je ušla u rijaliti, bodi-bilderka je isticala da je imućna i da je iznad svojih cimera, kao i da je njena porodica najuticajnija i najcenjenija u Šapcu. Aleksandra se pre nekoliko dana pohvalila i da je njen deda bivši ministar bez portfelja, ali nije htela da otkrije njegovo ime.

foto: Printscreen

Kako Kurir saznaje, u pitanju je čuveni biznismen i član Srpske radikalne stranke Čeda Vasiljević. On je u vladi Mirka Marjanovića 1998. bio ministar bez portfelja, a kako pišu mediji, završio je u pritvoru posle 5. oktobra. Okružno javno tužilaštvo u Šapcu podiglo je optužnicu protiv njega tek 2008. godine, i to za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, ovlašćenja u privredi, falsifikovanja službene isprave i poreske utaje. Vasiljević je svojevremeno bio vlasnik preduzeća "Jugent", a devedesetih godina je na štetu preduzeća i drugih akcionara sebi pribavio imovinsku korist od oko tri miliona dinara. Na teret mu se stavlja i da je svesno umanjivao vrednost jednih, a uvećavao vrednost nepokretnosti u okviru "Jugenta".

foto: Printskrin

Početkom 2000. godine prodao je i poslovni prostor za 200.000 maraka, od čega je polovinu uzeo za sopstvene potrebe. Vasiljević je navodno 1998. godine naredio šefu računovodstva da uplatu svog preduzeća u vrednosti od oko sedam miliona dinara proknjiži kao ulaganje u matičnu firmu, čime je postalo vlasnik 7.010 akcija "Jugenta" bez ikakvog fizičkog ulaganja.

foto: Printscreen

Danas, kažu izvori iz Šapca, njena porodica više nije imućna, ali fitnes prvakinja nije komentarisala navode da su njeni u dugovima zbog dede, kao i da žive kao podstanari, već je samo prokomentarisala:

foto: Happy screenshot

"Za dobrim konjem prašina se diže".

Pokušali smo da stupimo u kontakt s Aleksandrinom mamom, ali ona se nije javljala na broj poznat redakciji.

Kako je Vasiljević za vreme mandata bio član SRS, kontaktirali smo s predsednikon te stranke dr Vojislavom Šešeljem, koji je rekao da poznaje Čedu, ali da dugo nisu u kontaktu.

foto: Dragan Kadić

"On je i dalje član SRS i, koliko znam, nije bio u zatvoru. Videli smo se poslednji put na sahrani Zorana Krasića (osnivač SRS, prim. aut.) u aprilu. Nije politički aktivan, ali nije mu prestalo članstvo u stranci", rekao nam je predsednik SRS.

Aleksandra pretila Ana Mariji Proteraću te iz Srbije!

Aleksandra Vasiljević navodno je pretila cimerki Ana Mariji Džambazov da će je lično proterati iz Srbije jer njena porodica to može da uradi.

foto: Happy screenshot

- Pored toga što mi se rugala što nemam roditelje, Aleksandra mi je pretila da će me isterati iz Srbije. Kao, njena porodica je veoma moćna, u sprezi sa politikom, i ona to može da uradi - požalila se Ana Marija u emisiji.

Katastrofa Ministar rasno netrpeljiv Zabranio Romima kupanje u bazenu

Pre skoro 20 godina u medijima je osvanula vest da Čeda Vasiljević, koji je inače vlasnik sportskog centra "Krmanovača" u Šapcu, nije dozvoljavao Romima da se kupaju tamo.

foto: Printskrin

Članovi romskih nevladinih organizacija sproveli su testiranje pristupa bazenu. Trojica Srba i trojica Roma pokušali su da kupe karte za bazen. Prodavci su najpre pitali Rome da li su Romi. Na njihov potvrdan odgovor saopštili su im, izvinjavajući se, da na osnovu pravila centra Romima nije dozvoljen pristup. Kada su Srbi pitali zašto Romi ne mogu da uđu, dobili su odgovor da mogu, ali da će ih obezbeđenje izbaciti.

Kurir.rs/Jelena Stuparušić/Foto:Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track