POSTALA REPORTERKA! NADA MACURA PRIZNALA: Uvek sam sa ljubomorom gledala lekare koji idu na teren... TO ME JE I GURALO DA OSTVARIM SAN
Foto: Zorana Jevtić

VAŽAN DEO JUTARNJEG PROGRAMA

POSTALA REPORTERKA! NADA MACURA PRIZNALA: Uvek sam sa ljubomorom gledala lekare koji idu na teren... TO ME JE I GURALO DA OSTVARIM SAN

Stars -

Bivša portparolka Hitne pomoći Nada Macura od sada će izveštavati o dešavanjima tokom noći u glavnom gradu kao deo tima jutarnjeg programa, rame uz rame sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem. Iako je sve teklo u najboljem redu, ona otkriva da je imala tremu.

"Jovana i Srđan su tražili da ja budem lekar, a ne novinar reporter. Svakog dana biću na drugoj lokaciji i pružiću gledaocima potrebne informacije. Da li ću se samo jednom dnevno javljati, za sada ne znam. Ja sam na stend baju od sedam do jedanaest i petnaest sati svakog radnog dana i šta mi kažu moji poslodavci, ja ću to poštovati", kaže ona.

Zatim, prisetila se svojih početaka i želja koje je imala, pa i ostvarila.

"Ja jako dugo radim ovakva javljanja. Skoro četrnaest godina sam bila deo Hitne pomoći, a novinarstvom se bavim od 1995. godine kada sam radila na Radio Novostima, pa na Radio Jatu. Ovakav format uključivanja sam prva ja osmislila uz pomoć urednika i takav format je praktično moj".

Nada je priznala da je uvek bila pomalo ljubomorna na lekare koji su išli na teren.

"Ja sam kardiolog i imam dve specijalizacije, ali uvek sam sa ljubomorom gledala lekare koji idu na teren. Naravno, godine više nisu za teren, kao i takva dinamika. Međutim, poslednji put sam pomogla novinarki kojoj je pozlilo. Na licu mesta sam joj pružila pomoć iako je ona bila u vrlo ugrožavajućem zdravstvenom stanju. To mi je podstrek i još veća želja da se bavim medicinom koliko god je moguće".

Između ostalog, njena je želja da ima autorsku emisiju.

"Ja sam osmislila emisiju u kojoj bih pozivala ljude koji se bave medicinom ili su na vrlo zahtevnim menadžerskim poslovima, da pričaju kako oni vode računa o svom zdravlju. To je neka moja ideja i nadam se da ću zaslužiti autorsku emisiju", ističe doktorka.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Blic.rs/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PAPARACO: Nada Macura hit u autobusu 58!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track