LUKA LAZUKIĆ SMISLIO STRATEGIJU ZA SUĐENJE Potegao Natašine bivše da dokaže da je luda!
natasa bekvalac, Foto: Vladimir Šporčić, Kurir TV

ŠOK

LUKA LAZUKIĆ SMISLIO STRATEGIJU ZA SUĐENJE Potegao Natašine bivše da dokaže da je luda!

Stars -

Luki Lazukiću juče je počelo suđenje za porodično nasilje pod optužbom da je u noći između 13. i 14. juna pretukao još uvek zakonitu suprugu Natašu Bekvalac. On je na ovo ričište došao sa novom strategijom - tražio je psihijatrijsko veštačenje pevačice.

Inače, Nataša je u Prvo osnovno javno tužilaštvo na Novom Beogradu stigla dva sata pre zakazanog ročišta. Do početka glavnog pretresa bila na spratu iznad sudnice i tačno u 11 časova u pratnji sudske straže i svog advokatskog tima sišla na saslušanje. U hodniku je već bio njen muž od kojeg se razvodi sa svojim braniocima. Kada ga je pevačica spazila, odmah se sklonila u ćošak i nijednog trenutka se nisu pogledali niti su se jedno drugome javili. Sudija je tačno na vreme pozvao sve stranke, a Nataša se unutra zadržala samo pet minuta. Naime, ona ima status oštećenje, a istovremeno je i svedok u ovom postupku, pa samim tim nije morala da prisustvuje suđenju, ali je imala želju da dođe.

foto: Vladimir Šporčić

To su potvrdili i pravnici advokatske kancelarije Aleksić, koji zastupaju Bekvalčevu.

- Luka nije izneo svoju odbranu, već je sud saslušao uvodni reč javnog tužioca, Lukine branioce, kao i dokazne predloge odbrane o kojima će se naknadno odlučiti. Lazukić će svoju odbranu izneti 20. jula. Budući da on ima pet branilaca, na šta po zakonu ima pravo, zbog toga je saslušanje trajalo tri sata. Nataša nije imala obavezu da dolazi na saslušanje, ali je došla iz dva ralzoga. Prvi je taj što je želela okrivljenog da pogleda u oči i pokaže mu da ga se ne plaši, a drugi je pitanje kućnog vaspitanja - pozvana je na sud i došla je i ako se znalo da neće biti saslušana - navedeno je iz advokatske kancelarije "Aleksić".

foto: Vladimir Šporčić

Sa druge strane, kako Kurir saznaje, Lukini advokati su priložili dokazni materijal, kao i predloge o saslušanju svedoka i lekara iz Urgentnog centra koji su pregledali pevačicu, nakon što je prijavila muža za porodično nasilje. Pored toga Lazukićevi branioci su dostavili tekstove iz novina koji su se ticali, samopovređivanja, histerije, skretanju pažnje na sebe, izazivanje konflikta, agresije, razbijanje kancelarije Nemanje Alksića, kao i podnetu krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu za krivično delo ucene. Oni su naveli da je Nataša 1. juna ove godine od Luke tražila novac putem mejla.

Dokazi U toku istrage Luka bio na veštačenju

Kako Kurir saznaje, Tužilaštvo je sprovelo psihijatrijsko vešrtačenje Luke Lazukića. Naš izvor otkriva da se u dokumentaciji nalazu da on nema elemenata agresivnosti i crta nasilničkog ponašanja. Njegovo veštačenje je obavljeno još za vreme istrage u prvoj fazi procesa, kada je tužilaštvo priklupljalo dokazni materijal. Sa njim su stručnjaci obavili intervju i psihološko testiranje iz kojeg su doneli mišljenje da se radi o normalnoj osobi koja nije problematična niti sklona incidetnim, agresiji i nasilju.

Antrdile Advokatski tim Nataše Belvalac tvrdi da je zadovoljan početkom suđenja. - Ne bismo previše komentarisali oko ovog postupka, ali možemo da kažemo da smo zadovoljni dosadašnjim radom tužilaštva i suda. Prvo ročište je dobro prošlo, naredno je zakazano za 20. jul, kada će okrivljeni dati svoju odbranu - kratko je rekao Natašin advokat Nemanja Vlček. Lukin pravni tim nije želeo da komentariše ričište i tražili su da se mediji isključe iz slučaja zbog Natašine i Lukine dece.

Tri sata bio u sudnici

Luka Lazukić je tri sata proveo u sudnici. Kada se saslušanje završilo, on je brže - bolje napustio zgradu Prvog osnovnog javnog Tužilaštva. IT stručnjaka je čekao prijatelj ispred suda, a on je pognute glave i brzim korakom uleteo u vozilo. Okupljenim medijima nije želeo da daje izjave, a ekipu Kurira je u toku pauze ljuubazno rekao da do okončanja slučaja neće komentarisati slučaj.

Ljiljana Stanišić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUKA TVRDI DA NIJE KRIV ZA NASILJE, A NATAŠINI ADVOKATI REAGUJU OVAKO: Zadovoljni smo dosadašnjim radom suda (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track