DUŠICA JAKOVLJEVIĆ OTVORILA DUŠU ZA LENU: Dotiču me tuđa sreća i nesreća!
Foto: Printscreen/Youtube

MOJA PRIČA

DUŠICA JAKOVLJEVIĆ OTVORILA DUŠU ZA LENU: Dotiču me tuđa sreća i nesreća!

Stars -

Dušica Jakovljević sprema se na zasluženi odmor posle devet meseci iscrpljujućeg rada u "Zadruzi". Njena deca, Anđela koja ima 11 godina i osmogodišnji Ognjen, ponovo dobijaju mamu koja je pokretač svega što se dešava u njihovoj porodici. Ista kod kuće kao i na poslu, ova zanimljiva mlada žena gleda samo napred, ne žali ni za čim i drži se onih vrednosti na kojima je rasla.

Kako su vas odabrali za voditeljku "Zadruge"? - Ja sam stari rijaliti vuk. Vodila sam i "Velikog brata" i "Farmu". Tek sada, u "Zadruzi", vidim za šta sam spremana od onog gore ''inženjera''. Imam 37 godina, emotivnu i poslovnu zrelost, a i životno iskustvo za razne situacije. Za rijaliti je potrebno da brzo razmišljate i znate kada je vreme za šalu, a kada nije. Uvek ima ostrašćenih navijača, ali je neuporedivo više onih koji su prepoznali moju objektivnost i suzdržanost. Imala sam distancu i vrlo dobro znala šta je posao, a šta moj privatni život.

Da li vam smetaju komentari da su rijaliti programi nešto najgore na našim televizijama? - Ne smetaju mi. Na našim televizijama postoje mnogo gori sadržaji. Ne možemo ni sve rijalitije da stavimo u isti koš. To je naša stvarnost, priznali mi to ili ne. Po meni, dobro je da imate toliko raznih situacija u maloj zajednici. To pokreće neke društvene teme. Uvek sam na to gledala sa psihološke i sociološke strane, drugačijim očima. Ko ume da gleda, taj će i da vidi. Ko ne vidi i traži samo nešto loše, džabe mu je i objašnjavati.

Sminka @tamarasuslov Nakit @happy_line_bizuterija_ Kosa @gagisa Haljina @let_her_official

Објава коју дели Dusica Jakovljevic (@dusicajakovljevic) дана

MENTALNA SNAGA Kakav je psihološki profil pobednika? Ko god da je ušao u "Zadrugu", naravno da se nadao pobedi. Očekivanja su nešto drugo. Treba da imate želju za pobedom, ali ne po svaku cenu. Ima kalkulanata, ali maske padaju kad ste 24 časa pod kamerama. Ako se neko konstantno ponaša devet meseci, onda svaka mu čast. To je neopisiva mentalna snaga.

Najteži trenutak? - Izuzetno sam emotivna i teško mi je da se uzdržim. Ali, evo, u emisiji "Narod pita" javila se gledateljka i rekla, parafraziraću: ''Kada se ugase svetla, svedu životni računi, najvažnija je jedna sobica, jedan krevet i jedna šerpa.'' Zasuze mi oči i kada pričam o tome. Takve rečenice uvek me dotaknu i zastane mi knedla u grlu. U redu je da želite udoban život, obezbedite porodicu, ali ja ne patim za tim. Volim da živim normalan život. To su ljudi i prepoznali, da se poistovećujem s njima, da sam deo te publike i da živim isti život kao oni. Ne uzdižem se iznad bilo koga. Kad legnemo u krevet, mi legnemo u jednu sobu. Sami smo sa svojim zidovima i mislima. Negujem to u sebi.

I MAMA SE NEKAD UMORI Čime biste želeli da se bave vaša deca? - Nemam pojma. Jedina stvar za kojom žalim jeste to što sam zapostavila njihove vanškolske aktivnosti. Možda bi neko ovo prećutao, ali neću da gradim lažnu sliku o sebi. Dobro je što je Anđela naučila da uči sama, ne voli da je preslišavaju. Oboje su odlični đaci, dobri drugari, niko ih ne posmatra kao moju decu. Ni ja sebe ne doživljavam kao ''Dušicu Jakovljević''. Ponosna sam na njih što su zajedno sa mnom sve ovo izgurali. Mnogo smo nedostajali jedni drugima, ali razumeli su me. E, sledeće godine učiće jezike, ići na treninge...

Zajedno ste preživeli i vaš razvod braka. Nedostaje li vam nešto iz bračnog života? - Apsolutno ništa. Sa bivšim mužem ostala sam u dobrim odnosima. To je bio životni projekat koji nije uspeo. Prošlo je, nisam ''spasavala i krpila''. Ne pravim kompromise. Ne trudim se niti molim da me neko voli, pritom ne mislim samo na brak. Naravno da je bilo teških trenutaka, ali ja ih guram pod tepih. Ne znam da li pod tepihom istrule ili će se pojaviti kad-tad, ali o tome ne razmišljam, idem samo napred. Kad sam se vratila kod roditelja, nisam došla u tuđu kuću, već u svoju. Nisam potonula, takva sam i zbog dece. Isplačem se, posle pola sata izađemo napolje i smejemo se. Idemo dalje. Deca znaju za moje emocije. I mama se nekad umori. Krenulo mi je nabolje, došla sam na Pink, kasnije sam upoznala i čoveka s kojim sam u predivnoj vezi. I mojoj deci se dopalo, tako da smo sada šestočlana ekipa koja sve planira zajedno.

POVERENJE GLEDALACA Koliko novca dajete za svoj izgled? - Nisam izdvajala previše. Ne bih dala prosečnu platu kada je reč o kremi za lice. Žena se sjajno oseća samo kad se istušira i namaže makar Pavlovićevom mašću ili običnom plavom "niveom". Genetika i misli su najvažnije. Ja sam korigovala bore smejalice, jer sam naišla na sjajnu rusku doktorku. Sve živo sam radila na licu, ali se ništa ne vidi. Često idem kod prijatelja u Beč i tamo na sniženjima kupim super stvari. Nisam sportski tip, osim što navijam za "Zvezdu", ali pomalo i treniram. Jer, kad se svetla ugase, ostaje mi moje telo koje sutra treba da služi i mojim unucima.

Kako negujete svoj duh i čuvate hrabrost za sve što dolazi? - Hrabrost je prava reč. I ludost i hrabrost! Dopada mi se da sve radim u trenutku. To je moj izbor i stekla sam poverenje gledalaca. Mnoge delove svog života prepustila sam ljudima kojima verujem. Čudili su se mojoj ljubičastoj kosi, a ja sam verovala svom frizeru. Kao što nemam stil kada je reč o odevanju, tako nemam ni u frizurama. Tek krajem ove "Zadruge", i u finalu, kada sam dobila velike komplimente, shvatila sam da vredim. Dugo čekate u nekom ''džepu'' da vas izvade i, kada se to desi, prvo morate da vidite da li ste još uvek onaj zgužvani papirić ili ste se ispeglali. Mene je Pink bacio u vatru i ispresovao. Izdržala sam. Sad mi je vreme za neke ozbiljne životne poteze.

SKROMNO SAM VASPITANA Roditelji vam pomažu u odgajanju dece. Da li im se dopada to što radite? - Ja sam jedinica, ali nisam razmažena. Uvek sam bila dobro dete. Ugostim ljude tako što im pružim svoj dom na dlanu, kao da je njihova kuća. Mislim na druge, dotiču me i tuđa sreća i nesreća. Potičem iz skromne, dorćolske radničke porodice. Mama mi je iz Imotskog, deda po tati iz Banjaluke. Ja sam živi miks s ovih naših prostora. Rano su me dobili, u dvadesetim godinama. Uvek su imali energije za mene, kao što sada imaju za moju decu. Nisam bila problematična, jer sam uvek pomišljala kako bi oni reagovali. Sve probleme brzo smo rešavali. Bilo je bitno da smo na okupu. Bez njih ne bih mogla ništa i oni su mi najveći kritičari.

(Ljilja Jorgovanović, Foto:Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NIŠTA POMPA, NIŠTA EGZOTIKA, OVO JE PRVI ZAJEDNIČKI ODMOR SARE I VOJKETA! Srpski biser ugostio bivše zadrugare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja