BIO JE NAŠA LEGENDA, A OVO JE KRIO OD NAS: Dragana Nikolića nikada nećemo preboleti, a ovo o njegovom životu MALO KO ZNA!
Foto: Fonet/Darko Cvetanović

NIKAD NISU ISTICALI SVOJA PRAVA IMENA

BIO JE NAŠA LEGENDA, A OVO JE KRIO OD NAS: Dragana Nikolića nikada nećemo preboleti, a ovo o njegovom životu MALO KO ZNA!

Stars -

Mnoge poznate ličnosti promenile su svoje ime zvučnijim i originalnim pseudonimom, a neki jednostavno nikada nisu isticali svoja prava imena.

Pravo ime Ane Bekute zapravo je Gordana-Nadežda Polić, a ni Dragan Nikolić se zapravo nije zvao Dragan. A koje su poznate ličnosti odlučile da sebe nazovu drugačije pročitajte u nastavku.

Ana Bekuta Na sceni je više od 40 godina, na rođenju je dobila ime Nadežda Nada Polić, koje je zbog karijere promenila.

"Nije to nikada bila polemika, to zapravo mislim i sada i ako je od tada prošlo 32 godine. Mislim da je to bila potreba. Potreba iz razloga što je tada na estradnoj sceni bilo bar četiri Nade. Ja sam poslušala mog tadašnjeg kompozitora Predraga Vukovića Vukasa čije je mišljenje bilo da ipak promenimo moje ime. Predložio mi je da promenim ime i prezime i pristala sam. I sad mislim, iako mislim da bih karijeru napravila i kao Nada Polić, ali mislim da je to Ana Bekuta meni pomoglo, onako zvučnije je", otkrila je Ana.

foto: Printscreen/Prva

Dragan Nikolić - Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je glumac Dragan Nikolić za života. Malo ko je zbog toga znao kako se on zapravo zvao.

Nada Topčagić Brojni mediji pisali su proteklih godina da je rođena kao Senada. Nije tačno poznato kada je ona počela da koristi nadimak kao način da se njeno ime lakše upamti, ali je svi znaju uglavnom kao Nadu.

foto: Damir Dervišagić

Lepa Lukić Nekrunisana kraljica narodne muzike rođena je 1940. godine kao Lepava Mušović. Iako joj to ime stoji u ličnoj karti,svi je znaju po nadimku i prezimenu njenog prvog supruga.

foto: Printscreen

Jana Todorović Pevačica rođena 1974. godine u Prištini opšte je poznata kao Jana, dok se ona zapravo zove - Dragana Todorović.

foto: Dragan Kadić

Nele Karajlić Dr Nele Karajlić je Nenad Janković, Inspektor Blaža je Igor Blažić, a Toni Montano je Velibor Miljković.

foto: Printscreen

Rambo Amadeus Rambu Amadeusu, koji je tokom karijere menjao pseudonime, pa je sada poznatiji kao Svetski Mega Car-Intergalaktički Giga Imperator, a za vreme sankcija je bio Ranko Amortizer, u ličnoj karti piše da mu je ime Antonije Pušić.

foto: printScreen jutjub

Ekstra Nena Snežana Berić je pravo ime ove pevačice, danas profesorke na fakultetu.

foto: Dragan Udovičić

Maja Marijana

Ime Maje Marijane je zapravo Marijana radovanović.

Dara Bubamara

Pravo ime folk pevačice je Radojka Rada Kesić.

foto: Printscreen/Premijera

Kurir.rs/Foto

Kurir.rs/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SUZE ZA VOLJENIM GAGOM TEKU VEĆ 2 GODINE: U Aleji zaslužnih građana održan pomen Draganu Nikoliću, Milena i prijatelji neutešni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track