JELENA KOSTOV OTKRILA TAJNE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Pevačica progovorila o suprugu, majčinstvu, ali i čije savete najradije sluša!
Foto: Damir Dervišagić

OTVORILA DUŠU

JELENA KOSTOV OTKRILA TAJNE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Pevačica progovorila o suprugu, majčinstvu, ali i čije savete najradije sluša!

Stars -

Pevačica Jelena Kostov ne libi se da sa javnošću podeli svoju meru sreće koju je pronašla pored svog supruga, Miljana Vukovića.

Jelena se pre godinu i po dana ostvarila u ulozi majke i tako otkrila koliko zapravo može biti odgovorna, požrtvovana i brižna. Za nju, roditeljstvo je najvažniji segment života, te tako sve slobodno vreme posvećuje svom sinu Miliji.

foto: Damir Dervišagić

Vaš sin je u februaru napunio godinu dana, a Vi ste se vratili poslu i snimanju pesma. Kako usklađujete sve obaveze?

- Da mi je neko ranije rekao da ću tako dobro balansirati privatnim i javnim životom, ne bih mu verovala! Bavim se takvim poslom gde, ukoliko te nema na estradi ili u medijima, brzo te zaborave ili, da kažem malo iskrenije od toga, otpišu te. Ja sam htela da napravim pauzu od dve, tri godine, ali su mi negde uvek odzvanjale reči prijatelja: "Ako želiš da obezbediš bezbrižnu budućnost detetu, moraš da radiš". Zato sam se i brzo vratila na scenu, jer ja ipak živim od muzike. I evo me - spremila svoj prvi album! Teško pada kada sam prinuđena da na nekoliko sati budem van kuće, jer se trenutno nalazim u najlepšem periodu svog života, a vreme brzo prolazi i sve sam tužnija zbog toga.

Poznato je da su muška deca u većini slučajeva privrženija majkama. Koje životne vrednosti biste voleli da Milija nauči od Vas?

- Volela bih da mnogo toga nauči od mene. Pođimo od toga da sam vaspitavana da sve radim promišljeno i pametno. Od dvadesete godine sama zarađujem i pomažem roditeljima. Za mene nema veće sreće od toga. Nisam rasipnik i svoje dete ću učiti toj vrlini. Volela bih da ima poštovanja prema ljudima. To su prave vrednosti, bez moralisanja. Bavim se takvim poslom, gde se susrećem sa brojnim nedoličnim stvarima. Trudiću se da sve negativno iskorenim.

foto: Damir Dervišagić

Sa kim se najčešće savetujete oko roditeljstva i koji biste savet dali budućim mamama?

- U životu se generalno savetujem samo sa porodicom; roditeljima, sestrom i suprugom. Nisam posećivala savetovališta, kao moje prijateljice. Pustila sam da sve ide svojim tokom, kao što se praktikovalo pre mnogo godina. Nisam pratila emisije u vezi sa tim temama, mada je na mene ostavila utisak jedna knjiga koju sam ranije pročitala. Dobila sam ohrabrenje da se vodim instinktom, bez preteranog razmišljanja. Iako sam sklona preterivanju. Čuvam sina pod "staklenim zvonom", a to ne valja. (smeh) Shvatam gde grešim i trudim se da to ispravim. To bi bio moj savet majkama.

S obzirom da Vaš suprug nije pristalica javnog eksponiranja porodice, kako komentarišete roditelje koji svoju decu promovišu putem društvenih mreža?

- Veoma poštujem svog supruga zato što ne preferira javno eksponiranje. Ne bih bila sa njim da sam znala da je on počeo vezu sa mnom zato što sam javna ličnost. To ne donosi ništa dobro i može prouzrokovati samo probleme. A tek da ne govorim o deci! Svako ima pravo na svoje mišljenje, a na meni je da ne osuđujem, no, isto tako, i da ne podržavam. U nekoliko navrata sam želela da okačim fotografiju svog sina, da svi vide koliko je meden i divan, ali se sledećeg trenutka setim da to nije podobno. Kada bude punoletan, možda bi mu smetalo da sam u njegovim najranijim godinama tako ishitreno odlučivala u njegovo ime. Ukoliko bude želeo da se promoviše na društvenim mrežama, to će sam učiniti. Do tada, ostajem pri svojoj tvrdnji.

foto: Damir Dervišagić

Krasi vas vitak stas i nakon porođaja. Koliko vam je vremena trebalo da vratite liniju?

- Svakodnevno mi stižu poruke od devojaka koje se pitaju isto. (smeh) Imala sam sreće da nakon dva meseca vratim kilažu. Ne pazim na pravilnu ishranu, jednostavno je do metabolizma. Nema univerzalnog trika.

Isticali ste da ste patrijarhalno vaspitani i da poštujete tradicionalne vrednosti. Da li to znači i da Vašem muškarcu ne dozvoljavate da obavlja poslove po kući?

- Ne volim takvu vrstu podela. Nema ništa loše u tome da muškarac pomogne oko kućnih poslova. Poznajem mnogo žena koje cepaju drva, upravljaju traktorom, koje su čitav dan na njivi. Žene ne bi trebalo da kroče na ta mesta, ako bi se vodili tim podelama. Uvek sam za to da svi budemo ravnopravni. Na kraju krajeva, muškarci su najbolji kuvari. (smeh)

foto: Damir Dervišagić

Šta bi po Vama trebalo da poseduje "Super žena"?

- Super žena mora biti spremna na sve životne situacije. Trebalo bi da bude dobra domaćica, najbolja majka na svetu, jer se od nje to očekuje. Da bude psihički jaka i doterana. Ne razumem stereotipe da žena nakon porođaja mora da bude u kući, neuredna, ne mareći za svoje potrebe. Ako smo srećne i zadovoljne sobom, sve ćemo raditi sa više ljubavi i duha. Ja verujem da dolazi vreme u kojem će žene vladati, biti na vodećim funkcijama - vreme Super žena.

Kurir.rs/Telegraf, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja