SEDAM GODINA OD SMRTI PEVAČA: Luisova deca prave koncert u njegovu čast!
Foto: Zorana Jevtić

SEćanje

SEDAM GODINA OD SMRTI PEVAČA: Luisova deca prave koncert u njegovu čast!

Stars -

Na današnji dan pre sedam godina u saobraćajnoj nesreći poginuo je Ljubiša Stojanović Luis, poznati pevač koji nas je osvojio svojim specifičnim stilom muzike i iza sebe ostavio nebrojeno mnogo hitova.

Njegova udovica Silvana Stojanović kaže za Kurir da joj je i dalje teško zbog gubitka supruga i da često priča i priseća se Luisa, a da joj se posebne emocije jave kada sluša njegovu muziku.

"Prošlo je sedam godina, to je period koji je čoveku dovoljan da prevaziđe prvobitan šok i bol, ali tuga i dalje postoji. Nedavno je u Negotinu treći put zaredom održan koncert u Luisovu čast, bilo je zaista divno i drago mi je što gradske vlasti takav događaj priređuju za čoveka koji je njihov počasni građanin. Ostavio je dubok trag u ljudskom, muzičkom i svakom drugom smislu. Uvek kada se okupimo na jednom takvom događaju, kad počne da se svira njegova muzika, javi se emocija i bude nam jako teško".

Luisova deca iz braka sa Silvanom nasledila su njegov talenat i uskoro će imati priliku da zasviraju u tatinu čast.

"Mi pričamo o njemu stalno. Deca podsećaju na Luisa, pogotovo Sergij, koji je njegova kopija. Andrej takođe ima njegovu gestikulaciju, Ela ima njegovu energiju. Oni su sada stariji, dostupnije su im neke stvari, pročitaju ono što ih zanima o tati na internetu. Andrej je završio nižu muzičku, odsek klavir, Ela kreće u četvrti razred niže muzičke, odsek klavir, a Sergij je peti muzičke, odsek gitara. Dogovaramo se da sledeće godine Luisovo petoro dece, koji su muzički nadareni, Marko, Maja, Ela, Sergij i Andrej, pripreme nešto u tatinu čast, na zajedničkom koncertu. Sanjam o tome da se napravi koncert u Beogradu u Luisovu čast, mislim da je on, kao vrhunski umetnik i muzičar, zaslužio tako nešto", rekla je Silvana za Kurir.

Ćerka pokojnog pevača Maja Stojanović Luis kaže da oseća prisustvo svog oca bez obzira na to što fizički nije sa njom.

"Tata je sa mnom uvek. Jedino što sam naučila da prihvatim ovu situaciju. Nažalost, tako je moralo da bude, život ide dalje. Volim kad se porodično okupimo i pričamo o njemu, vrlo često to radimo", kaže Maja.

Nesreća

Vraćao se s nastupa i poginuo

Podsetimo, Luis je u 59. godini poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod naselja Feketić. Do nesreće je došlo kad je pevač, koji je vozio "krajsler", prešao u suprotnu traku i sudario se s "fordom". Vozači su podlegli povredama na mestu nesreće. Luis se vraćao sa nastupa u Nemačkoj.

foto: Zorana Jevtić

(Kurir, Ivan Ercegovčević/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track