SA 13 GODINA KRENUO JE SA VRELOG ASFALTA I POSTAO IDOL: Svi su repovali KEŠ KOLICA, onda je zaređao po rijalitijima, a kriza ga naterala da kod Kineza prodaje patosnice! (FOTO)
Foto: Printscreen/Happy

NJEGOVA PRIČA NIJE NIMALO LAKO

SA 13 GODINA KRENUO JE SA VRELOG ASFALTA I POSTAO IDOL: Svi su repovali KEŠ KOLICA, onda je zaređao po rijalitijima, a kriza ga naterala da kod Kineza prodaje patosnice! (FOTO)

Stars -

Ivan Ivanović Đus je poznati srpski muzičar, rijaliti učesnik, a malo ko zna da je po zanimanju zapravo frizer.

Đus je repom počeo da se bavi sa svega 13 godina, a kako nije imao novac da snimi album nije se libio da radi sve što će mu obezbediti muzičku karijeru.

Reperova majka je jednom prilikom otkrila Đusovu veliku tajnu, pa se sa ponosom prisetila kako je tokom finansijske krize koja je bila devedesetih godina Ivan radio razne poslove.

"Radio je kod Kineza i nije mu bilo lako, ponosna sam na njega. Sećam se, to je bila zima, ogromni minusi. Ustajao je u pet ujutru svakog dana i išao da radi. Što je najgore, po ceo dan je stajao napolju na vetrometini. Prodavao je patosnice za automobile kako bi zaradio novac da peva i da snima svoju muziku. Nije odustao i uspeo je. Ja sam ga uvek podržavala. Volim što je uvek ostao onakav kakav je od malih nogu, iskren. Nikad se nije folirao ni lagao, on je i pred kamerama ono što je u stvarnom životu", poručila je Vesna Ivanović za “TV magazin”.

Vesna je zatim otkrila da je Đus pred kamerama baš kao i u porodičnom domu, kao i da je na to posebno ponosna.

"Đus je u rijalitiju kakav je i napolju. Društven i pričljiv, dobrodušan. Njemu je nedostajala porodica, ali nije hteo svakodnevno da ih pominje, pa znamo mi da on nas sve voli. Šta bi bilo da je na brodu ili da ode negde drugo da zaradi za ženu i dete? Iskreno, ja sam oduševljena njim i ponosna sam. Nije mi bitno da pobedi niti mogu da predvidim ko će odneti prvo mesto. On mora da se ponaša kako treba i opravda honorar a to prvo mesto nije neophodno. To mu je i velika reklama", rekla je Ivanovićeva mama, na koju je muzičar nasledio prepoznatljiv smisao za humor.

foto: Printscreen

Repom je počeo da se bavi sa trinaest godina, a nadimak Đus je sam sebi nadenuo po istoimenom filmu iz 1992. godine. Posle završetka osnovne škole, Đus pada pod uticaj repa, dens muzike i turbofolka. U želji da se oproba u repu, ulazi u tada već poznatu grupu na srpskoj hip hop sceni „Boys in the hood“.

Nakon raspuštanja grupe Ful mun, Đus odlučuje da odradi solo projekat, sa pesmama koje je snimao četiri godine. Album nazvan Hiphopium vol.1 izlazi 2002. godine, naročito sa pesmom Keš kolica, za koju je izdat i spot 2004. godine i koja je te i narednih godina bila jedna od najvećih hitova rep muzike i puštala se na nekoliko televizijskih i radio kanala.

Široj javnosti postao je poznat 2010. godine ulaskom u rijaliti-šou Farmu, nakon toga je snimio šaljivu pesmu „Farma drama“ u kojoj je ismejao sve učesnike istoimenog rijalitija. Godine 2011. izbacuje dve pesme kojima odstupa od svog do tada prepoznatljivog muzičkog pravca. Pesmu „Bambola“ radio je u saradnji sa di-džejom Šonetom (DJ Shone), i pesmu „Bikini“ sa Milenom Ćeranić, koja je takođe bila učesnica rijalitija Farma. 2011. godine učestvovao je u rijaliti šou Dvor, gde je osvojio prvu nagradu.

Učestvovao je u prošlom rijalitiju Parovi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track