MILE KITIĆ O BOLNOJ TEMI: Krivo mi je što je Maja Berović prodala Arenu, a ja nisam! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

INTERVJU

MILE KITIĆ O BOLNOJ TEMI: Krivo mi je što je Maja Berović prodala Arenu, a ja nisam! (FOTO)

Stars -

Mile Kitić jedan je od najtraženijih pevača po klubovima i diskotekama u dijaspori, ima na desetine hitova, mnogo obožavalaca, ali mu to nije dovoljno da napravi veliki koncert u Beogradu.

foto: Youtube screenshot

Imao je jedan pokušaj koji se neslavno završio, kad je pre osam godina pevao u Areni pred polupraznom dvoranom. U intervjuu za Kurir, Mile komentariše nove muzičke trendove i velike uspehe mladih izvođača, posebno Maje Berović, koja će za dve nedelje održati prvi koncert pred beogradskom publikom.

foto: Printscreen/TV Pink

- Veliki pevači mogu da prodaju Arenu, poput Lepe Brene, Zdravka Čolića, Dina Merlina. Iznenadilo me je što su uspešne koncerte imali, ili će tek imati neki od kojih to nisam očekivao, poput Jala Brata i Bube Korelija, Stefana Đurića Raste... Ali to su nova vremena i mladi ljudi ih vole - kaže Kitić na početku razgovora.

foto: Dragan Kadić

Maja Berović je rasprodala Arenu, a mnogi komentarišu da je podelila karte kako bi napunila dvoranu. Kako reagujete na to i da li ste i vi razmišljali o tome kad ste organizovali koncert?

foto: Printscreen/Instagram

- Iznenadilo me je što je prodala Arenu. Moj koncert je bio jako loš, ali nisam razmišljao o podeli karata. Možete i deliti karte, ali ako neko neće da dođe na koncert, neće. Treba znati i kvalitetno deliti ulaznice, imati ciljnu grupu. Ni to nije lak posao. Meni je krivo što ja ne mogu da napunim Arenu u Beogradu, dok neki mlađi i noviji pevači mogu. Boli me što napunim jedan Vidin, jednu Armec arenu do zadnjeg mesta, a u srpskoj prestonici nisam.

foto: Printskrin

Često eksperimentišete s muzikom. Da li ste razmišljali da snimite duet s Jalom i Bubom, to je sada moderno.

foto: Printscreen YT

- Nikad ne bih snimio duet s njima, mislim da ja to ne bih mogao. Ne bih se uklopio s njima. Ja sam prvi započeo taj trend spajanja nespojivog. Prvi sam snimio duet sa Đoganijem i to je bio hit iako su mi se svi smejali. Sada je to postalo pomodarstvo, svi narodnjaci snimaju sa MC-jevima, više mi to nije interesantno, ali sam ja doneo taj trend.

foto: Dragana Udovičić

Mnogi komentarišu da ste s hitovima poput "Plava ciganka" i "Šampanjac" unazadili svoju karijeru kakvu ste imali s Južnim vetrom.

foto: Printscreen

- Morao sam da pratim trendove. Južni vetar je bilo jedno vreme koje je prošlo i došlo je nešto novo. Ja sam i napravio nekoliko pesama identičnih tom periodu, ali to nije to. Tržište zahteva promene i da bih bio tražen, morao sam da se prilagodim. Krenuo sam da snimam "Kraljicu trotoara" i te pesme koje ste pomenuli i zaista mi je krenulo.

Razmišljate li o penzionisanju? - Razmišljao sam da ću pevati do 50, pa sam produžio još pet godina, pa opet još pet godina i eto, pevam i u 66. (smeh)

Svojevremeno ste rekli da biste, da želite, mogli da dovedete deset devojaka u hotel posle nastupa i da njih privlači ne vaš novac, nego popularnost. Da li smatrate da žene ne poštuju sebe dovoljno ako jure za tim?

foto: Printskrin

- Pa devojke vole kad je neko moćan. Sećam se Čole davno, kad je nastupao na moru, pa kada posle koncerta krene stampedo devojaka za njim. Ali tako je bilo i s Bitlsima... Sve bi želele da budu s popularnim muškarcima ako su slobodne, što je i normalno. Po čemu će vas pamtiti jednog dana? - Po pesmama. Ali i po poštenju. Nemam skandala, prljavih stvari. Pošteno sam radio svoj posao i zato toliko trajem. Pisalo se da ste vi i Sandra Afrika u vrlo lošim odnosima i da se ogovarate kod kolega.

foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

- Nismo u lošim odnosima, baš naprotiv. Da je vidim, javio bih joj se. Nemam problema s njom.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Jelena Stuparušić/ Foto:

Mile ne da Elenu Rano mi je da postanem deda

foto: Nebojša Mandić, Printscreen/Instagram

Poznato je da imate unuku od ćerke iz prvog braka. Da li ste spremni da ponovo postanete deda i da vam Elena podari unuče? - Nikako. Ona je još mlada i rano je za to, treba da gradi muzičku karijeru. Želeo bih joj nekog dobrog dečka, ali Marta i ja se ne mešamo mnogo u to. Voleo bih da bude normalan dečko jer su ružna vremena. Neka bude sportista, dobar student, dobar radnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track