CELO SELO DANIMA SE MOLI ZA DARKA LAZIĆA: Porodica i prijatelji uzdaju se u BOGA!
Foto: Kurir, Dragana Udovičić

U VERI JE SPAS

CELO SELO DANIMA SE MOLI ZA DARKA LAZIĆA: Porodica i prijatelji uzdaju se u BOGA!

Stars -

Sveštenik Crkve Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Brestaču Tomislav Kojić svakog dana moli se za Darka Lazića. On kaže za Kurir da stanovnici ovog sela u Sremu, odakle je pevač koji se u bolnici bori za život nakon teške saobraćajne nesreće, svakodnevno dolaze kako bi zapalili sveću za njegov oporavak. Mise se organizuju već četiri dana zaredom i gotovo celo selo moli se za pevača.

foto: Kurir, Dragana Udovičić

Sugrađani zvezde "Granda" potreseni su vešću da je Lazić na ivici života. Kako njegov oporavak nije više u rukama doktora, već sve zavisi od njegovog organizma, njegovi najbliži odlučili su da se okrenu Bogu. Na društvenim mrežama Lazićevi prijatelji obavestili su sugrađane i one koji su u mogućnosti da će se svakodnevno organizovati mise u crkvi, gde će se svi zajedno moliti za njegovo zdravlje.

Mlad si i jak izdrzaces. UZ TEBE SMO????

A post shared by PODRSKA DARKU LAZICU (@podrska_darku_lazicu) on

- U 17 časova u Brestaču u seoskoj crkvi održaćemo molitvu za našeg druga, brata i prijatelja Darka Lazića. Bilo bi lepo da dođe ko hoće i da se zajedno pomolimo Bogu za njegovo zdravlje - piše u saopštenju.

foto: Dragana Udovičić/Kurir

Darkovi fanovi ganuti su ovim gestom pevačevih najbližih prijatelja, a jedan od drugova otkrio nam jeda su i roditelji pevača boljeg raspoloženja.

foto: Dragana Udovičić, Kurir

- Biće on dobro. Bio sam kod njegovih i malo su bolje raspoloženi jer se on oporavlja - kaže Lazićev drug.

Kontaktirali smo i sa sveštenikom lokalne crkve Tomislavom Kojićem, koji kaže da veruje da će se Darko oporaviti.

foto: Printscreen

- Istina je da sugrađani i vernici svakodnevno dolaze u crkvu na molitve koje se organizuju. Uglavnom bude 60-70 ljudi. Ja čitam ceo moleban za bolesne, a posle vernici pale sveće za njegovo zdravlje. Danas je Sveta Petka, pa ćemo ga pomenuti tokom službe. Narednih dana nastavićemo da se molimo za Darka, i to ćemo raditi sve dok mu ne bude bolje - kaže sveštenik i dodaje da molitvama prisustvuju i pevačevi otac Milan i majka Branka, kao i brat Dragan. - Rekao sam im: "Molite se Bogu!" Majka je bila posebno pogođena, ženi je jako teško. Ali, svi se nadamo Darkovom oporavku - kaže sveštenik.

foto: Dragan Kadić

Tomislav otkriva i da je Lazić ove godine kumovao slavi seoske crkve. - Bio je kum na slavi koja je bila 26. jula. Poklonio nam je jedan veliki luster koji nam je trebao. Zaista je divan mladić - završava on.

foto: Damir Dervišagić

Majka i brat Bolje je, neće mu amputirati nogu

foto: Marina Lopičić

Majka i brat Darka Lazića, Branka i Dragan, došli su juče u bolnicu u vidno boljem raspoloženju. - Darko je bolje, hvala bogu! - izjavila je kratko njegova majka. To je potvrdio odmah i njegov brat. - Bolje mu je, neće mu amputirati nogu - saopštio je Dragan.

Milan Cvetinović Moj kum je jak, izvući će se

foto: Damir Dervišagić

Darkov venčani kum Milan Cvetinović takođe je došao u KBC Zemun, gde je pevač smešten posle teške saobraćajne nesreće. - Kum će se izvući, bolje mu je. On je čvrst i jak momak, biće on dobro - rekao je Milan.

Ana Sević, još uvek zakonita supruga Darka Lazića, svakodnevno dolazi u posetu, ali se dosad oglašavala samo preko Instagrama. Njoj je zasmetalo što se pomno prati stanje njenog supruga.

foto: Ana Paunković

- U ime Darkovog i mog maloletnog deteta, Darkovih roditelja i moje malenkosti, zamoliću medije da prestanu da prenose informacije iz "proverenih izvora, navodnih menadžera...", koje narušavaju pre svega Darkovu privatnost i bilo kakvu moralnu etiku - napisala je Ana i apelovala da se za Lazića svi mole jer je to "sada jedino bitno".

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević - Jelena Stuparušić - Nevena Mijušković/ Foto: Kurir, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja