PRONAĐEN MRTAV U 24. GODINI: Sin legendarnog tvorca pesme PUKNI ZORO poginuo u Španiji, PAO sa terase
Foto: Printscreen/Facebook

UŽAS

PRONAĐEN MRTAV U 24. GODINI: Sin legendarnog tvorca pesme PUKNI ZORO poginuo u Španiji, PAO sa terase

Stars -

Marko Marinković (24), sin pevača i autora hita "Pukni zoro" Toma Marinkovića, preminuo je u Španiji pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Nesrećni mladić je preminuo u nedelju ujutro, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pao sa terase hotela "Al Jusana" u Luseni, gde je boravio sa još nekoliko studenata iz Srbije u okviru obrazovnog programa "Erasmus".

Marko je u Lusenu došao na edukativno usavršavanje, posle završenih osnovnih studija u Srbiji. Ljubav prema muzici nasledio je od oca, sa kojim je povremeno i nastupao.

Nesreća se desila oko 10 sati. Prema navodima lokalnih medija mladić je ostao sam u sobi, nakon što je njegov cimer sišao na doručak. Za sada je nepoznato da li je u pitanju samoubistvo ili nesrećan slučaj.

Marinkoviću je odmah pružena prva pomoć, a Hitna pomoć stigla je helikopterom kako bi ga što pre prebacili u bolnicu "Reina Sofija" u Kordobi. Nažalost, nesrećni mladić preminuo je pre nego što je stigao u bolnicu.

Zbog misteriozne smrti španska policija je pokrenula istragu, u okviru koje će ispitati sve studente koji su sa Marinkovićem došli u Lusenu na master studije.

Telo Marinkovića, tvrde izvori iz policije a prenose španski mediji, poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

foto: Printscreen/Facebook

Isti izvori rekli su da je zbog smrti Srbina kontaktirana Ambasada Srbije u Španiji kako bi stupili u kontakt sa porodicom mladića i organizovali prebačaj tela u Srbiju što je pre moguće.

Iznenadna smrt Marinkovića zatekla je njegove prijatelje, koji se od Marka opraštaju na Fejsbuku.

foto: Printscreen/Facebook

"Dragi Marko, kada smo se juče dvaput pozdravili nisam mogla ni da zamislim da ideš na tako dalek put. Ne mogu da opišem rečima kako se osećam, ni da zamislim kako je tvojoj porodici. Počivaj u miru, prijatelju. Pevaj u raju za sve nas. Tamo svi govore tvojim jezikom", napisala je Markova prijateljica na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kurir.rs/Blic, Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track