DARA BUBAMARA: Kako su mi prijatelji smestili seks-skandal
Foto: Andreja Damnjanović, Zoran Kuzmanović Munja

BIOGRAFIJA

DARA BUBAMARA: Kako su mi prijatelji smestili seks-skandal

Stars -

Iako se u detinjstvu često tukla sa vršnjacima, plavokosa pevačica se s vremenom sve više rukovodila emocijama. Nakon jednog braka zbog papira i drugog iz ljubavi, prestala je da bude formalista, pa danas najviše uživa u ulozi majke

Kada se pojavila na estradnom nebu, Radojka Adžić, poznatija kao Dara Bubamara, važila je za malog, slatkog, simpatičnog zvrka s najlepšim osmehom i iskrenim pogledom. U međuvremenu je izrasla u damu, majku, suprugu i pevačicu za kojom se diže prašina. Njena životna priča ne liči ni na jednu drugu, ali svojim dramatičnim usponima i padovima asocira na scenario iz nekog filma. Sve što ima, stvorila je sama. Iz godinu u godinu bila je sve luđa, ali uvek svoja.

Još kao dete privlačila je pažnju svojom harizmom
Još kao dete privlačila je pažnju svojom harizmomfoto: Privatna Arhiva

- Odrasla sam u skromnoj radničkoj porodici. Majka mi je radila u bolnici, a tata kao vozač u GSP. Bila sam nestašna, družila se s dečacima, ali sam roditelje slušala i u njih gledala kao u svetinju. U školi sam bila dobra i uvek kući dolazila na vreme. Tata me nikada nije udario - počinje priču pevačica koja je još u osnovnoj školi pokazala interesovanje za muziku i glumu. Pevala je i danju i noću. I dok je išla ka školi i dok se iz nje vraćala. Učlanila se u hor i sa 11 godina je počela da učestvuje na emisijama kao što je „Muzički tobogan“, gde je pevala i imitirala poznate ličnosti. Lepa Lukić ju je ugostila na svom koncertu i bila je oduševljena Darinim glasom. Na Zmajevim dečjim igrama predstavljala je Vojvodinu s pesmom „Svetski fol rokenrol“ i osvojila prvu nagradu. Dve godine kasnije, kao najmlađa učesnica, pobedila je na takmičenju „Najlepši glas Jugoslavije“.

Proslavio ju je hit „Košava sa Dunava“
Proslavio ju je hit „Košava sa Dunava“ foto: Printscreen

- Bila sam omiljena. Nikada nisam bila lepa devojčica, već uvek simpatična. I kod učiteljica i kod drugova. Do petog razreda bila sam super đak, a onda me je uhvatio pubertet, pa su me zanimale druge stvari. Moram da kažem da su me učiteljice toliko obožavale da mi je jedna, pošto je trebalo da odgovaram, rekla: „Rado, ustani. Ajde, otpevaj nešto.“ Svojom harizmom i energijom uspevala sam da utičem na to da me ne pitaju. Iako nekad dobijem lošu ocenu, kasnije sam u poslednjem trenutku uspevala da naučim. Sramota me je da kažem, ali oduvek sam se tukla. Ako me neka devojčica iznervira, ja organizujem celu ekipu da je prevaspitam. Ja bih je šamarala. Ma, užasne stvari sam radila - iskrena je Rada, čijoj sreći nije bilo kraja pošto je shvatila da ima podršku roditelja za bavljenje muzikom.

Karijeru je počela u bendu Dara Bubamara
Karijeru je počela u bendu Dara Bubamara foto: Printscreen

Prvo putovanje u uspeh

- Vodili su me na razna muzička takmičenja. Sećam se jednog u Beogradu koje je organizovao pokojni Raka Đokić. Tada me je i zapazio i rekao da ću da uspem. Mama i ja smo došle autobusom iz Novog Sada na audiciju, a sutradan je bio nastup. Pošto nismo imale para da ostanemo u hotelu, vratile smo se kući i ujutro ponovo došle. Ali i za prevoz je jedva bilo novca. Pre povratka svratile smo u restoran, mama je poručila jelo za mene, a kada sam je pitala zašto nije i za sebe, rekla mi je: „Sine, majka onda nema para za kartu.“ Eto, borili su se za mene kako su znali i umeli. Kasnije je pozajmila pare od prijateljice da bih ja snimila prvu kasetu. Posle je te kasete prodavala u bolnici, gde je radila da bi vratila dug. Zato sam za svoj uspeh zahvalna roditeljima, pa onda i sebi što sam bila borbena. Ali majka se svim silama borila za mene, kao i poslednjih godina moj stariji brat Zoran, koji mi je desna ruka. On je čovek u kog imam najviše poverenja, srećna sam kad me vozi i kad je sa mnom na koncertu. Pomaže mi sa svim što je potrebno - otkriva Dara, prisećajući se prvog susreta sa estradom.

Roditelji su je vodili na brojna takmičenja
Roditelji su je vodili na brojna takmičenjafoto: Printscreen

- Jedne večeri pozvala me je telefonom prijateljica moje mame, šminkerka Zoca, da dođem na televiziju na kojoj je radila i upoznam Zahara, u to vreme kompozitora Lepe Brene. Otišli smo potom svi zajedno u jedan restoran, gde sam pred njim otpevala jednu ozbiljnu pesmu i fascinirala ga. U isto vreme, vlasnik tog lokala me je pitao da počnem da pevam kod njega. Volim da kažem da sam se tada upisala na „kafanski fakultet“ - priča Rada.

foto: Printscreen

Danju uči, noću peva

- U srednjoj školi sam počela da pevam po restoranima. Iako sam u početku nastupe imala petkom, subotom i nedeljom, toliko sam bila tražena da sam u jednom lokalu pevala tokom cele nedelje. I to sve do dva noću, a u sedam ujutro ustanem i idem u školu. Zato danas svom sinu ponavljam da samo uči jezike i fudbal i uspeće - priča pevačica kojoj je srednja saobraćajnja škola omogućila dovoljno znanja i smelosti da se upusti u pevačke vode. Imala je 14 godina kada je zapevala u bendu Dara Bubamara šou bend.

foto: Printscreen

- U to vreme predstavljala sam se kao Rada jer mi je pravo ime Radojka. A govorili su mi da nadimak treba da mi bude Bubica ili Mrvica. U jednom lokalu pevao je bend Dara Bubamara šou bend. Bili su ludilo, ma neverovatni. Jedne večeri njihov gitarista Miša mi je rekao da im samo ja falim. Pitam ih ko su oni uopšte, a on mi kaže: „Mi smo Dara Bubamara bend.“ Nije mi bilo jasno ko je ta Dara, pa mi je pojasnio da je to bubamara od stiropora, a da je zovu Dara da ne bude dečja. Odmah smo se spojili i počeli saradnju. S njima sam naučila dvadeset stranih pesama. Sećam se, završim školu i onda bubam te tekstove - priča Dara o svojim počecima kada je sa bendom prvo nastupala u Novom Sadu, a kasnije u beogradskom hotelu „Taš“, koji je postao sinonim za dobar provod. Dara je tada počela da zarađuje velike honorare i ozbiljno se posvetila svom poslu. Dve godine kasnije snimili su album sa sedam numera, a potom i veliki hit „Košava sa Dunava“, koji je oborio sve rekorde slušanosti, a s kojim je Dara došla do izražaja. Tada je počela saradnja s ozbiljnim pevačima u to vreme, kao što su Ljuba Aličić, Ljubiša Stojanović Luis i Bora Đorđević. Za PGP RTS snimili su istoimeni album sa još devet pesama. Uprkos uspehu koji su postigli, članovi benda su se iznenada razišli.

foto: Privatna Arhiva

- Sećam se da me je Minimaks ugostio u svojoj emisiji i oduševio se mnome. Čuvena njegova rečenica: „Svetom sida hara, a Beogradom Dara Bubamara“ još se prepričava, iako su se tada svi pitali ko je Dara Bubamara. Preko noći sam postala popularna. A ja sam i znala da ću biti poznata. Celo detinjstvo sam radila na tome, iako me slava nije udarila u glavu. Za sve sam se sama izborila. Stoički sam sve dočekala i uživala sam u svakom uspehu - priča sada Dara, koja je u to vreme popularnosti istupila iz benda. Zadržala je svoje ime, a 1994. objavila prvi solo album „Željo moja“, koji ju je učinio još popularnijom. Postala je miljenica publike. Nakon toga, 1996. nastavila je da niže još veće uspehe. Usledio je album „Ja neću da ga vidim“ na kom je bilo sedam hitova. Sledeće godine je u saradnji sa ZAM objavila album „Dunav“. A potom još dva albuma u naredne dve godine.

foto: Vladimir Lukić

Brak zbog papira

Pošto joj je u karijeri cvetalo, počelo je i na ljubavnom planu da joj ide dobro. Dara je početkom 2002. počela da se zabavlja s Lazarom Dugalićem Lakijem. Međutim, njihova sreća nije dugo potrajala, jer je on nakon nekoliko meseci zabavljanja uhapšen. Pevačica je to teško podnela, jer je verovala da je našla srodnu dušu. Nakon što je pušten na slobodu 2006. godine, mediji su spekulisali da će uslediti velika svadba. Ipak, njih dvoje su tu formalnost obavili još 22. marta 2002. godine.

Sa roditeljima i bratom, koji joj je i danas velika podrška
Sa roditeljima i bratom, koji joj je i danas velika podrškafoto: Privatna Arhiva

- Taj period svog života pamtim kao najmučniji. Bilo mi je veoma teško, pa sam utehu pronalazila u uspesima na poslovnom planu. Rekla bih da je izuzetno teško da u isto vreme privatni život i posao budu savršeni. Veliki sam borac i do svojih ciljeva dolazim po svaku cenu. A mnogi su mislili da ću se povući sa estrade dok Laki ne bude pušten. Ipak, bila sam jača i istrajnija nego ikada. Pesme s albuma objavljenih u tom periodu postale su hitovi, punila sam diskoteke, kažu da nikada bolje nisam izgledala. I sebi i drugima dokazala sam da sam najjača. Sigurna sam da su i brojne obaveze umnogome uticale na to da ne razmišljam o svakodnevnim problemima i da što lakše proživim te kritične dane. Vikendima sam nastupala po inostranstvu, a svake srede odlazila kod Lazara u posetu - seća se pevačica, koji ipak svoj prvi brak ne smatra odlukom proisteklom iz ljubavi.

Za Milana Kesića udala se šest meseci posle prosidbe 2008. godine
Za Milana Kesića udala se šest meseci posle prosidbe 2008. godinefoto: Damir Dervišagić

- Moj pravi i jedini brak jeste brak s Milanom Kesićem. To je jedini čovek kojeg sam iskreno volela, a i dan-danas smo u super odnosu. Presrećna sam što imamo predivnog sina. Međutim, brak s Lazarom ne bih da pominjem uopšte. To ne bih računala, ali i to je deo mog života. Dok sam radila po inostranstvu, vize smo u tom periodu dobijali preko čoveka koji je muvao s pevačima a nije plaćao porez, pa smo onda mi pevači koji smo radili u Nemačkoj vraćani i proveravani. Laki je tada imao nemački pasoš i jedan prijatelj je predložio da se venčamo kako bih i ja automatski dobila papire i prestala da se mučim na granici. Rekla sam da je u redu da mi to učini jer sam mu tada bila devojka - iskrena je Rada.

Slava joj je donela i luksuzan način života
Slava joj je donela i luksuzan način životafoto: Damir Dervišagić

Prosidba iz snova

Paralelno sa vezom koja je iz praktičnih razloga prerasla u brak, Rada je nizala poslovne uspehe. Godine 2003. započela je saradnju s „Grand produkcijom“ i objavila album „Polje jagoda“ s deset numera, a dve godine kasnije još jedan CD. Prekretnicom za Daru može da se smatra album „Dodirni me“, koji je postao najprodavaniji i najslušaniji u njenoj karijeri. Na njemu se izdvojio veliki broj hitova, a najbolje su prošle pesme „Dobro jutro nikome“, „Zidovi“, „Pali, mali“, „Možeš da mi uzmeš sve“. Pevačica je baš u tom periodu imala veliki broj koncerata po celom svetu i našla se na samom vrhu muzičke scene. Godinu dana kasnije učestvovala je na „Grandovom“ festivalu sa pesmom „Uzmi ili ostavi“, koji je otpevala u duetu s Nikolom Rokvićem. Te godine je postala i najtraženija pevačica u zemlji i regionu. Nastupala je i radila tokom cele nedelje.

foto: Damir Dervišagić

Pošto je u međuvremenu raskinula s Lazarom, posle perioda samovanja i posvećenosti poslu, Dara je upoznala biznismena Milana Kesića. Povezao ih je posao, pošto je nastupala u njegovom lokalu u Parizu. Strast, ali i ljubav, odmah su se rodili među njima. Verili su se posle šest meseci zabavljanja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Osmeh joj je od prvog dana glavni zaštitni znak
Osmeh joj je od prvog dana glavni zaštitni znakfoto: Dragan Udovičić

- Način na koji sam upoznala Milana, koji me je ubrzo i zaprosio, pamtiću do kraja života. To je bilo predivno. Prva sam mu poslala poruku: „Ne znam šta je ovo, ali ja sam za tobom odlepila.“ Mesecima smo se muvali, a tek kad je planula ljubav, 24 časa smo bili na vezi. Toliko smo se zaljubili da smo se brzo verili. Sećam se, bili smo u Cirihu i on me je pitao gde bih volela da živim: u Cirihu, Parizu, ma gde god na planeti. Ubrzo potom, a sećam se bio je februar, organizovao je večeru. Prisustvovali su moji i njegovi roditelji, kao i oko dvadesetak najbližih prijatelja. Niko nije znao šta smera. U jednom trenutku samo je rekao da mu nije dobro i da oseća mučninu. Zabrinula sam se i predložila mu da izađemo napolje. Stao je da udahne i tada mi spontano rekao: „Moram nešto da ti kažem.“ Odjednom su svi dojurili, a on je kleknuo ispred mene i poklona koji se nekim čudom tu našao, a na kojem je bilo plišano lane, pošto Milana zovu Lane, i srce. Pitao je hoću li da se udam za njega i izvadio dijamantski prsten. Svi su izvadili aparate i telefone da zabeleže taj trenutak, dok se na nebu ukazao veliki vatromet. Bilo je prelepo. Počeli smo svi da plačemo, ma, bilo je veličanstveno. Pamtiću to celog života. Potom mi je Milan objasnio da je za prosidbu presudilo to što mi je upoznao mamu i tatu. I iskreno me je voleo. Svadbu smo zakazali za 3. avgust. E, to je tek bio neverovatno - priseća se Dara te 2008. godine.

Dara je i strastveni zaljubljenik u automobile
Dara je i strastveni zaljubljenik u automobilefoto: Dragan Udovičić

Svadba za pamćenje

Venčanje je bilo zakazano u novosadskom hotelu „Park“, a prisustvovalo mu je 500 zvanica. Darina i Milanova svadba je u tom periodu bila događaj o kojem se danima pričalo. U veselje su uložili više od 150.000 evra. Mladenci su se vozili u skupocenoj limuzini, a potom i kočijama, imali su vatromet i tortu tešku 80 kilograma. Sve je bilo u znaku njihove ljubavi. Dara je u jednom intervjuu posle svadbe rekla da su njih dvoje bili u gubitku zato što su im rođaci, umesto novca, poklanjali lampe, slike, tepihe i nepotrebne stvari. Medeni mesec su započeli krstarenjem na prekookeanskom brodu. Ali to im nije bilo dovoljno, pa su ludu avanturu nastavili obilazeći Ameriku. Usledile su i radosne vesti. Pevačica je ubrzo zatrudnela.

Aerodrom joj je, zbog čestih putovanja, postao druga kuća
Aerodrom joj je, zbog čestih putovanja, postao druga kućafoto: Damir Dervišagić

- Milan i ja smo se prvo verli, pa onda tek onda zakazali svadbu. Spremali smo je od januara do avgusta, a moja pokojna mama mnogo je imala udela u tome. Toliko je bila predivna žena da ne mogu a da ne ne setim koliko ju je Đorđe Balašević obožavao. Jednom mi je rekao: „Da nije bilo tvoje mame, moja Olivera bi pala u depresiju.“ Olja je ležala u bolnici u kojoj je moja mama radila i krišom joj je davala da jede, jer znate kako je nekad bilo u državnim bolnicama teško. Imala je veliko srce i dobru dušu. A posle svadbe mi je govorila: „Sine, znaš, sad ste se ti i Milan venčali, trebalo bi da ostaneš trudna, da probaš.“ Tako su na udaju gledale starije žene. Onda bi me pitala da li sam nekad ostala u drugom stanju. Pošto sam joj odgovorila odrično, kao i to da sam se uvek pazila, posavetovala me je: „Samo ti to obaviš, podigneš noge uz sveću i gotovo.“ Prvo sam se začudila šta mi priča, bilo mi je simpatično, a onda sam zaista probala. Zaista sam podigla noge uz sveću, na šta mi je Milan rekao: „Sad sam ti napravio sina.“ Prošle su dve nedelje kada mi je nutricionistkinja rekla da sam nešto drugačija u licu i pitala me da li nisam trudna. Ispostavilo se da je bila u pravu - otkriva Rada i dodaje.

Iako više nisu u braku, Dara i Milan bliski su zbog zajedničkog sina
Iako više nisu u braku, Dara i Milan bliski su zbog zajedničkog sinafoto: Damir Dervišagić

Sin kao ispunjenje sna

Sve vreme tokom trudnoće želela sam sina koji će ličiti na Milana i ispunila mi se želja. A i mama je zaslužna za to. Čim sam probala da ostanem trudna, uspelo je. Kada sam tog dana došla kući da saopštim mužu radosnu vest, gledao je televiziju. Čim sam ga pitala da li zna šta ima novo, rekao je: „Znao sam.“ Njegovoj sreći nije bilo kraja. Naš sin je stigao na svet 2. januara 2009. godine. Bio je težak 3,9 kilograma, a dali smo mu ime Konstantin.

foto: Privatna Arhiva

-Taj period pamtim kao najlepši u životu. Trebalo je da se porodim u Parizu 23. decembra i do poslednjeg dana sam bila na štiklama. Bio je to povod da i moja mama prvi put leti avionom, jer su svi moji došli iz Srbije u Pariz. U kući nas je bilo pedestoro. Međutim, ja kao Georgina, porodila sam se u 13. mesecu, premašivši termin za deset dana. Kosti je valjda bilo lepo kod mame, pa nije hteo da izađe. A porodila sam se carskim rezom, baš kao i moja mama, i ugledala najlepše biće na planeti u koje sam se istog momenta zaljubila.

Pevačica je  danas veoma ponosna na  svog sina Konstantina
Pevačica je danas veoma ponosna na svog sina Konstantinafoto: Privatna Arhiva

- Kosta je od tog trenutka postao ceo moj svet. Moj život je dobio novi smisao. Postala sam još bolja sebi, ali i svojoj porodici. Zapravo, dobila sam nebeski dar, nešto što je samo moje i što mi niko ne može oduzeti. Moj sin je moja svetlost, moj uspeh i ponos. Ali naravno, kako to biva, imala sam nesebičnu pomoć od Milanove i moje porodice. Sve je perfektno funkcionisalo i ja sam ubrzo, već posle dva meseca, počela da radim. Muzika je moja druga ljubav i vratila sam se nastupima. Verujte da sam još iz porodilišta zvala Marinu Tucaković da mi radi nove pesme. Eto, koliko me je majčinstvo promenilo. Stvarno sam dobra mama i mogla bih da rodim još petoro dece. Jedino što ne kuvam. Nemam ni potrebe. Prepustila sam to ženi koja to bolje radi. A zamislite još i da kuvam, pa onda bih bila savršena žena - s osmehom kaže Dara za Glossy.

Tetka Radinog bivšeg supruga dosta joj pomaže oko sina
Tetka Radinog bivšeg supruga dosta joj pomaže oko sinafoto: Privatna Arhiva

Već naredne, 2010. godine, Rada je napustila „Grand“ jer se posvađala s direktorom produkcije Sašom Popovićem. U svoj novi album uložila je 70.000 evra, koliko Saša nije želeo da joj isplati. Odlučila se za tada nepoznatu izdavačku kuću KCN, jer je bila uverena da će uspeti iako su joj mnogi predviđali propast. Na album su se, između ostalih, našli i hitovi „Sangrija“ i „Mami, mami“. Počela je da sarađuje i sa reperima, pa je snimila duet sa Stefanom Cvijovićem Cvijom „Noć za nas“. Takođe je uradila singl „Galama“, koji je propraćen visokobudžetnim spotom.

Sa ocem je oduvek imala prisan odnos
Sa ocem je oduvek imala prisan odnos foto: Privatna Arhiva

Bol koja ne jenjava

Ipak, dok su joj na poslovnom planu cvetale ruže, ta godina joj je bila jedna od najgorih u privatnom životu. Dari je umrla majka, što je veoma teško podnela. Prekinula je letovanje i odmah otišla u Novi Sad.

- Tog dana, kada su mi javili da mi je mama umrla, bila sam sigurna da neću izdržati. Da ću umreti s njom. Mislila sam da neću podneti maminu smrt, jer ona mi je bila oslonac, gurala me kroz život. Ali vreme leči sve, držim se i dalje najbolje što mogu. Svesna sam da život ide dalje, da ćemo svi kad-tad napustiti ovaj svet, a i nekako sam navikla da odlaze oni koje volim. Međutim, sećam se njenih reči. Zapravo, stalno mi odzvanjaju u glavi: „Sine, ja sam bolesna, vidiš i sama. Ti si sada svoj čovek, teraj napred i samo glavu gore. Znaj da je mama ponosna na tebe i sve što si napravila. Sada imaš svoju porodicu, brini se o njima.“ To mi je rekla nekoliko dana pre nego što je preminula - neutešna je pevačica svaki put kada se seti majke.

- Imala je nekoliko teških intervencija. Posle poslednje operacije bila je vesela, smejala se, šetala, a potom je odjednom poklekla. Drago mi je što se nije mučila i što je preminula na mestu gde je godinama bila zaposlena, u bolnici, okružena ljudima s kojima je radila. Bilo mi je teško, a tako mi je i dan-danas. Često idem na groblje jer se tamo osećam kao da sam blizu nje. Majku sam veoma cenila i poštovala. Zahvaljujući njoj i tati danas imam sve u životu. I nikad je nisam izneverila. Ona je bila stub porodice i moj pravi prijatelj i savetodavac. Bilo mi je teško što sam ubrzo posle njene sahrane morala da nastavim s poslom. Pevala sam, a sve je u meni plakalo. Posle nastupa bih se osećala teško i povređeno jer zabavljam ljude i trudim se da oni budu srećni, a ja sam tužna jer više nemam majku. Ali nikada nisam dozvolila da zaista umre. O njoj se u našoj kući stalno priča i moja mama će zauvek biti u mom srcu - ipak je ponosna Dara.

Sa Cecom Ražnatović oduvek je bliska
Sa Cecom Ražnatović oduvek je bliskafoto: Dragan Kadić

Najveća izdaja

Kao što je i rekla, ubrzo nakon majčine smrti pevačica je morala da se vrati na muzičku scenu jer je publika to od nje zahtevala. Pevala je i plakala, a potom 2012. godine objavila singl „Delete“ i duet „Pogledom te skidam“ sa Bojanom Bjelićem. Obe pesme su za veoma kratko vreme zabeležile nekoliko miliona pregleda na internetu. Sledeće godine je u izdanju Siti rekordsa izašao album koji predstavlja krunu Darine karijere. Uradila je i numeru za svoju dušu „Pesma za mamu“, koju je posvetila najvažnijoj ženi u svom životu. Godinu dana kasnije snimila je singlove: „Opasan“, „Kraj i tačka“, „Karera“, „Uvek kad popijem“ (duet sa DJ Šonetom i MC Janko) i „Nepopravljiva“ (duet sa Mladenom Cvetanovićem). I pored hitova i singlova koje je snimila, Dara je prolazila trnovit put.

- Dosta ljudi me nagovara da objavim knjigu o svom životu. U javnosti sve to izgleda lepo, skupo i zanimljivo, ali bilo je zaista teško do toga doći. Doživela sam mnogo razočarenja u svojoj karijeri i životu. Konkretno, bivši menadžeri i ljudi sa kojima sam sarađivala, koji posle mene nisu imali deo kolača jer sam ja iz ploče u ploču uvek napredovala i imala veće hitove, više zarađivala, bolje radila, počeli su da me vređaju iza leđa i ponižavaju. Znate onu poslovicu - hrani kera da te ujede. To sam teško prihvatala. Da ne pričam o miniranju. Dešavalo mi se da su se bogatili preko mog imena, a onda mene ponižavali - ističe Rada, aludirajući da najteži momenat u karijeri.

U karijeri je snimila nekoliko duetskih pesama sa reperima, a jedan od njih je iz Francuske
U karijeri je snimila nekoliko duetskih pesama sa reperima, a jedan od njih je iz Francuskefoto: Marina Lopičić

- Moje fotografije na kojima sam naga objavili su ljudi koji su živeli od mene. Verovala sam im i dala sve šifre od mejlova, a oni su to iskorišćavali. Naravno, kada nisu više bili moji prijatelji, onda su hteli da mi smeste. Ipak, svi koji su imali lošu nameru prema meni, ispostavilo se da su sve radili za mene. Zato se ne obazirem jer nikada nisam bila deo neke teorije zavere, nekog klana. Kada se ujutro probudim, uvek mogu da kažem šta mislim jer sam svoja, ali trebalo mi je za 25 godina karijere da se izborim za svoje mesto. Prošla sam i osetila mnogo patnje, truda, krvi i znoja, i danas me mnogi pitaju kako sve izdržavam. Vetar u leđa su mi ljudi koji me vole, kao i moj sin koji je divno i vaspitano dete. Pa gde ću veću sreću da poželim - kaže Dara.

Razvod kao jedino rešenje

Iako se čini da je preko skandala sa fotografijama koje otkrivaju njenu intimu lako prešla, 2014. godine počele su medijske spekulacije kako je njen suprug besan i traži razvod. Ipak, Rada i Milan uspeli su da prevaziđu taj period, ali godinu dana kasnije ponovo se našla usled seks-afere jer su se u žutoj štampi mogle videti fotografije na kojima se gola samozadovoljava. Pevačica je tvrdila da su eksplicitne slike i poruke namenjene njenom suprugu, ali pojedini mediji su objavili da Dara ima ljubavnika, 13 godina mlađeg fudbalera Štutgarta. Iako je sve demantovala, iste godine usledio je i razvod od supruga.

Muzički studio mesto je na kojem se oseća kao svoj na svome
Muzički studio mesto je na kojem se oseća kao svoj na svomefoto: Dragan Kadić

- Nažalost, udaljili smo se zbog njegovog posla, pa i mog. Razlog za razvod nisu gole fotografije niti prevara, preljuba i sve što su nagađali. Kako smo nas dvoje živeli, živi 99 odsto ljudi. Ceo život radim kako se osećam, nisam lažnjak, a ni folirant. Videli smo da ne ide, pa smo odlučili da je najbolje da se raziđemo. I to smo uradili kao civilizovani ljudi, a svi imovinu prepisali smo našem sinu. Nisam osetila razvod, jer smo moj bivši suprug i ja ostali dobri prijatelji. Pomažemo se kad god možemo. Takođe, ni naš sin nije trpeo zbog rastanka roditelja. Ili je u Francuskoj kod tate, ili kod bake, i nije ni svestan da smo razvedeni - iskrena je pevačica, dok ponosno opisuje koliko se danas njen devetogodišnji sin zaštitnički ophodi prema majci.

foto: Dragana Udovičić

- Nedavno mi je u gradu prišao jedan stari prijatelj i upitao me pred Konstantinom kad ćemo na kafu, da bi se Kosta posle desetak minuta čuo telefonom sa tatom i rekao mu: „Tata, prišao je neki dečko mami, hteo sam da mu puknem pesnicu!“ On doživljava da smo Milan i ja i dalje zajedno. I sa bivšom svekrvom i svekrom sam u odličnim odnosima. Idemo redovno na ručkove i zaista se poštujemo - tvrdi Dara.

Nakon razvoda pevačica je nastavila da živi život punim plućima. Radila je po zemlji i inostranstvu, a i na ljubavnom planu joj je krenulo. Prošle godine otpočela je vezu sa košarkašem Duškom Bunićem koja je bila toliko jaka da se nisu razdvajali. Upoznali su ih zajednički prijatelji na Darinom nastupu u jednom beogradskom klubu. Varnice su sevnule već na prvi pogled. Duško je odmah počeo da je obasipa pažnjom, pa je ubrzo njegova upornost urodila plodom. Bubamari se dopao jer je pravi džentlmen i vrlo je duhovit. Tada su razmenili brojeve telefona i već sutradan su otišli na ručak. Na prvom sastanku su i otpočeli romansu.

foto: Damir Dervišagić

- Nemam nameru nikome da se pravdam. Moj život je moja stvar. U ljubavi nikad nisam kalkulisala. Slobodna sam žena imam pravo da se viđam sa kim želim. Važno mi je da budem srećna. E sada, koliko će to da traje, zavisi od toga koliko taj muškarac može da podnese teret slave žene kao što sam ja - pričala je tada pevačica.

Ipak, ubrzo je raskinula vezu sa Bunićem i uplovila u romansu sa još jednim košarkašem, Nemanjom Bezbradicom.

- Volim muškarce koji su sportski tip. Pa, uz ženu kao što sam ja ide neku dobar dasa. Međutim, nisam se oglašavala o vezama posle razvoda jer nekako sam se naučila pameti i shvatila da je tako najbolje. Neka žive svoj život. Ja živim svoj i meni je veoma lepo. Imala sam veliku sreću da su me muškarci sa kojima sam bila obožavali. Nije mi se dogodilo da me i dan-danas ne vole. Nešto imam u sebi, da li sam fatalna ili nisam, ali se u mene zaljube kada vide kakav sam čovek, normalna, skromna, srčana, a znaju da retko mogu da nađu takvu osobu. Koliko je sve to lepo - moja karijera, uspeh i zarada, muškarcu pored mene, čak i kad je finansijski jak, nije lako da se nosi s tim da mu devojku svi žele. Dešavalo mi se da, dok sam bila sa Milanom u braku, ležim u sobi, a njemu stižu poruke sa nepoznatih brojeva: „Eno, žena ti je u Frankfurtu sa ovim ili sa onim.“ Teško je biti dečko ili muž Dare Bubamare - opisala je pevačica.

Skandal-majstor

Rada važi za pevačicu koja nema dlake na jeziku i koja uvek i svima žestoko odbrusi. Svoj veliki hit „Karera“ posvetila je koleginicama za koje smatra da su ljubomorne na nju. Sa Sekom Aleksić bila je u dobrim odnosima, ali razdor se desio kada je Seka zbog nastupa propustila Darinu svadbu. Međutim, taj nesporazum su rešile i sve je bilo u najboljem redu do pre nekoliko meseci, kada je Seka zakazala koncert nedelju dana pre Darinog u beogradskoj areni. Dara je to Seki zamerila i prekinule su svaku komunikaciju.

foto: Vlada Sporčić

Pevačica je blogerki Zorani poručila da je poznata po tome što je bila sa mnogim fudbalerima, zbog čega joj je nadimak FK Partizan. Rat među njima nije dugo trajao, ali je usledio novi. Šminkerka Jelena Maćić je izjavila da je plastični hirurg silikone za zadnjicu ugradio u Darine grudi, na šta je pevačica odgovorila da ne zna ko je dotična. Željka Šašića i Vesnu Vukelić Vendi nazvala je neuspešnim šizofreničarima koji joj zavide na bogatstvu. I sa Marinom Tucaković se iznenada posvađala. Nazvala ju je alkoholičarkom, a nije zaobišla ni Sanju Marinković, Vericu Rakočević i Sašu Vidića. Najozbiljniji sukob, ipak, imala je sa Jelenom Karleušom, ali su prošle godine nesuglasice rešile, zakopale ratne sekire, a ružne reči koje su jedna drugoj izgovorile, zaboravile. Jedina osoba sa kojom se Dara slaže je Ceca Ražnatović.

- Naučila sam lekciju o prijateljstvu koja me je skupo koštala i danas imam nekoliko prijatelja. Citiraću Lepu Lukić, koju je prevario bivši muž ili prijatelj za novac, a koja je rekla kako voli da pomaže sirotinju. Evo ja dodajem - gde se ima tu se i uzima. Ako treba dati malo đavolu, eto. Mnogi su mi želeli zlo, ali najbolje je što posle svega toga ispadnete pobednik. Rekla sam da se nikada se neću pomiriti s Karleušom, ali ona je ispala veliki čovek, podržala me je u trenutku kada mi je bilo najpotrebnije. A sve to što se dešavalo, to je sve šou-biznis. Ona i ja smo na istim talasnim dužinama što se tiče fazona. Nakon svega je rekla da sam ja mala i slatka, a ja kažem da je ona velika i slatka. Jelena je drugarčina, poštenjačina i zaista velika zvezda - istakla je Rada, koja je s vremenom sve više rezervisana prema ljudima.

- Kad me neko povredi, ja se više nikada ne mirim sa tom osobom. Nisam za tu varijantu pljuvanja, pa lizanja. Ne mrzim nikoga, ali vodim se parolom: ne diram te, ne diraj me. Svesna sam ja da su sve te moje svađe bile dobre za estradu, gledanost, čitanost. Sve je to šou-biz! Međutim, krivo mi je što sam to emotivno teško preživljavala. Sada više nije tako. Svađe sa kolegama su me ojačale. Ko me jednom zavoli, voli me ceo život - rekla je ona.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Iako su mnogi tvrdili da Dara ima samo osnovnu školu, ona je izjavila da je završila srednju saobraćajnu školu i francuski jezik na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

- Želja mi je da usavršim francuski i engleski. Škola je veoma važna, a ja sam srednju vanredno završila. Da nisam pevala, išla bih dalje. Nadam se da će moj sin završiti fakultet jer ću mu sve uslove obezbediti - kaže Dara, koja još pamti veliku neprijatnost na ciriškom aerodromu, kada je kažnjena sa 5.000 franaka jer je nosila lažne „luj viton“ kofere. Stvari je morala da premesti u najlon kese.

- Zaustavila me je jedna carinica kojoj se videlo da je iskompleksirana. Bila sam u beloj bundi i imala sam najnoviju „versaće“ torbu. Pitala me je gde su mi računi od nje. Objasnila sam da sam je dobila na poklon. Ipak, pozvala sam druga da mi pošalje račun, i kad je stigao, tražila mi je da platim carinu. Glupost. Žena se nameračila na mene. Ali nije bilo reči o falšu, što su izmislile neke moje zlobne koleginice koje su se zadesile tu na aerodromu. Ja sam prvo sebi kupovala stanove i automobile, pa onda sam se i dobro oblačila. Nosila sam firmirane stvari, a sve „luj viton“ kofere koje imam dobila sam od muža za Dan zaljubljenih, a neke tašne sam i sama kupovala - istakla je tada Dara koja je u aprilu ove godine održala koncert u beogradskoj areni.

Jelena Karleuša bila joj je gost na koncertu
Jelena Karleuša bila joj je gost na koncertufoto: Dragan Udovičić

- Publika je bila oduševljena, a ja sam se trudila da napravim svetski spektakl. Dva i po sata su se smenjivale koreografije, različite scenografije... Ovo je bila moja godina. A dosta toga sam se odrekla zbog muzike. Recimo, na dan tog koncerta imala sam povišenu temperaturu od 40 stepeni. Uz to su me i minirali, ali sam dobila neverovatnu energiju. Posebno sam srećna što me je Jelena Karleuša ispoštovala i kad smo se nas dve pojavile na sceni kao da je bomba pala. Bilo je to veče za pamćenje, kao što je i moj život za prepričavanje - završava Dara.

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić Foto: Andreja Damnjanović, Zoran Kuzmanović Munja, Privatna Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track