Najnovije vesti

SRPSKA GLUMICA IZ BLJEŠTAVOG KANA, U RIJALITI PA U VISIBABE: Živi u rodnom SELU, od jutra do sutra je na NJIVI, ali nije ono ŠTO JOJ NAJTEŽE PADA...
Foto: Nemanja Pančić

DESPOT

SRPSKA GLUMICA IZ BLJEŠTAVOG KANA, U RIJALITI PA U VISIBABE: Živi u rodnom SELU, od jutra do sutra je na NJIVI, ali nije ono ŠTO JOJ NAJTEŽE PADA...

Stars

Marija Petronijević, odnosno srpska Monika Beluči, kako su je pojedini mediji prozvali, novi je lik u seriji “Šifra Despot”.

U njoj tumači menadžerku restorana koja je prilično samouverena i ume da vlada situacijom.

"Zanimljivo je da se i u seriji zovem Marija. Direktan partner mi je Đorđe Marković i upravo sa njim, prvi put u ovom projektu i imam priliku da sarađujem. Ova uloga je suprotna od svega što sam radila, tako da je samim tim i veliki izazov za mene, kao i mogućnost da me gledaoci vide u nekom novom svetlu. Marija se potpuno razlikuje od svega što sam radila, ali da ne otkrivamo previše - zagonetna je glumica.

foto: Damir dervišagić

Uporedo sa “Šifrom Despot” reprizira se i serija “Selo gori, a baba se češlja”, u kojoj je Marija ostvarila zapaženu ulogu. Šta joj je ova serija u karijeri donela, a šta oduzela? - Ne postoji događaj u našem životu koji je apsolutan. Dakle, sve što se oko nas dešava, a sa čim imamo kontakt nešto nam donosi i odnosi. Serija mi je donela nove ljude, a uzela godine u kojima sam živela ulogu “Selo gori...”.

Glumica se može pohvaliti da je radila sa velikim rediteljima, od Emira Kusturice do Radoša Bajića i da je dosta od njih naučila.

- Đordano Bruno i Galileo Galilej su živeli u sličnoj vremenskoj ravni i bavili se istim fenomenima. Na kraju su bili neuporedivi. Ostavili su beskonačno znanje i utabali put kojim će kasnije generacije načiti mnogo toga. Slično je sa Radošem i Kusturicom. Mogu slobodno da kažem da se oko njih sve okreće - kroz smeh priča umetnica.

foto: Kurir

U poslednje vreme Mariju nemamo prilike previše da vidimo u medijima.

- Da li je nužno da neko ko učestvuje u snimanju epizodnih ili nekih glavnih uloga bude prisutan i u drugim medijskim formama?! Mislim da ne i da je moje prisustvo srazmerno poslu koji radim, a dodatno mi odsustvo prija, dozvoljava mi da za to vreme naučim nešto novo.

Zanimljivo je da se lepa glumica okrenula i proizvodnji jagoda.

- Odrasla sam na selu. Verovatno da me je ta sredina formirala i usadila neke potrebe u meni, i kada se ukazala prilika, prateći unutrašnju potrebu, počela sam da radim i tu stvar koju volim. Divno je kada vidite nešto što dolazi kao proizvod vašeg rada i kada taj napredak možete svakodnevno da primećujete.

Marija ima svoju plantažu u blizini Požege i kaže da slobodno vreme posvećuje tom ne baš laganom poslu.

- Posao je, kao i svaki poljoprivredni posao, težak, a najteže mi pada, kao i svim poljoprivrednim proizvođačima, neizvesnost koju mogu doneti vremenske i ekonomske prilike, a što će kao posledicu dati otežan plasman proizvoda i neizvestan nastavak prozvodnje. Sve ostalo je nešto na šta se čovek navikne - ističe glumica i otkriva da joj je jagoda ukusna, da voli da je jede, ali i da joj nije omiljeno voće.

foto: Kurir

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...