SPEKTAKL

KALAŠNJIKOV GRMI U PREPUNOJ ARENI, BREGA NAPRAVIO LOM U BEOGRADU: Ređao je HITOVE, atmosfera nikad vrelija, a kada su se pridružili Tifa i Alen svi su pali u TRANS! (KURIR TV)

Stars -

Na samom početku spektakularnog koncertu Štark Areni, Goran Bregović se obratio publici rečima: "Pre nego što počnemo, nešto ozbiljno, sviramo još ovakvih par pesama. Hajmo!"

Brega je pred više od 15.000 ljudi svirao i pevao numere sa albuma "Tri pisma iz Sarajeva", a publika je ostala u transu, kao i poznate kolege koje su došle da podrže izvrsnog muzičara.

1 / 10 Foto: Sonja Spasić

Masa je sve vreme skandirala, a ređali su se hitovi kao što su "Kalašnjikov", "Ja sam ja, Jeremija", a atmosferu je upotpunilo 98 muzičara koje je izabrao.

Pre nego što je Brega stupio na binu, za "Kurir" je izjavio kako je jedini solistički koncert u Srbiji pravio u Guči.

"Da budem iskren, u Srbiji sam jedino solistički svirao u Guči, koju sam uvek gledao kao svoju teritoriju. Sada imam dovoljno ludog menadžera koji veruje da i Arena može da se pretvori u koncertnu dvoranu, pa sam se ja osilio na takav poduhvat", rekao je vođa Orkestra za svadbe i sahrane i osnivač Bijelog dugmeta na tonskoj probi za Kurir.

Najveće oduševljenje u publici nastalo je kada su se pored Bregovića pojavili pevači "Bijelog dugmeta" Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa sa kojima je izveo vanvremenske hitove "Ružica si bila" i "Ima neka tajna veza".

Nema sumnje da je Goran Bregović sa svojom ekipom napravio koncert za pamćenje u Areni i još jednom osvojio publiku.

Kurir.rs/K. Đukić, Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track