LOM NA BINI

OVAKVU ATMOSFERU BEOGRAD NE PAMTI: Arena je 3 sata bila na nogama zbog spektakla Gorana Bregovića! (VIDEO)

Stars -

Oni koji su u subotu uveče uspeli da stignu do Štark arene po pravom kijametu mogu da kažu da su prisustvovali muzičkom spektaklu kakav Beograd ne pamti.

foto: Sonja Spasić

Goran Bregović predstavio je beogradskoj publici svoje životno delo, hvaljeni trodelni violinski koncert "Tri pisma iz Sarajeva", uz saradnju Simfonijskog orkestra i hora Radio televizije Srbije (dirigovao Bojan Suđić), te večeri posebno nadahnutog Bregovićevog Orkestra za svadbe i sahrane i troje impresivnih violinista: Tunižanina Zijeda Zuarija, Izraelca Lizersona Geršona i Beograđanke Mirjane Nešković.

foto: Privatna Arhiva

Tokom gotovo tri sata koncerta Bregović je prošetao publiku kroz sve faze svoje prebogate karijere.

foto: Sonja Spasić

Imali smo priliku da čujemo i delove njegove filmske muzike ("Arizona Dream", "Kraljica Margo", "Underground"), čak ponešto i od Bijelog dugmeta, ali i jedan zanimljiv duet Bregović – Suđić, u kojem se slavni dirigent pokazao dostojnim naslednikom Predraga Živkovića Tozovca.

foto: Privatna Arhiva

Sve u svemu, bilo je to veče koje staje u red najvećih beogradskih koncertnih događaja svih vremena. Nikad se u Beogradu klasično delo jednog domaćeg umetnika nije sviralo pred više ljudi u zatvorenom prostoru i verovatno je da se takav podvig zadugo neće ponoviti.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/Dušan Vesić, Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track