DŽALA BRAT I BUBA: SRBE TREBA KLATI I VEŠATI NA VRBE! Reperi pozivali na linč, a sada pevaju po Beogradu za astronomske pare!
Foto: Printscreen

Pljunuli pa polizali

DŽALA BRAT I BUBA: SRBE TREBA KLATI I VEŠATI NA VRBE! Reperi pozivali na linč, a sada pevaju po Beogradu za astronomske pare!

Stars -

Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Koreli i Džala Brat, pre nego što su počeli da sarađuju s brojnim pevačkim zvezdama i da nastupaju u Beogradu, bili su poznati samo po tome što su na društvenim mrežama pozivali na linč, vešanje i klanje Srba.

Za dvojicu repera iz Sarajeva prvi put smo čuli pre tri godine, kada su se pojavile njihove autorske pesme, koje je najpre izvodila Maja Berović, a kasnije i druge domaće zvezde. Za kratko vreme su postigli vrtoglavi uspeh, što je rezultiralo time da sve češće nastupaju u srpskoj prestonici, i to za astronomske svote novca - 14.000 evra za jedno gostovanje u klubu, a u junu su na stadionu Tašmajdan održali prvi koncert pred 15.000 ljudi.

foto: Printscreen

Međutim, kad se malo bolje analizira njihova celokupna karijera, ispostavlja se da je početak fenomena Džale i Bube bio još pre jedne decenije, s tim što on nije bio povezan s muzikom, već s raspirivanjem mržnje i pozivanjem na linč Srba. Preko Jutjub naloga svoje izdavačke kuće "Imperija", reperi su pre devet godina objavili nekoliko ovakvih poruka koje sadrže eksplicitnu nacionalnu mržnju.

Burna prošlost Buba Koreli bio u zatvoru zbog droge

Amar Hodžić, alijas Buba Koreli, pre dve i po godine bio je čak i u zatvoru zbog dilovanja droge. Pisalo se da je kod njega pronađen kokain, zbog čega je završio u KP domu u Sarajevu, gde je proveo godinu dana zajedno sa još 12 osoba koje su tada uhvaćene u prodaji veće količine narkotika. Njima je u junu 2015. prvo određen jednomesečni pritvor, koji je stalno produžavan, pa su zatvorske ćelije napustili tek u maju 2016. godine.

- Lajk ako bi i ti klao Srbe - piše u jednom njihovom obraćanju, a kada je neko od korisnika interneta izrazio negodovanje zbog ove poruke, usledio je još brutalniji odgovor Džale i Bube.

- Mafijašu, je*o te otac srpski, čitav život samo go*na jedete. Sve su Srbe vešali na vrbe.

foto: Printscreen

Ovakve i slične ispade sarajevski reperi nastavili su da koriste sve do 2015. godine, kada se pojavio spot za njihovu pesmu "Borba", u kojem se jasno vidi grafit ispisan na zidu na kojem piše "Ubij Srbina". Zanimljivo je da su Džala i Buba od 2016, kada se postali poznati i na ovim prostorima, preko noći prestali da vređaju i pozivaju na ubistvo Srba, pa umesto toga od njih dvojice sve češće možemo čuti kako u intervjuima naglašavaju da su odlični prijatelji s našim pevačima i da je najbolja publika u Beogradu.

foto: Printscreen

Da li su zaista promenili mišljenje i pokajali se zbog širenja mržnje ili su shvatili da im je bolje da se primire jer ovde zarađuju ogroman novac, nije nam poznato jer ni Džala ni Buba juče nisu bili dostupni za komentar. Ekspanzija Džala i Buba vrbuju Bekvalčevu Snimaju duet s Natašom, radili i za Daru

Posle saradnje s Majom Berović, koju su Džala i Buba doslovno proslavili, ali i pisanja pesama za Daru Bubamaru, Leksington bend, Milana Stankovića, Acu Pejovića i druge, sarajevski reperi ponudili su svoju kompoziciju i Nataši Bekvalac.

foto: Printscreen/Instagram

Prema saznanjima Kurira, njih dvojica su nedavno plavokosoj pevačici napisali i mejlom poslali pesmu za koju smatraju da bi njoj najbolje legla, nadajući se da će doći do saradnje s njom. Bekvalčeva je u poslednja tri meseca objavila dva dueta - "Plava" s reperom Cobijem i "Neprijatelj" s Magla bendom, pa joj je u planu bilo da sledeći singl bude solo numera.

Ivan Ercegovčević - Mina Branković/ foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track