IMAO JE TU ČAST

MILIGRAM U VRHU SVETSKE UMETNOSTI: Kompozitor među 250 VIP zvanica, jedini sa naših prostora! (VIDEO)

Stars -

Naš proslavljeni kompozitor i producent Aleksandar Milić Mili je pozvan kao VIP zvanica na najveći umetnički događaj sveta.

foto: Privatna Arhiva

Prvi put u istoriji čuvena Švajcarska fondacija "Beyeler" (vlasnici Art Basela, Art Hong Kong i Art Majami) je uspela da okupi sva dela Pikasa na jednom mestu u svom muzeju u Bazelu gde je ovaj vikend sam vrh svetskog art džet seta došao da prisustvuje ovom neverovatnom događaju.

foto: Privatna Arhiva

Među 250 VIP zvanica iz celog sveta, sačinjenog od vlasnika Pikasovih slika i najvećih donatora ovog događaja, popularni Mili je imao priliku da sa svojom suprugom uživa u tom društvu i jedinstvenoj atmosferi Pikasovog životnog dela. Izložba je otvorena prvo za privatni uski krug najznačajnijih ličnosti današnje "Art scene", a među njima i našeg Milija sa suprugom Ninom.

foto: Privatna Arhiva

Zvaničnom javnom otvaranju koje je usledilo uveče prisustvovalo je više hiljada ljudi sa neverovatnim merama obezbeđenja ove trenutno najskuplje izložbe na svetu.

Zanimljivo je da se svečani ručak za VIP zvanice odvijao na mestu "Reithalle Wenkenhof" gde se oženio Rodžer Federer. Prisustvo Milija na ovakvom događaju je veliki kompliment ne samo za njegov rad nego i za celu našu zemlju s obzirom da je on bio jedina zvanica sa naših prostora. Otvaranju su prisustvovali Klod i Paloma Pikaso, sin i ćerka najvećeg umetnika 20. veka.

foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs, Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track