OVAJ GITARISTA BIO JE ŠABANOV VELIKI PRIJATELJ SA DUNAVA, A OVO JE ČUVENA ŠABANOVA UVALA! Pevač je uvek pecao na istom mestu: Ovde su se SRETALI! TUGA! (FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

OSTAO BEZ REČI

OVAJ GITARISTA BIO JE ŠABANOV VELIKI PRIJATELJ SA DUNAVA, A OVO JE ČUVENA ŠABANOVA UVALA! Pevač je uvek pecao na istom mestu: Ovde su se SRETALI! TUGA! (FOTO)

Stars -

Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Bifild-Butersloh, u noći između subote na nedelju (16. na 17. februar). Trgična vest nema koga nije pogodila.

Nikola Vranjković, gitarista benda Blockout, oprostio se od svog velikog prijatelja "sa Dunava".

"Poslednji pozdrav našem najvećem pevaču narodne muzike i dragom kolegi sa Dunava, Šabanu Šauliću. Ovaj liman na 1228. kilometru na Krčedinskoj adi je mesto na kojem smo se nebrojeno puta sretali... čuvena 'Šabanova Uvala'... tako smo ga zvali i zvaćemo ga..." poručio je on.

Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, ostavljajući iza sebe neutešnu suprugu Gordanu, troje dece ćerke Sanelu i Ildu, sina Mihajla. Mihajlo i Sanela su prvim letom otputovali za Nemačku kako bi preuzeli Šabanovo telo.

Kum Slobodan Stojadinović, koji je tokom stravične nesreće u "seatu" sedeo neposredno iza Šabana, iz bolničke postelje je ispričao šta se događalo u stravičnim trenucima.

"Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da pošto imamo avion rano ujutru legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: 'Pa zašto žuriš?' A on mi kaže: 'Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!' Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada pre nije tako", pričao je Stojadinović, prenosi Blic: "Imali smo još tri sata do poletanja aviona njegovog. Brzo sam se obukao, spustio dole, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao sa verujem. Sav je bio čudan!"

Stojadinović se priseća da je folker i tokom nastupa bio nekako nestpljiv.

"Sve vreme dok je pevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negde jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovde dobiju penziju, a umru ovde. I ništa ne prožive", priseća se Stojadinović.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja