TUŽNO

ŠAULIĆEV NEVEROVATAN SUSRET U AVIONU SA NOVINARKOM KURIRA: Kralj je slučajno zamenio mesto i seo sa Ljiljom Stanišić! Poverio se: ČEKAM DA SE ODMORIM, a kad su sleteli imao je poruku za pilota! (VIDEO)

Stars -

Ljiljana Stanišić prenosi utiske i razgovor sa Šabanom Šaulićem tokom leta iz Beča za Beograd samo osam dana pre tragedije u kojoj je izgubio život.

Subota, 9. februar, osam dana pre nego što je legendarni pevač Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj. Vraćala sam se iz Beča za Beograd. Poslednja sam ušla u avion, a kad sam došla do svog mesta, na njemu je sedeo on - kralj narodne muzike.

foto: Printscreen Youtube

- Gde od svih mesta da sednem baš na Kurirovo i da baš letim s tobom, Stanišićka - sa osmehom mi se obratio pevač i ustao da se vrati na svoje. Naravno da to nisam dozvolila, već sam mu rekla da ništa bolje nije moglo da mi se dogodi nego da sedim u avionu do veličanstvenog Šabana.

- A i ti si dobra novinarka, da, da, znam ja koliko si samo pisala o meni, istina, nekad lepo, nekad manje lepo, ali sve je to posao. Razumem ja to. Nego, otkud ti u Beču? - interesovao se pevač.

- Bila sam na nastupu Ace Lukasa. Da sam znala da ste i vi bili tu, došla bih da vas snimim za Kurirov portal, ali evo sad ćemo da napravimo neku ekskluzivu - odgovorila sam mu takođe sa osmehom.

foto: westfalen-blatt.de, Damir Dervišagić

To ga je još više nasmejalo.

- Ih, ekskluzivu. Nisam ja neka ekskluziva. Ali na nastupu biste i imali šta da snimite. Pevao sam na jednoj proslavi kod mnogo dobrih ljudi. Ne znam da l‘ je krštenje, veridba. Moje je bilo da pevam. I Ana Bekuta je trebala sa mnom da radi, tako je bar gazda veselja rekao, ali nije došla. Verovatno je bila sprečena - pokušao je da opravda koleginicu.

- Da nije odustala zbog vas? Znam da niste u dobrim odnosima. Možda je to razlog? - upitala sam ga.

On je samo skrenuo pogled i tiho rekao:

- Ne verujem. Ona je profesionalac. To što mi imamo privatno neke čarkice, to je drugo. Ovo je, ipak, posao. Nisam se interesovao zašto nije došla, ali i ne bih voleo da ja budem razlog - iskren je bio Šaban, koga je zanimalo kako je prošao njegov kolega Lukas na nastupu. Rekla sam mu da je napunio diskoteku iako je u njoj prvi put nastupao.

- Nisam ni sumnjao. Lukas je to. On je jedinstven, svoj. Mi smo uvek bili dobri - kazao mi je pevač, koga je zanimala i afera Jelene Karleuše.

foto: Damir Dervišagić

- Šta se to desilo? Video sam nešto, ali meni nije to lepo tako da je upropasti taj fudbaler. Ipak je ona majka, supruga, nije trebalo tako da pusti te slike, ako ih je on uopšte pustio - ocenio je pevač.

Rekla sam mu da će Jelena iz skandala izaći još jača, sa čime se i on složio.

Pred kraj puta mi je rekao da mu nikad brže nije prošao let i da jedva čeka da stigne kući da se naspava jer je posle tezge bio kod prijatelja u piceriji.

Bravo, majstore

Kad je avion sleteo, Šaban je rekao: "Bravo, majstore!" Zajedno smo izašli i došli do pasoške kontrole. Ispred nas je stajala devojčica, koju je pomazio po glavi. Ponudio se da me njegov vozač odveze do kuće. Ljubazno sam mu se zahvalila, srdačno smo se pozdravili i dogovorili da uradimo njegovu životnu priču za "Glossy". Sa zadovoljstvom je pristao, ali pod uslovom da dođem u Krčedin i da pričamo pored reke. Nažalost, to se nikad neće desiti. Od njega mi je ostala samo uspomena od nekoliko sekundi koju sam snimila pre nego što smo poleteli iz Beča. Sada on leti sa anđelima. Jer je to i bio. Slava mu i hvala.

foto: Pritnscreen/Neue Westfälische, Dragan Kadić

O voditeljki Pinka

UZNEMIRILA ME JE DEINA NESREĆA

Šabana Šaulića je tada pogodila vest o saobraćajnoj nesreći voditeljke Dee Đurđević.

- Baš sam se uznemirio kad sam to pročitao. Eto, da nastrada tako ni kriva ni dužna. Kako su to čudne okolnosti bile, zamislite, ona prvo udari ženu, pa onda nju udari autobus i u taj autobus udari opet vozilo. Kažu da uvek mora da se tri nesreće dese jedna za drugom. Vidim, svi je podržavaju, znači da je mnogo dobro dete.

Verovao je supruzi

GOCA MI ODREĐUJE ŠTA DA OBUČEM

Kao i na poslednjem nastupu, i u avionu je nosio žuti džemper i kariranu košulju. Rekla sam da mu lepo stoji žuta boja.

- Volim ja ove jednostavne boje. To moja Goca sve odredi šta ću da obučem. Uvek sam imao taj jednostavan stil, sako, pantalone, farmerke, stavim moje kapče. Dobro, kad sam na koncertu, onda obučem odelo. To vi žene više volite da se sređujete, eto i tebi taj beli džemper lepo stoji. Vidim, nemaš šminku. To volim kad vidim, a ne ono u po bela dana kilo karmina, trepavice, mislim se - idi, ženo, na šta ličiš - ispričao je kralj.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track