ĐANI JE USRED NASTUPA OSETIO JAK BOL, PAO JE NA KOLENA: Život mu VISIO o KONCU, a onda je zaprepastio sve svojom odlukom! Nije hteo da čuje za lekare već je u teškim bolovima uradio OVO
Foto: Provatna Arhiva

Nije mogao da stoji, kamoli da peva

ĐANI JE USRED NASTUPA OSETIO JAK BOL, PAO JE NA KOLENA: Život mu VISIO o KONCU, a onda je zaprepastio sve svojom odlukom! Nije hteo da čuje za lekare već je u teškim bolovima uradio OVO

Stars -

Veseo i uvek spreman za pesmu i smeh opisi su koji uvek idu uz folk pevača Radišu Trajkovića Đanija. Iskren, bez trunke sujete i uvek spreman da svima izađe u susret, polako i bez loših emocija celog života hrabro je koračao napred. Tako je studiozno i gradio karijeru, pa je uspeh bio zagarantovan.

Ne skidajući osmeh s lica hrabro se borio sa svim životnim nedaćama, a uspeo je i da izbegličke dane pretvori u korak ka uspehu. Sa čitavom porodicom tokom devedesetih izbegao je sa Kosova i Metohije i u rodnoj Prištini ostavio porodičnu kuću. Napuštanje ognjišta u njemu uvek budi tugu i upravo je to razlog zbog koga nikada nije želeo da proda porodičnu kuću. Želi da njegova deca Miloš (21), Marko (19) i Sofija (14) znaju ko su i odakle potiču. Baš zato je sa suprugom Slađanom sredio njenu rodnu kuću u Beloj Palanci, gde svi porodično odlaze.

foto: Provatna Arhiva

Iako nikad ne skida osmeh s lica, život pevača nije uvek bio sjajan. I sam priznaje da mu je često bilo veoma teško, pogotovo dok je pripremao prvi album „Ta žena“, kao i kasnije albume i pesme „Ulica je moj dom“, „Otišla si, e pa neka“, „Neka pati žena ta“, „Druga dva“, „Sve mi tvoje nedostaje“, „Balkanac“, „Još te sanjam“...

- Mučio sam se kroz život. Prvi album sam objavio 1997. Pevao sam kao klinac po kafanama i svadbama, ali bog me je malo pogledao. Sada sam spokojan, miran - objašnjava pevač, koji je 2012. godine imao ozbiljne zdravstvene probleme.

Drama je počela na njegovom nastupu u Parizu. Pevao je, a onda su ga iznenada presekli oštri bolovi u stomaku i mučnina, koji su ga gotovo oborili s nogu. Bio je ubeđen da ga boli želudac ili da ga muči slepo crevo. U stvari, dijagnoza je bila upala pankreasa. Nastup je odmah prekinuo jer nije mogao da stoji na nogama, a kamoli da peva. Iako je bio svestan da mora hitno kod lekara, nije hteo ni da čuje da ga pregleda neki od pariskih doktora, već je seo u avion i pod teškim bolovima doputovao u Beograd. Pravo sa aerodroma prebačen je u bolnicu. Posle detaljnih medicinskih pregleda i terapije bolovi su se smanjili, pa se Đani svakim danom osećao sve bolje.

foto: Provatna Arhiva

- Mnogo me je potreslo sve ovo. U bolnici provodim toliko vremena da u šali kažem da bi mogli da me zaposle s punim radnim vremenom. Srećna sam što je Đaniju ponovo dobro, ali sam očajna zbog svega što se dešavalo. Kad je prošli put bio u bolnici, po novinama se pisalo svašta o njegovim zdravstvenim tegobama. To je mnogo pogodilo našu porodicu - decu, roditelje, mene, prijatelje. Zato sam vam i rekla pravu dijagnozu, da ljudi ne bi nagađali i pričali svašta. Moj Đani plaća danak svom načinu života. Mnogo radi, premoren je, neispavan, neuredno se hrani. Organizam se buni, nije od kamena. On je pravi boem, pa još njegov posao... Valjda će se sada konačno opametiti - izjavljivala je njegova supruga Slađana tada i otkrila da je i dve godine ranije Đani imao jaku upalu pankreasa. I tada se zarekao da više neće piti alkohol i da će biti na strogoj dijeti, ali je popustio. Vratio se starim navikama. Nastavio je da radi punom parom, putuje, dočekuje zore s prijateljima uz pečenje i alkohol, zbog čega je ponovo zaglavio u bolnici.

Baš u to vreme pisalo se da je Đani prevario suprugu, a nakon što je okajao grehe, ponovo je u svom maniru komentarisao kako žive. Priznao je da Slađani smeta kad pročita da je vara, ali on smatra da je najvažnije to što se uvek vrati kući.

foto: Glossy

- Ženi sam verniji nego ikad. Već četiri meseca ni kap alkohola nisam okusio. Kažem da je alkohol moja ružna prošlost i moja divna budućnost. Pucam od zdravlja. Nekad sam umeo da jednostavno ne odem na tezgu jer me je bolelo uvo za sve pod dejstvom alkohola. Ali dojadilo mi je da glumim pijanu budalu. Konačno se sredila ova moja luda glava. Mnogo sam nasekirao svoju porodicu, ženu, decu, roditelje. Užas koliko su propatili zbog mog ludila. Zarekao sam se da me više niko nikad neće videti pijanog.

kurir.rs/Glossy/Foto Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track