Najnovije vesti

JASNI I STROGI NEMAČKI ZAKONI Obdukcija Šabana Šaulića traje do 14 časova, a evo kako će TAČNO TEĆI PROCEDURA prenosa tela koja se mora ispoštovati
Foto: Sonja Spasić

Vanredne okolnosti

JASNI I STROGI NEMAČKI ZAKONI Obdukcija Šabana Šaulića traje do 14 časova, a evo kako će TAČNO TEĆI PROCEDURA prenosa tela koja se mora ispoštovati

Stars

Čitava Srbija danima tuguje zbog gubitka najvećeg pevača narodne muzike Šabana Šaulića čije je srce prestalo da kuca 17. februara. Telo pevača koji je 17. februara poginuo u stravičnoj saobraćajki nalazi se u Nemačkoj, gde su takođe i ćerka Sanela, kao i sin Mihajlo. Danas će se obaviti obdukcija Šabana

Šaulića koja će, kako saznajemo, trajati do 14 časova.

 

Obdukcija će biti gotova do 14 časova, a potom se nemačko tužilaštvo papirologijom bavi još dva sata. Prema proceduri koju nalažu nemački zakoni, nakon obdukcije sva dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić. Nemački zakon veoma je striktan i upravo zbog poštovanja svih pravila, neophodno je toliko vremena da se obavi sva potrebna procedura.

foto: Dragan Kadić

Nakon toga, telo preminulog pevača prevoze od Instituta do aerodroma, a potom sledi procedura na aerodromu. Zbog toga što se iz zemlje u zemlju transportuje telo pokojnog kralja narodne muzike i u pitanju je vanredna okolnost, procedura na aerodromu trajaće nešto duže od uobičajene.

 

U 22 časa planiran je polazak za Beograd i u našu zemlju bi Sanela i Mihajlo sa telom pokojnog oca trebalo da stignu oko ponoći. Ukoliko sve bude proteklo po planu, noćas u ponoć Sanela i Mihajlo trebalo bi da dođu u Beograd vladinim avionom kojim će biti preneto i telo Šabana Šaulića.

 

Komemoracija Šabana Šaulića, ukoliko sve protekne po planu trebalo bi da se održu sutra u 11 časova u Skupštini grada, a sahrana odmah nakon toga u 14.30 na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

foto: Sonja Spasić, Printscreen Kurir Tv, westfalen-blatt.de

Podsetimo, Šaban je tragićno nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Nemačkoj kada je u automobil u kom je bio pevač udario drugi auto. Pevač je prema prvim informacijama iz kola izašao bez vidljivih povreda držeći se za grlo i žaleći se na bol u grudima, da bi kasnije prminuo u bolnici.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...