Najnovije vesti

ŠABANOV TESTAMENT! EVO ŠTA JE ŠAULIĆ OSTAVIO VANBRAČNOM SINU! SVE JE KOŠTALO TRIČAVIH 100.000 MARAKA: Isplivala tajna stara više od 40 godina!
Foto: Damir Dervišagić

Otkrivamo

ŠABANOV TESTAMENT! EVO ŠTA JE ŠAULIĆ OSTAVIO VANBRAČNOM SINU! SVE JE KOŠTALO TRIČAVIH 100.000 MARAKA: Isplivala tajna stara više od 40 godina!

Stars

Gordana Šaulić, udovica Šabana Šaulića, htela je da usvoji njegovog vanbračnog sina Roberta, ali je tu ponudu odbila njegova majka Nevenka Nena Prodanović. Umesto toga, ona je od Šaulića uzela 100.000 maraka i za taj novac napravila kuću u blizini Zrenjanina.

Poslednjih dana dosta se spekulisalo o odnosu između kralja narodne muzike i njegovog vanbračnog sina, s kojim on, prema nekim navodima, nije bio u kontaktu duže vreme. Posebnu pažnju izazvao je Robertov dolazak na sahranu Šabanu, kada je i sam rekao da nije imao blizak odnos s njim, ali da mu je mnogo teško zbog tragedije koja se desila. Upućeni u dešavanja u porodici Šaulić kažu nam da je sve moglo da bude drugačije da je Robertova majka Nena prihvatila ponudu Gordane Šaulić pre više od 40 godina.

Šaban sa sinom Robertom
Šaban sa sinom Robertom

- Poznato je da je Šaban priznao očinstvo bez utvrđivanja, nikada nije pravio pitanje, ali je otvoreno govorio da Robert nije dete rođeno iz ljubavi. Goca je pre udaje za Šaulića znala da on ima vanbračno dete i nastojala je u tome da se Šaban zbliži s njim. Robertova majka Nevenka je tada radila u Nemačkoj, dok je on rastao s njenim roditeljima u blizini Zrenjanina. Tada je Goca predložila Neni da ona i Šaban usvoje Roberta, da raste zajedno s njihovom decom. Ali Nevenka je to odbila - priča naš izvor i dodaje da su se onda dogovorili o materijalnom zbrinjavanju deteta.

foto: Damir Dervišagić

- Nena nije htela da dozvoli da sin živi sa Šaulićima, nego je tražila da im oni naprave kuću. To je bilo 1978. godine, Šaban i Goca su dali oko 100.000 maraka za zidanje kuće, a kasnije su plaćali alimentaciju za Roberta do njegove 18. godine - tvrdi naš sagovornik.

Gordana Šaulić juče nije odgovarala na naše pozive. Jedini svedok iz tog vremena Hasan Dudić, Šabanov brat od tetke, potvrdio je naša saznanja.

foto: Vladimir Šporčić, Dragan Kadić

- Tačno je. Lično je Goca dala pare Robertovoj majci da napravi kuću za sebe i dete, to je bilo još sedamdesetih godina. Ja o tome sve znam i mogu da posvedočim, treba pravo govoriti. Vidim da sad mnogi komentarišu kako Goca nije dala Šabanu da bude u kontaktu s Robertom, a to su laži i izmišljotine dokonih ljudi. Šaban je mogao da viđa sina i da se čuje s njim kad god je poželeo - kaže pevač, dodajući da će se uskoro videti sa Šabanovim sinom.

- Na sahrani mi je rekao da mu je mnogo teško zbog Šabanove smrti, plakao je. Trebalo bi uskoro da se čujem i vidim s njim da se lepo ispričamo. Baš mi je bilo teško kad mi je rekao: "Striko, ući ću u kapelu da izjavim Goci, sestrama i bratu saučešće", Robert je mnogo dobar dečko - zaključio je Dudić.

foto: Stefan Jokić

Kurir.rs, Ivan Ercegovčević/ Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...