Najnovije vesti

DRUGARICA IZ ŠKOLSKE KLUPE OTKRILA POTRESNE DETALJE IZ ŠABANOVOG DETINJSTVA: Živeo je u TROŠNOJ KUĆI, ponavljao je razred i nikad nije imao knjige,  a evo zašto ga je RAZREDNI stalno MALTRETIRAO
Foto: Privatna Arhiva

TUGA ZA VELIKIM UMETNIKOM

DRUGARICA IZ ŠKOLSKE KLUPE OTKRILA POTRESNE DETALJE IZ ŠABANOVOG DETINJSTVA: Živeo je u TROŠNOJ KUĆI, ponavljao je razred i nikad nije imao knjige, a evo zašto ga je RAZREDNI stalno MALTRETIRAO

Stars

Slobodanka Rakić Šefer, priznata akademska slikarka, pohađala je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Šapcu sa Šabanom Šaulićem, a u razgovoru je otkrila nepoznate detalje iz detinjstva kralja narodne muzike.

 

Kako kaže, Šabana je upoznala u petom razredu osnovne škole, kada je pevač ponavljao razred i bio prebačen u njeno odeljenje. Kako je rekla, iako je bio dve godine stariji, stigao je u njen razred i voleo je da u dvorištu sedi sa  dva drugara i svira zharmoniku.

 

"Naš razredni starešina bio je strog i drzak, ali Šaban nije bio prkosno, ni svadljivo dete. Tom čoveku je smetalo što je on svirao usnu harmoniku, iako je Šaban to uvek radio van učionice. Šaban bi seo na stepenište i svirao, a gde god bi on išao, mi bismo ga pratili. Međutim, to je smetalo našem razrednom starešini, te je uvek vikao i tražio od nekog učenika da ga dovede. Niko od nas nikada nije hteo da posluša nastavnika, jer je Šaban bio dete koje nikog nije diralo, niti uznemiravalo. Na kraju bi razredni morao da zove domara da ga dovede", kaže ona i otkriva da je Šaban bio miran na časovima, ali da nije imao ni sveske ni knjige.

 

"Sedeo je u poslednjem redu i nije imao nikakve knjige. Gledao je šta mi radimo i mirno čekao da se časovi završe. Nikada niste mogli da ga vidite da pravi vragolije, da je nemiran i da ne poštuje nastavnika. Čak i kada bi ga nastavnik grdio i kažnjavao ga, Šaban je smireno gledao u pod, ne želeći da odgovori, ni da se odbrani na bilo koji način. Nije se opirao, nije isterivao pravdu i branio se protiv sile koju je nastavnik pokazao prema njemu", rekla slikarka i dodala da je Šaban je sa majkom, ocem i sestrama živeo u maloj, trošnoj kući u mahali.  

 

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/Alo/Foto Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...