Najnovije vesti

2 BELA LABUDA STALNO OBILAZE OBALU GDE JE ŠABAN SEDEO: Meštani Krčedina dižu SPOMENIK kralju pesme na mestu gde je pecao, a onda otkrili nepoznate detalje o Šauliću
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Hoće da se oduže pevaču

2 BELA LABUDA STALNO OBILAZE OBALU GDE JE ŠABAN SEDEO: Meštani Krčedina dižu SPOMENIK kralju pesme na mestu gde je pecao, a onda otkrili nepoznate detalje o Šauliću

Stars

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, noći je provodio na nastupima širom Balkana, a mir je pronašao u malom mestu blizu Inđije.

Bela kućica odmah pored vode koju je sagradio davnih godina, bila je njegovo utočište u trenucima kada mu je bilo potrebno da razbistri misli i vrati se prirodi. Dva bela labuda stalno obilaze obalu gde je pevač sedeo, dok na terasi vikendice u kojoj je živeo neprestano gore sveće.

foto: Ana Paunković

Nekada mesto u kojem se orila pesma, nakon smrti legende narodne muzike je tiho i mirno. Put do kuće veoma je strm, ali se na kraju puta pored Dunava izdiže bela kuća koja je sve do kobnog 17. februara bila utočište jednom od najboljih pevača sa ovih prostora.

- Ovde je živeo kralj. Jednostavno rečeno, otišao je najbolji. Jako sam tužan što se to dogodilo... Zajedno smo pecali godinama. Evo, tačno tamo gde su dva labuda, to je bilo njegovo mesto za pecanje. Tamo je odlazio svakog dana kada je želeo mir i u tišini je pecao. Obožavao je da peca smuđa, uživao je. S obzirom na to da je u gradu ogromna gužva, on je ovde dolazio kada je želeo da se odmori i nađe mir. Čujete samo ptice, krave i konje i to je to. Šaban nikada nije bio uobražen, uprkos tome što je bio velika zvezda. Ovde to nije pokazivao. Svi su ga voleli i poštovali. Mi pecaroši smo odlučili da mu postavimo spomen-tablu na mestu gde je voleo da peca. Baš na tom pesku ćemo je staviti, za mesec dana maksimalno, samo da se dogovorimo šta ćemo da napišemo, to će biti poslednji pozdrav od kluba pecaroša - kaže komšija Milovan, koji dodaje i da je u više navrata pitao Šabana kada će zajedno ponovo ići u Ameriku.

foto: Ana Paunković

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...