Senzacionalno: Bora Čorba peva Hrvatima!

Senzacionalno: Bora Čorba peva Hrvatima!

Stars -
Bora Đorđević će sledeće godine svirati u Zagrebu iako je decenijama govorio da Riblja čorba neće u „lijepu njihovu“

Rek’o, pa porek’o!Bora Đorđević će da peva Hrvatima usred Zagreba! I to dogodine. Iako je decenijama govorio da Riblja čorba neće gostovati u „lijepoj njihovoj“, sada se predomislio.Svoje planove prvo je otkrio hrvatskom novinaru portala Mojzagreb.info, koji je na njega slučajno naleteo u Čakovcu, gde je, na putu za Beograd posle uspešnog nastupa u Sloveniji, frontmen Riblje čorbe svratio kod prijatelja da se odmori.- To nije ništa definitivno - rekao je Bora za Kurir i dodao:- Ako se to desi, svakako ću doći na velika vrata, nikako na mala! Idem tamo samo ako me država Srbija pošalje. Mislim da Riblja čorba može dostojno da reprezentuje Srbiju u Hrvatskoj. Na predsedniku Tomislavu Nikoliću i novom ministru kulture je da nas zvanično pošalju u zagrebačku Arenu, a ja ću, kao i uvek, pevati s tetoviranim srpskim grbom na levoj mišici. Nadam se da se niko od mojih fanova ovde zbog toga neće osetiti izdat i prodan - naglašava Đorđević.Na pitanje da li se možda na ovakav korak odlučio iz finansijskih razloga, srpski roker odgovara:- Nismo gadljivi na pare, ali ovde se ne radi o tome! Došlo je vreme za kulturu. Ne želimo da tezgarimo, već da se pojavimo tamo kao državna reprezentacija - ističe Bora.

Ova majica je poklon od Čorbinih fanova iz Hrvatske
Ova majica je poklon od Čorbinih fanova iz Hrvatske

Jura Stublić: Publika ne poznaje granice

- Prvo bih da to čujem iz Borinih usta, pa tek onda da komentarišem. Inače, ne mislim da je to sad neki fenomen, kao, da li će se Bora spustiti na Mesec. To je senzacija iz više razloga, ali meni nije. Publika ne poznaje granice.

Davor Gobac: I ja sviram u Srbiji!

- I ja sviram u Srbiji?! Nisam se nikada prepucavao, ja sam čist. Nisam ni merodavan da ocenjujem da li Riblja čorba treba da svira u Hrvatskoj. Rekao je, pa porekao!

Jasenko Houra: Logičan potez!

- To nije ništa nelogično. Ako već svira u Sloveniji, logično je da pre ili kasnije dođe i u Hrvatsku, da li sad ili za pet godina, to je već stvar njegove procene. Svemu mora doći kraj. Glupo je da zajedno sviramo u Sloveniji, a da ne idemo jedni kod drugih.

Petar Janjatović: Išao je i u Sloveniju!

- Pa lepo. Super! To što je Bora pričao da Riblja čorba ne treba da gostuje u Hrvatskoj, podsetio bih samo da je on to isto govorio i za Sloveniju, pa ipak gostuju tamo. A ja lično pozdravljam sve što vodi zdravim odnosima.

Ovako je govorio♦ Nismo igrali klikere, nego smo vodili rat. Ima mnogo unesrećenih i na jednoj i na drugoj strani. Smatram da je sada reći: „E polupani lončić, ne važi, udri brigu na veselje!“ i pritom zarađivati novac malo nemoralno.♦ Više volim poštenog ustašu nego one koji se okreću kako vetar duva.♦ Ja sam nacionalista i time se ponosim, a poštujem i hrvatske nacionaliste, jer to je ljubav prema otadžbini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track