BORA DRLJAČA PROGOVORIO O ŽIVOTNIM TRAGEDIJAMA: Na mene je bačena kletva, zato su mi obe žene umrle!
Foto: Dragana Udovičić

Intervju

BORA DRLJAČA PROGOVORIO O ŽIVOTNIM TRAGEDIJAMA: Na mene je bačena kletva, zato su mi obe žene umrle!

Stars -

Bora Drljača dugo trpi u sebi sumnju koja mu razara dušu. Pevač, naime, sumnja da je na njega bačeno prokletstvo jer su mu obe supruge, i Verica i Radomirka, iznenada preminule.

Iako je uvek luckast i nasmejan, iza vesele spoljašnjosti kriju se rane koje godinama ne zaceljuju. Njegova prva zvanična supruga Verica obesila se 2007. godine, da bi njegova druga, nevenčana supruga Radomirka umrla od posledica karcinoma krajem prošle godine. U intervjuu za Kurir Bora je otkrio svoja osećanja, a dotakao se i karijere, kolega, nacionalne penzije.

foto: Damir Dervišagić

Kako ste uspeli da pobedite depresiju u koju ste pali zbog tuge za pokojnom drugom suprugom Radomirkom? - Kada mi je prva supruga Vera preminula, snimio sam jednu pesmu koja važi i sada, kada mi je umrla moja divna Rada, a stihovi glase: "Bolan ležem, bolan ustajem. Idem dalje, ne odustajem". Takva žena se više ne rađa! Ali mora se dalje. Mikrofon u ruke i pevaj, to sam ja. Ona bi mi to rekla jer znam da želi da krenem dalje, pa makar i sam. I dalje žalim za njom jer je bila svemoguća.

Sumnjate li da je na vas bačeno neko prokletstvo, s obzirom na to da su vam obe supruge preminule? - Moguće. Nisam ranije verovao u te stvari, ali sada mislim da je moguće i sumnjam da je nešto bačeno. Eto, i sin mi ima 40 godina, pa se ne ženi. Ne znam šta se dešava.

Kada ćete u penziju? - Kako misliš u penziju? Umetnici nikad ne idu u penziju. Ja sam veliki umetnik koji decenijama traje i trajaću još dugo. Ako me narod bude hteo, i u 85. godini ću puniti dvorane.

foto: Dragana Udovičić

Trenutno su aktuelni reperi Buba i Džala, Rasta... Da li ste nekad pomislili da bi duet s nekim od njih bio pun pogodak? - To je za mene igračka. Ja ozbiljno razmišljam da snimim duet s mojim Erom Ojdanićem i na jesen da napravimo zajednički koncert u Beogradskoj areni. Imamo ponudu. Ma, trebalo bi da pokažemo svima ko su pravi pevači, a nas narod hoće. Nekada smo za nedelju dana svaki dan imali po dva koncerta, tako da bi i Arena za nas bila mačji kašalj.

Žudite li za nacionalnom penzijom? - Nikada se nisam šlihtao, zato i nemam nacionalnu penziju.

Hoće li Ana Bekuta preko Mrke obezbediti nacionalnu penziju, kao što neki zlurado komentarišu? - Mrka mi je inače veliki prijatelj, ali to ne znam.

foto: Marina Lopičić

Rival s Ilićem Miroslav je nadmen, ali dobar

U kakvim ste odnosima s Miroslavom Ilićem? Uvek ste bili rivalski nastrojeni. - Dobar sam s njim. Dobro, malo je nadmen i glumi ludilo, nije tip kao Era i ja. On ima svoje neko ponašanje, ali dobar je momak. Ima mnogo hitova, ali pametniji je od Ere i mene.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ Marija Dejanović/ Foto:Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track