FOLKERI MUDRUJU NA TVITERU: Stojin muž tvituje u njeno ime, a Drljača piše sam!
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

MISLIOCI

FOLKERI MUDRUJU NA TVITERU: Stojin muž tvituje u njeno ime, a Drljača piše sam!

Stars -

Društvena mreža Tviter namenjena je uglavnom razmeni informacija, mišljenja, kritika i stavova u nekoliko rečenica, a njene čari poslednjih godina otkrili su i estradne ličnosti, među kojima prednjače Stoja Novaković i Bora Drljača. I dok oboje tvrde da tvituju sami, za pevačicu se osnovano sumnja da iza njenih misli stoji njen suprug.

foto: Damir Dervišagić

Stoja ima 5.659 pratilaca na ovoj društvenoj mreži, a prva ju je prozvala koleginica Ana Bekuta, koja je, u jeku svađe s njom, izjavila da ne zamera svojoj koleginici na prozivkama objavljenim na Tviteru, jer pouzdano zna da to neko drugi smišlja i objavljuje umesto nje. Očekivano, Novakovićeva je to odmah demantovala.

foto: Printscreen

- Naravno da ja pišem. To su gluposti - rekla je ona.

To ipak nije (sasvim) tačno. Ekipa Kurira prisustvovala je snimanju emisije "Pres pretres" u martu 2017, kad je gošća bila upravo Stoja, dok je njen suprug Igor Jovanović sedeo iza kamera. Dok je ona pričala, muž ju je fotografisao. Posle samo nekoliko minuta, na Tviteru je osvanula objava koju je on napisao u prepoznatljivom stilu koji se inače pripisuje Stoji na ovoj društvenoj mreži, dok uživo i na televiziji pevačica nije ni približno toliko elokventna, duhovita i kritična prema našem društvu.

foto: Dragana Udovičić

Ali zato je za Boru Drljaču, koji na Tviteru ima čak 17.300 pratilaca, skoro izvesno da piše sam. Njegovi tvitovi su komični, pa i prostodušni, baš kao što je i on sam u javnim nastupima, a tu su i neizbežne gramatičke greške, kojih se pevač ne stidi.

foto: Printscreen

- To lično ja pišem. Nemojte vi da mislite da sam ja nepismen čovek. Ja sam apsolvirao na agronomiji, ali nikad nisam diplomirao. To što mi se ponekad omakne neka greška u pisanju je zato što ne vidim, zato i pišem samo velikim slovima - kazao nam je Bora.

Ivan Ercegovčević/ foto: Damir Dervišagić; Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track