TO JE BIO OKIDAČ ZA BOLEST! VELIKA ISPOVEST KATARINE ŽIVKOVIĆ! Doktorka je tada izvukla ono najdublje skrivano iz mene: Plakala kao kiša kad joj je OVO PRIZNALA!
Foto: Printscreen/Instagram

OTVORILA DUŠU

TO JE BIO OKIDAČ ZA BOLEST! VELIKA ISPOVEST KATARINE ŽIVKOVIĆ! Doktorka je tada izvukla ono najdublje skrivano iz mene: Plakala kao kiša kad joj je OVO PRIZNALA!

Stars -

Katarina Živković nedavno je saznala da boluje od insulinske rezistencije. Iz tog razloga, pevačica je morala da promeni život iz korena i nimalo joj nije bilo lako. U iskrenoj ispovesti, objasnila je kako je saznala da nešto nije u redu, ali i da nije mogla da prestane da plače kada joj je doktorka rekla da je stres koji je preživela u ranoj mladosti bio okidač za bolest.

"Primetila sam da mi manjka energije, da se sve više umaram kako na nastupima, tako i van njih, ali i da je sam kvalitet mog života lošiji", počela je Katarina.

"Uradila sam običnu krvnu sliku, koja je pokazala da sam savršeno zdrava, ali i da imam izvesna odstupanja kada je reč o šećeru. Nakon toga uputili su me na test opterećenja glukozom, koji je pokazao da bolujem od insulinske rezistencije", rekla je ona.

"O toj bolesti ništa nisam znala, osim onoga što sam na internetu mogla da pročitam. A to što sam pročitala, bolje da nisam."

"Doktorka je želela da zna sve o mom životu i načinu ishrane. Tražila je uzrok. Budući da u najbližoj porodici niko nema šećernu bolest, odmah je isključila nasledni faktor. Takođe, godinama treniram i zdravo se hranim, tako da ni loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti nisu bili uzrok moje bolesti. Kada smo iscrpeli sve moguće uzroke, doktorka mi je prišla sa psihološke strane, a u jednom trenutku je iz mene izvukla ono što je bilo najdublje skriveno i najbolnije u mom životu. Plakala sam dok sam joj pričala da sam počela da pevam po kafanama dok sam išla u osmi razred, a plakala sam i dok sam pričala o takmičenja u 'Zvezdama Granda' i stresu koji sam proživljavala kao devojčica", pričala je dalje pevačica.

foto: Nemanja Nikolić

"Nikada nikome nisam pričala o tome jer sam mislila da je to sve normalno, da se podrazumeva, ali mi je doktorka objasnila da nije normalno da izdržavam porodicu u godinama u kojima su se moje drugarice igrale i bile deca", iskrena je bila ona.

Taj razgovor sa doktorkom za nju je bio lekovit.

"Otišla sam na vreme i otkrila svoj problem u početnoj fazi. Promenila sam način ishrane, izbegavam stresne situacije i negativne ljude i pijem lekove. Ubuduće ću redovno kontrolisati šećer i trudiću se da moja bolest ne napreduje", rekla je Kaća.

Pevačica je otkrila da je morala da redukuje ishranu i kontroliše unos šećera u organizam, ali da joj to ni najmanje ne smeta. Ipak, jedno joj i te kako nedostaje.

"Nikada nisam ni volela da je jedem slatko, ali mi najviše nedostaju grickalice. Obožavala sam čips, grisine, kikiriki i sve ostale nezdrave grickalice", zaključila je Katarina.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/Alo/Foto: Instagram screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track