20 GODINA PLAĆAO DOPRINOSE U AUSTRIJI: Džej dobio invalidsku penziju od 1.500 evra! OSIGURAO SE!
Foto: Dragana Udovičić

Snašao se

20 GODINA PLAĆAO DOPRINOSE U AUSTRIJI: Džej dobio invalidsku penziju od 1.500 evra! OSIGURAO SE!

Stars -

Džej Ramadanovski (55) dobio je od austrijskog osiguranja invalidsku penziju, koja će mesečno iznositi 1.500 evra, saznaje Kurir.

Posle problema sa srcem i operacije zalizaka, kao i problema sa glasnim žicama, popularni pevač rešio je da osigura svoju egzistenciju. Godinama je uplaćivao doprinose u Austriji, kao i većina naših estradnih umetnika, i sada je stekao pravo da podnese zahtev za penziju.

foto: Damir Dervišagić

- Više od 20 godina je Džej plaćao zdravstveno i penziono osiguranje u Beču, to mu je bila mudra odluka. Kada je pre dve godine operisao srčane zaliske, lekari u Austriji su mu preporučili da ubuduće manje radi da se ne bi opterećivao i umarao, ali on ih nije poslušao. Tek nedavno je shvatio da ne sme više da rizikuje i da mora da smanji nastupe, pa je zato podneo zahtev za invalidsku penziju - kaže naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Posle nekoliko meseci čekanja, odgovor nadležnih iz Beča bio je pozitivan. - Komisija je priznala invalidnost i on će ubuduće primati 1.500 evra mesečno. Naravno, i dalje će nastupati, ali ne toliko kao ranije - rekao je naš sagovornik. Ramadanovski nije odgovarao na naše pozive.

Nije jedini I Zlata prima austrijsku penziju

Zlata Petrović je posle 37 godina uplaćenog radnog staža otišla u redovnu penziju početkom 2019.

foto: Printscreen

Osim primanja od 32.000 dinara, Zlata će dobijati i 500 evra mesečno od austrijskog fonda, gde je od sredine devedesetih takođe bila prijavljena. Sa napunjenih 56 godina života, Petrovićeva je sigurno najmlađa penzionerka na estradi.

M. Dejanović/ foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track