OVO SU LIČNE KARTE NAJPOPULARNIJIH LIČNOSTI SA ESTRADE: Kriju ih kao zmija noge, a neka imena nećete moći ni da IZGOVORITE!
Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić

ZANIMLJIVO

OVO SU LIČNE KARTE NAJPOPULARNIJIH LIČNOSTI SA ESTRADE: Kriju ih kao zmija noge, a neka imena nećete moći ni da IZGOVORITE!

Stars -

Poznate zvezde sebi su nadenule druga imena na početku karijere, a evo šta im piše u ličnoj karti.

Estrada je puna nadimaka koje su poznati dobili i dan danas su po njima prepoznatljivi.

Ana Bekuta

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno Ana je objasnila da je nekadašnja Gordana-Nadežda promenila ime zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade - Topčagić, Mamula, Knežević i Obrić.

foto: Nemanja Nikolić

Izvorinka Milošević

Sigurno niste znali da je pravo ime poznate pevačice "Đerdana", Izvorinke Milošević, izuzetno neobično - Funtinjora Funta Lunga. Nekima je teško i da izgovore njeno pravo ime i prezime.

foto: RTS Printscreen

Dino Merlin

On se ustvari zove Edin Dervišhalidović. Pevač je svoje umetničko ime, tačnije prezime, prisvojio od benda s kojim je nastupao.

foto: Printscreen Kurir TV

Žika Jakšić

Producenta "Granda" svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša. Jakšić je objasnio da je nadimak dobio još u detinjstvu kada je bio veoma živčan.

foto: Dragana Udovičić

Jana Todorović

Jana je njeno umetničko ime, dok je pravo Dragana Todorović.

foto: Damir Dervišagić

Lepa Lukić

Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike, Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem krštenog, a prezime pozajmila od jednog od svojih muževa.

foto: Damir Dervišagić

Mile Kitić

Pevač je svoje ime skratio, na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić.

foto: Dragan Kadić

Lepa Brena

Dok je u školskom timu u Brčkom trenirala rukomet, trener je malu Fahretu Jahić prozvao Brena. Kasnije kada je počela da se probija na estradu, dopao joj se predlog Milovana Ilića Minimaksa da ne bude samo Brena, već i Lepa.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track