ROŠTILJIJADA

DIMI SE LESKOVAC OD HONORARA! DA TI SE ZAVRTI U GLAVI: Brena pevala za 10.000 pljeskavica, Seve za 60.000 ćevapa!

Stars -

Lepa Brena pre početka koncerta u Leskovcu zvanično je otvorila najveću svetsku smotru roštilja i zato dobila dva miliona dinara ili, kako su izračunali finansijeri, a prema cenovniku Roštiljijade to je 10.000 pljeskavica.

Da je kasa Leskovca puna, za dobro honorare pevače i srpska snajka Severina - 2.380.000 dinara, odnosno prevedeno na "cenovnik" "Roštiljade", 60.000 ćevapa.

foto: Printscreen

Pored pljeskavica, vešalica, leskovačkih uštipaka i kobasica, svi posetioci ovogodišnje 'Roštiljade' moći će da uživaju i u nastupu najvećih estradnih zvezda, sem Lepe Brene i Severine, Ace Pejovića, Harisa Džinovića, "Van Goga", "Riblje čorbe" i "Crvene jabuke".

Organizatori očekuju da će biti pojedeno najmanje 300 tona najboljeg mesa. Koliko je interesovanje za ovu najveću manifestaciju u Srbiji, najbolje govori podatak da u celom gradu više ne može da se pronađe slobodne krevete.

OPET PRAVE ĐINOVSKU PLJESKAVICU Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević otvorio je tradicionalnu gurmansku manifestaciju "Roštiljijada" u Leskovcu uz ocenu da je taj jedinstveni festival roštilja, brend Srbije.

"Roštiljijada je ponos i brend Srbije i ja moram da zahvalim Leskovčanima zato što ulažu trud i napor da ova manifestacija iz godine u godinu izgleda sve bolje. To je ponos naše Srbije i vi podižete ugled našoj zemlji", kazao je Đordjević pred velikim brojem okupljenih Leskovčana i gostiju.

U narednih sedam dana leskovački majstori roštilja će pokušati da ponovo naprave "najveću pljeskavicu na svetu", odnosno, premaše prošlogodišnji rekord kada je ispečena džinovska pljeskavica od 67 kilograma brendiranog roštiljskog mesa. Oni će se zatim takmičiti u pravljenju najveće "pljeskavice iz ruke", koja je prošle godine bila teška 3,5 kilograma, a biće održano i takmičenje majstora kuhinje u spravljanju najboljeg jela sa roštilja, kao i takmičenje učenika ugostiteljskih škola.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/Informer/Foto Damir Dervišagić/Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track