IVIN TAJKUN DRŽI POLA HRVATSKE! ŽIVI U VILI OD 2.200 KVADRATA, U GARAŽAMA SAMO SKUPI AUTOMOBILI: Marijanova ćerka je pevačica, a evo kako je zaradio LOVU DO KROVA!
Foto: Printscreen

UČESNICA GA OPTUŽILA ZA MALTRETIRANJE

IVIN TAJKUN DRŽI POLA HRVATSKE! ŽIVI U VILI OD 2.200 KVADRATA, U GARAŽAMA SAMO SKUPI AUTOMOBILI: Marijanova ćerka je pevačica, a evo kako je zaradio LOVU DO KROVA!

Stars -

Marijana Šarića (64) već godinama zovu dobrim tajkunom iz Sesveta, a manje je poznato da ga život u zadnjih 25 godina nimalo nije mazio. Iva Grrgurić, učesnica rijalitija govorila je da ju je Marijan godinama maltretirao.

Šarić je pre gotovo 25 godina u jednoj noći oboleo od progresivne multiple skleroze i veoma brzo ostao nepokretan na donjim ekstremitetima. Zatim je kao najveći pojedinačni deoničar Karlovačke banke izgubio oko 50 miliona kuna, a u aferi oko te banke optuženi su njegova sestra Marija Šola i njen sin Sandi Šola. Marijan je rođen 1955. u selu Grabovica kod Tomislavgrada, u siromašnoj radničkoj porodici sa šestoro dece, koja se 1969. preselila u Sesvete, gde je otac kupio stan. Otac ge je 1970., kada mu je bilo 15 godina, poveo sa sobom u Nemačku, gde je deset godina živeo u gradiću Rozenhajm, 60 kilometara od Minhena. Tamo je završio zanat i postao mehaničar. Radio je i kao montažer klima-uređaja i varilac. S novcem ušteđenim u Nemačkoj, 1979. na Trnovčici u Zagrebu sagradio je kuću u kojoj je s bratom Matom otvorio noćni klub, koji je radio do 1993. godine.

foto: Sonja Spasić

"Uvek sam nastojao da pomažem ljudima, da budem dobar prema svima. Danas kada vidim kako mi se to vraća, razmišljam da to možda ipak nije najbolji način, ali takav sam", izjavio je Marijan Šarić, koji o svim tim stvarima do prošle godine nije voleo da priča u javnosti, ali je odlučio da istupi medijski kako bi zaštitio svoju ćerku Luciju (25), koja je pokušavala da ostvari pevačku karijeru, a bila je i učesnica rijalitija "Život na vagi".

Marijan Šarić je vlasnik verovatno jedne od najvećih i najluksuznijih zagrebačkih vila, na 2.200 kvadratnih metara stambene površine s devet spavaćih soba, 13 kupatila, liftom, kuglanom, bazenom… a u garažama su parkirani skupoceni automobili.

"Ja ceo život radim dan-noć, život sam proveo na bauštelu, u trgovini i u biznisu, a uz sve to već 24 godine borim se s teškom bolešću. Do danas sam platio više od 100.000.000 kuna poreza na dobit, teško sam radio jer sam želeo da svojoj porodici omogućim da živi kraljevski, da moja deca imaju sve ono što ja u detinjstvu nisam imao", rekao je on.

Posao u Minhenu išao mu je sjajno, ali pravi biznis tek je usledio u Hrvatskoj. S Josipom Godićem i profesorom s Pravnog fakulteta Antom Pulićem 1989. osnovao je firmu u Zagrebu i u Ilici kod Britanskog trga, u prostoru firme Elektron Zagreb, otvorili su prvi djuti fri šop u bivšoj Jugoslaviji.

Danas, kada je na neki način u preduzetničkoj penziji, Marijan Šarić radi i više nego što će većina uspeti za ceo radni vek. 2018. godine je proširio svoj Centar u hotel sa 60 soba i u još više poslovnog prostora. U Slavoniji nekoliko godina ima polja s voćem i povrćem, u Gorskom kotaru ima ranč za seoski turizam, kod Senja veliku kuću za turizam, robna kuća u Sesvetama i danas radi, iznajmljuje 30 poslovnih prostora i nekretnina po Zagrebu…

Marijan Šarić u prvom braku s Marom Šarić, s kojom se oženio 1978, ima četvoro dece, ćerke Ivonu, Anu, Marijetu i Anetu, koje su rođene u Nemačkoj. Svakoj od ćerki kupio je luksuzan stan i automobile, a najstarijoj ćerki i kuću u Dupcu. Životnu sreću našao je 1991. s medicinskom sestrom Ljerkom, koja je te godine na Orbisovu lokalnom izboru lepote proglašena za Miss fotogeničnosti. Iako su 1991. dobili prvog sina Matea, 1994. ćerku Luciju, a 1995. drugog sina Antonija, venčali su se tek 2000. godine. Stariji sin danas vodi zagrebačku diskoteku, mlađi sin kafić, a Lucija je iznad tog kafića pre dve godine od mame nasledila kozmetički salon s prvom privatnom barokomorom u Hrvatskoj.

"Smešno mi je kada za mog tatu kažu da je tajkun jer on je najvredniji i najskromniji čovek kojeg poznajem. On se i danas, iako je u kolicima, ujutru prvi diže, a zadnji dolazi kući. On je veliki radnik, svaki dan je u kancelariji od deset, jedanaest ujutru do devet, deset uveče. Tata je svima nama omogućio početni kapital, a ja i braća radimo svaki svoj posao tako da je tata ponosan na nas. Ja sam svesna da malo ko ima takvog oca i zato sam strašno ponosna na njega. Svesna sam i da je on blagoslov za mene i moju braću", rekla je Lucija, koja je pre pet godina započela pevačku karijeru uz veliku pomoć očevog prijatelja Mate Bulića, s kojim je nastupala na nekoliko koncerata pred 20, 30 hiljada ljudi.

Kurir.rs/K.Đ/Jutarnji.hr, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja