MALI KEBA UPROPASTI SEVERINU! BANKROT JOJ VISI ZA VRAT: Podigla kredit od 70.000 evra! Stavila hipoteku i na drugi stan!
Foto: Google Street View, Profimedia

Udarila kriza

MALI KEBA UPROPASTI SEVERINU! BANKROT JOJ VISI ZA VRAT: Podigla kredit od 70.000 evra! Stavila hipoteku i na drugi stan!

Stars -

Uporna: Pevačica je početkom godine založila dom u Zagrebu da bi dobila 100.000 evra za album, a sada je isto učinila i sa stanom u Splitu kako bi finansirala turneju

Severina Kojić ponovo je podigla kredit, ovaj put u iznosu od 70.000 evra, koje planira da uloži u turneju, saznaje Kurir.

Ovo je već drugi put za manje od godinu dana kako se pevačica obraća banci, od koje je već pozajmila 100.000 evra kako bi platila album. U oba slučaja založila je stan, prvo onaj u Zagrebu, u kome živi, a sada i u rodnom Splitu.

foto: Damir Dervišagić

Hoće da se vrati na vrh

Hrvatska zvezda priprema se da od ove jeseni potvrdi da joj pripada visoko mesto na muzičkoj sceni, koje je bilo ozbiljno poljuljano u poslednjih godinu dana. Posle raskida saradnje s dugogodišnjim menadžerom Tomicom Petrovićem, alfom i omegom Severinine karijere, i lošeg plasmana njenog poslednjeg albuma, izgledalo je da će teško uspeti u tome.

Zaključila je da bi velika regionalna turneja mogla da je vrati na vrh, pa je okupila tim saradnika i počela s pripremama, a novčane probleme ponovo je rešila pozajmicom.

- Organizacija turneje je skupa, to je preko sto hiljada evra. Deo novca je ona imala, a ostatak od 70.000 je pozajmila. U pitanju je ista banka koja joj je i početkom godine dala kredit za snimanje albuma. Jeste da je početkom leta imala problema sa otplatom rata i da joj je pretila aktivacija hipoteke na stan u Zagrebu, koji inače vredi oko trista hiljada, ali je to rešeno. Refinansirala je kredit i zasad sve ide dobro. Rata je i dalje oko sedam hiljada mesečno, ali joj je produžen rok otplate za još godinu dana - kaže naš izvor blizak Kojićevoj i dodaje da je banka lako pristala na pozajmicu zbog stana koji je garancija, kao i prošli put.

Bez dileme

- Ona je navikla da podiže i otplaćuje kredite. Još pre nekoliko godina je prvi put stavila pod hipoteku stan u Splitu, kada je kupila penthaus u Zagrebu, koji je otplatila u međuvremenu. Pošto se stan u Splitu nalazi na obali mora, njegova vrednost je preko pola miliona evra, pa bankari nisu imali dilemu da li mogu da naplate pozajmicu ako ona ne bude plaćala rate. Tako Seve sada duguje banci oko dvesta hiljada evra s pripadajućim kamatama - zaključio je naš sagovornik, dok do komentara Kojićeve nismo uspeli da dođemo.

Posle Tomice

IGOR SAMO MORALNA PODRŠKA

foto: Ana Paunković

Kurir je u julu objavio da Kojićeva kasni sa otplatom kredita, nakon čega su i mediji u Hrvatskoj počeli da se bave padom njene karijere, manjkom i otkazivanjem nastupa. Sve ti problemi bili su uzrokovani prekidom saradnje s Tomicom Petrovićem, pa je zato pevačica pronašla novog menadžera, a to je Alen Ključe. Pisalo se ranije da je Tomičino mesto prvobitno zauzeo Severinin suprug Igor Kojić, ali je ona to demantovala.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević Foto: Google Street View, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track