NA BALKANU SU ŽENE SVAKODNEVNO PREMLAĆENE ILI UBIJENE! TREBA DA SE OSVESTIMO: Lepa Brena užasava se NASILJA, a evo šta je savetovala KOLEGE SA ESTRADE!
Foto: Damir Dervišagić

ISKRENA

NA BALKANU SU ŽENE SVAKODNEVNO PREMLAĆENE ILI UBIJENE! TREBA DA SE OSVESTIMO: Lepa Brena užasava se NASILJA, a evo šta je savetovala KOLEGE SA ESTRADE!

Stars -

Lepa Brena istakla je da žene konačno moraju da počnu da pričaju o nasilju, kako bi sprečile da se to i dalje dešava.

"Želela sam da pružim podršku ženama protiv psihofizičkog nasilja i maltretiranja. Da ih podstaknem da pričaju, da se poveravaju o svemu i da govore o tome javno. Dokle god budu ćutale i trpele, do tada će nasilje da se povećava", kaže pevačica, i dodaje da poznati imaju presudnu ulogu u podizanju svesti o ovoj temi:

foto: Damir Dervišagić

"Mi kao javne ličnosti trebalo bi da podstaknemo i dajemo podršku, da skrećemo pažnju na neke anomalije koje se dešavaju u našem društvu, a pogotovo na Balkanu, gde se svakodnevno maltretiraju slabi, nemoćni, deca i žene. Imamo toliko žena koje su premlaćene i ubijene i o tome treba da se priča. Moramo da se osvestimo da treba da budemo podrška jedni drugima."

Lepa Brena smatra da ne treba razdvajati fizičko i psihičko nasilje, jer su oba pogubna za žrtvu.

foto: Kurir

"Imali smo dosta primera žena koje su zbog svog psihičkog stanja odlučile sebi da oduzmu život. Mislim da se psihičko maltretiranje svuda tretira kao jedna vrsta zlostavljanja i mislim da i pred zakonom to treba da bude kažnjivo kao i fizičko zlostavljanje. Naravno, ljude treba osvestiti šta je to psihičko maltretiranje", objasnila je pevačica.

Ona je otkrila i da se za posao često savetuje sa Aleksandrom Prijović.

"Nama to spada u neke lepe porodične razgovore. Možda neko sedi i priča o nekome, a mi sedimo i pričamo o našim poslovima. Svaku pesmu koju ona uradi naravno da među prvima ja preslušam i uvek kažem svoje iskreno mišljenje, jer mislim da u porodici uvek treba da budete jako iskreni. Ne treba da budete brutalni, ali uvek treba reći iskreno svoje mišljenje", kaže Brena.

foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja