ZBOG ČEGA JE SUD SEVERINI ODUZEO SINA! Socijalnu radnicu zvala KRAVETINOM! Evo šta piše u presudi!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

region šokiran presudom

ZBOG ČEGA JE SUD SEVERINI ODUZEO SINA! Socijalnu radnicu zvala KRAVETINOM! Evo šta piše u presudi!

Stars -

Ceo region šokiran je presudom zagrebačkog suda, po kojoj je Severini Kojić u četvrtak oduzeto starateljstvo nad sinom Aleksandrom i dodeljeno Milanu Popoviću.

Praksa u Srbiji, ali i drugim državama, pokazuje da maloletna deca u slučaju razvoda najčešće pripadnu majci. Izuzetak od toga su slučajevi zbog prirode posla, lečenja, izdržavanja kazne zatvora, kao i kada majka prepusti starateljstvo ocu. U slučaju pevačice stvari su drugačije. Prema saznanjima Kurira, Kojićevoj je oduzeto starateljstvo isključivo zbog njenog ponašanja tokom procesa.

foto: Damir Dervišagić

Nepodobna

- U presudi piše da je Severina nepodobna da bude staratelj, a kao dokaz priloženo je mišljenje centra za socijalni rad. Zamereno joj je i što je odbila saradnju s institucijama - nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad, vređanje učesnika u procesu, kao na primer to što je službenicu centra nazvala kravetinom, Milana seljačinom i što se svađala sa sudijama - kaže izvor blizak Severini i dodaje:

Otežavajuća okolnost

- U obzir je uzeta i prijava za zanemarivanje i uskraćivanje prava detetu koju je podnela škola koju pohađa njen sin. Dete je za 46 dana u školu dolazilo samo tri puta, a za to vreme Severina nije podnela zahtev da se organizuje nastava od kuće ukoliko je njen sin već bio opravdano sprečen do dolazi u školu. Sudija je kao otežavajuću okolnost navela i nepoštovanje i nesaradnju s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, kao i medijsko eksponiranje deteta.

Advokat

SEVERINA JE DOBRA MAJKA

Kojićkin branilac Mate Matić objašnjava za Kurir zbog čega je sud bez osnova lišio pevačicu brige o detetu:

- Ova odluka je sramna. Nikad ništa slično ovome nije viđeno. Severina je dobra majka. Ona možda jeste prešla granicu jer je ušla u sukob, s radnicom centra za socijalni rad, jer je želela da zaštiti svoje dete. Ali ako se to već i desilo, onda je ta radnica morala da bude izuzeta iz procesa jer ne može da donosi preporuke ako je u sukobu s jednom stranom. Sudije su znale za taj sukob, ali su ipak uzele u obzir preporuku centra za socijalni rad, koja kaže da Severina nije podobna da bude staratelj - kaže on.

Oglasila se skrhana Seve

SINE, MOGLI SU NAM DATI I MANJE OD 88 SATI MESEČNO

Kojićeva se tokom jučerašnjeg dana oglasila porukom koju je direktno posvetila sinu Aleksandru. Ona je na svom Instagram nalogu objavila zajedničku sliku s detetom, ispod koje je napisala:

foto: Instagram Printscreen

- Znaš, sine, to su samo neki papiri koje je neko ispisao i postoje neka slova koja je neko natipkao u reči, koja ne vrede za nas dvoje. Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli. Nakon sedam i po godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati. Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrede. Ali znaš šta sve mi možemo, ti i ja, sa 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mesečno mogu da prespavam s tobom i da te uspavam. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dve večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe. Mogu neki strani ljudi da mi te zabrane, ali mi ne mogu zabraniti da te volim, da mislim na tebe svaku sekundu. Ovo je, sine, samo ružan san i mama obećava da ćemo se brzo probuditi - piše u delu Severinine posvete.

RAZLOZI ZA GUBITAK STARATELJSTVA

• odbijanje saradnje s institucijama (nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad)

• vređanje učesnika procesa (službenicu centra nazvala kravetinom, Milana seljačinom, svađala se sa sudijama)

• škola je podigla prijavu za zanemarivanje prava deteta

• nepoštovanje i nesaradnja s Popovićem kao ravnopravnim starateljem

• medijsko eksponiranje deteta

Podrška

KEBA, ANA I BOBIĆKA UZ PEVAČICU

Na društvenim mrežama Severina je juče bila glavna tema, a posle Nataše Bekvalac i Jelene Karleuše, podržale su je i Ana Nikolić i Mirjana Bobić Mojsilović, kao i svekar Dragan Kojić Keba.

foto: Damir Dervišagić

- Oduzeti majci dete... To je monstruozno i nedopustivo! Gde detetu može biti bolje i ko dete može više da voli od rođene majke - zapitala se Ana Nikolić, dok je Keba napisao:

foto: Dragan Kadić

- Zločin je i presedan nakon sedam godina oduzeti majci dete. I taj „rat“ šteti najviše detetu jer dete, kada dovoljno odraste, lako odlučuje kome će i koliko vremena posvetiti. Rešiće to mali Aleksandar i pre vremena postaće Veliki Aleksandar.

Mirjana Bobić ostavila je komentar ispod pevačicine objave na Instagramu.

foto: Vladimir Šporčić

- Draga Severina, iskreno sam potresena. Drži se - napisala je spisateljica.

Kurir.rs / M. D. - I. E./Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track