OPASNO RUGLO U SRCU BEOGRADA: Zgrada Vlade Georgieva leglo narkomana!
Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

ekskluzivno

OPASNO RUGLO U SRCU BEOGRADA: Zgrada Vlade Georgieva leglo narkomana!

Stars -

Nekretnina na Vračaru, nekada u vlasništvu „Avala bioskopa“, već godinama pripada kantautoru, koji ne želi da je obnovi, pa tu dolaze sumnjive osobe i uznemiravaju komšije

Vlado Georgiev vlasnik je ruiniranog objekta na Crvenom krstu na Vračaru, u kojem se već godinama skupljaju narkomani i skitnice i uznemiravaju ljude koji tu žive.

foto: Ana Paunković

Reč je o zgradi koja datira od pre nekoliko decenija, a ranije je pripadala preduzeću „Avala bioskop“. Kantautor ju je kupio s namerom da tamo preseli svoj studio, od čega je vrlo brzo odustao zbog neisplativosti investicije. Međutim, ovaj njegov potez doprineo je tome da se u pomenutom objektu, koji je u očajnom stanju, svakodnevno skupljaju narkomani i skitnice, praveći nesnosnu buku komšijama, koji su se žalili svima redom.

foto: Ana Paunković

Smeće na sve strane Ekipa Kurira posetila je Daničarevu ulicu na Vračaru, gde smo popričali s ljudima koji žive u neposrednoj blizini sporne ruine. Odmah primećujemo da je oko zgrade postavljena prenosiva ograda s ciljem da spreči prilaz objektu, ali po smeću koje smo tamo zatekli, izgleda da to ne služi ničemu. U razgovoru sa prolaznicima saznajemo više detalja. - Ne pamtim kad je to radilo, iz priča znam da je pre bio bioskop u tom objektu. Georgiev je kupio od države to još pre deset godina možda, ne znam tačno. U početku je dolazio, obilazio, valjda je planirao da renovira objekat. Ali mnogo novca za to treba, odustao je. Tu se svake noći skupljaju narkomani, galame, svađaju se, tuku se, haos prave. Ujutro kad prolazim vide se špricevi na sve strane, čak i na putu - rekla nam je jedna gospođa, dok nam je žena koja živi u zgradi pored kazala da se žalila svima, ali nema rešenja. - Ne znam šta treba da se desi da neko reši taj problem! Ja sam policiju zvala nebrojeno puta, oni dođu, urade ono što je njihova nadležnost, ali se ti narkomani opet vrate. Grad ništa ne može da preduzme jer je privatno vlasništvo, tako su mi rekli. Ali šta ćemo s tim što nas stotinu ovde maltretira jedan čovek? Ako taj Georgiev nema para da obnovi zgradu, nek je onda proda nekome ko ima novca ili nek grad lepo oduzme od njega i neka se već jednom reši problem - priča nam očajna žena, ne želeći da se fotografiše.

foto: Ana Paunković

Nisu nadležni Objekat Vlade Georgieva nalazi se tik uz Beogradsko dramsko pozorište, zbog čega mnogi smatraju da je u njihovom vlasništvu. Popričali smo i sa zaposlenima u ovoj kulturnoj ustanovi, gde su nam potvrdili da nekadašnji „Avala bioskop“ pripada kantautoru i da oni, a ni gradske vlasti, nemaju ingerencije nad njim. Pokušali smo i da dobijemo komentar od Georgieva preko njegove pres-službe, ali niko se nije javljao na telefon.

foto: Ana Paunković

Opasan kraj DVE BOMBE PRONAĐENE KOD POZORIŠTA Koliko je Daničareva ulica na Vračaru nebezbedna i opasna, pokazuje podatak da su u maju 2018. tamo pronađene dve ručne bombe, koje, na sreću, nisu eksplodirale. Radilo se o dve ofanzivne eksplozivne naprave M75 u originalnim kutijama, a nađene su ispred ulaza u magacinski prostor koji koristi Beogradsko dramsko pozorište. Bivši upravnik BDP Slobodan Ćustić tada je izrazio sumnju da su bombe podmetnuli ljudi koji se skupljaju u objektu koji pripada Georgievu. - Mislim da je ovo slučajnost, međutim, ovde u blizini se nalazi nekadašnji bioskop, on je sada ruina i tu se skupljaju oni koji nemaju veze ni sa umetnošću, ni sa pozorištem. Možda je neko od njih to ostavio, a možda je to neka poruka za nekoga ko živi u ovim zgradama - rekao je Ćustić.

foto: Damir Dervišagić
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLON! PLETENA NARUKVICA: Ovaj aksesoar je hit sezone, a uz Kurir ćete ga dobiti potpuno besplatno

Kurir je spremio još jedan fenomenalan poklon za sve čitateljke - PLETENU NARUKVICU, koju ćete danas dobiti uz dnevne novine.

Ove popularne pletene narukvice ne izlaze iz mode!

Oduševićete se atraktivnom kombinacijom boja narukvice koju smo odabrali za vas. Jednostavno je stavite oko ruke i imaćete savršeni dodatak uz svaki vaš autfit.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track