Najnovije vesti

PEVAO SAM I JA JUGOSLOVENKU, A NE SAMO BRENA! Niko nije znao da će biti rata kad su OVE pesme nastajale!
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Vlado Kalember objasnio

PEVAO SAM I JA JUGOSLOVENKU, A NE SAMO BRENA! Niko nije znao da će biti rata kad su OVE pesme nastajale!

Stars
16:41h

Pevač Srebrnih krila sredinom '80-ih otpevao je sa Lepom Brenom jednu od verzija "Jugoslovenke". Tada, sa njima su pevali i Danijel Popović, kao i Alen Islamović.

"Jugoslovenka je deo Breninog repertoara. Pesma je nastala 1985, a ne 1995. da bi je neko smatrao provokacijom", rekao je Vlado Kalember.

Inače, publika je u zagrebačkoj Areni za vikend zdušno je pevala i "Jugoslovenku" i druge hitove tog vremena - orio se "Čačak", "Sitnije, Cile sitnije", "Duge noge", "Hajde da se volimo". Niko od publike nije video jugoslavenske zastave nego su uz "Hajde da se volimo" na binu izašli igrači sa zastavama na kojima je pisalo "LB" - oba koncerta bili su spektakli kakve zagrebačka Arena retko vidi.

"Nije došla ničim izazvana na javni prostor, pa izvedbom 'Jugoslovenke' povredila nečija osećanja. Koncerti su organizovani, ulaznice su se prodavale mesecima ranije. Došlo je 40.000 ljudi. Publika je kupovala ulaznice jer želi da sluša njene hitove", prokomentarisao je Kalember, pa dodao da i on ima negativnih iskustava sa pesmom "Nek živi ljubav".

Naime, pesmu je snimio 1980. godine, a na svakom koncertu mu prilaze ljudi kojima se ne sviđaju stihovi:

"Pruži mi ruku kao bratu brat, nek' živi ljubav, nek' prestane rat".

"U vreme kad su pesme nastajale, niko nije znao da će doći do rata. Ako je neko znao znači da je već tad sve bilo isplanirano", izjavio je Vlado.

foto: Kurir

Kurir.rs, M.G/24sata.hr/Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...