Najnovije vesti

SENZACIJA: Saša Popović i rektorka Ivanka brat i sestra!
Foto: Beta/Milan Obradović, Dragana Udovičić

HIT GODINE: IMA NEKA KRVNA VEZA

SENZACIJA: Saša Popović i rektorka Ivanka brat i sestra!

Stars

Nespojivi spoj Ivanka Popović i direktor „Granda“ su rođaci, o čemu se dosad nije ništa znalo. Popovićeva je ovu informaciju potvrdila za Kurir

Saša Popović i Ivanka Popović su rođaci! Iako možda ovo deluje čudno, prvenstveno zbog toga što dosad u javnosti o tome nisu govorili, ipak je istina, a to je potvrdila i lično rektorka Beogradskog univerziteta za Kurir.

Pre nekoliko dana ova informacija počela je da kruži internetom, ali je tu navedeno da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica. Tim povodom pozvali smo najpre Popovića, ali nismo uspeli da ga dobijemo. Iz njegove PR službe rekli su nam da nije u zemlji. Potom smo pozvali i prof. dr Popović, koja nam je kazala istinu, ali nije bila baš mnogo rečita.

- U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna - napisala nam je rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.

Ugledna porodica

Mi smo proveravali na koji način su Saša i Ivanka rođaci. Najpouzdaniji podatak koji smo našli bio je onaj iz biografije Popovićeve, a koja glasi ovako: - Rođena je 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata - piše između ostalog u biografiji rektorke.

Bezbrižno detinjstvo

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju - rekao je jednom prilikom direktor „Granda“.

Nije kao Ivanka Saša odustao od fakulteta

Pre nego što je počeo da se bavi muzikom, Popović je studirao na Poslovno-pravnom fakultetu u Novom Sadu i bio je dobar student. Stigao je do treće godine, kad je odlučio da napusti studije i osnuje svoj bend. Da je, kojim slučajem, uspeo da završi prava, Saša bi danas možda radio neki sasvim drugačiji posao, daleko od domašaja estrade, ali je pitanje da li bi na taj način uspeo da stekne veliko bogatstvo.

IVAN ERCEGOVČEVIĆ

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...