Najnovije vesti

LEPA BRENA JE ZA OVO ČULA JEDNE NEDELJE TOKOM RUČKA! Usledio je šok: Nikad nisam bila takva ŽENA!
Foto: Sonja Spasić

OBJASNILA

LEPA BRENA JE ZA OVO ČULA JEDNE NEDELJE TOKOM RUČKA! Usledio je šok: Nikad nisam bila takva ŽENA!

Stars

Lepa Brena prisetila se svojih početaka, te iznela neke detalje iz prošlosti o kojima se malo znalo.

Naime, ona nije bila oduševljena time što su je prozvali imenom po kom je danas naveliko poznata, a takođe doživela je i mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, kako kaže - samo zato što je žena.

"Izgleda da sam se rodila spremna za sve uspone i padove. Pričala sam često da nisam volela što su me prozvali Lepa Brena", počela je pevačica. 

"Te 1982. godine, kada smo 'Slatki greh' i ja snimili album 'Čačak, Čačak', pevali smo na popularnoj 'Hit paradi'. Otišla sam u Brčko da sa mamom Ifetom sašijem kostim prilično otvorenog topa. Ušili smo perlice u kosi, uspela sam da kupim i ručno izrađene sandale kod Kralja u Beogradu. Taj mi je trenutak bio preloman, jer jednom kad se naviknete na udobnu obuću, težite joj čitavog života", rekla je ona. 

Međutim, reditelj "Hit parade" izbacio je snimak Breninog nastupa i dao je legendarnom Minimaksu da se malo poigra sa istim.

"Jedne nedelje, dok sam ručala, čula sam ga kako na televiziji najavljuje devojku Lepu Brenu koja kad peva - ruše se zgrade i događa se zemljotres. Pomislila sam da mi je neko ukrao identitet, jer sam bila samo Brena, ali od toga dana sam postala i Lepa", ispričala je pevačica. 

Ona je objasnila i da njen početak nije bio lak, kao i da se susretala sa mnogim problemima.

"Nije bilo lako! S godinama sam doživela mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, samo zato jer sam žena. Čak su mi uskraćene i nagrade. Kod nas je važilo pravilo da ne možete biti lepi, uspešni i pametni. Uvek je teško kada vas omalovažavaju. Naravno da je nekima smetala i moja plava kosa, kao i to što pevam narodnu muziku. Neverovatno mi je da još postoje oni koji ne shvataju da izvodim i pop i folk. Nikad nisam bila devojka i žena koja odustaje", zaključila je Lepa Brena.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Foto: Sonja Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...