SRPKA GLUMICA ROĐENA JE NA SPECIJALAN DATUM: Bio je to izvor TUGE dok je ODRASTALA, nije mogla da se pomiri sa SUDBINOM
Foto: Pritnscreen

Velika sudbina

SRPKA GLUMICA ROĐENA JE NA SPECIJALAN DATUM: Bio je to izvor TUGE dok je ODRASTALA, nije mogla da se pomiri sa SUDBINOM

Stars -

Glumicu Zinaidu Dedakin gledate u seriji "Urgentni centar" kao medicinsku sestru, a ova šarmanta dama odlučila se za glumu kada je već bila oformljena ličnost.

Iako nije završila glumu, preko Dadova i Krsmanca, prve profesionalne korake napravila je u Narodnom pozorištu u Zenici. Zinaida je kao 26-godišnjakinja bila prinuđena da napusti rodni Beograd u čijim teatrima tada za nju nije bilo mesta, a onda, kada se vratila iz Zenice, oprobala se pred kamerama.

Prvo je bila simpatična kuvarica u Jezdinoj kafani iz "Porodičnog blaga" da bi veliku pažnju privukla u seriji "Urgentni centar".

foto: Pritnscreen

- Ćerka je imala 40 dana kada sam je u naručju donela na predstavu. Oboje su zadojeni glumom i glumačkim pričama - rekla je ranije Zinaida, a kada su je pitali da li je sujeta kolega ikada pogodila toliko da je pomislila da "batali" igru glumica je rekla: "Nikada me nije obeshrabrila u koraku napred. Ego je opasna rabota, a neophodna. Valja razgovarati sa sobom i sklanjati zamke koje sami sebi postavljamo. Sujeta je slaba grančica, ali može da iskopa oko.

Ono što je zanimljivo jeste da je glumica rođena 29 februara.

Kada su je pitali da li smatra da se u životu sve dešava sudbinski, pa i da je njena autentičnost donekle rezultat, između ostalog, toga što ste rođena baš tog dana, Zenida je odgovorila:

- Sudbina?! Jao, ne bih o tome. To je oblast koju sam propustila. Moguće je, naravno. - Živim u skladu, i u neskladu, u radosti među tugama prošetam kroz snove, zvekne me java... Volim. Sa tim živim. Moj rođendan je bio doživljaj tuge kad sam bila klinka. Nije fer, svake četvrte godine! Posle sam porasla. Prihvatiš. Nema druge - rekla je tada Zinaida.

Ona je otkrila od kojih glumaca je učila. - Od onih kojima sam verovala. To su bili glumci, ali i ljudi iz mog okruženja. Kada sam kasnije u životu stala na scenu sa Oliverom Marković, Mirom Stupicom, Mićom Tomićem, Pavlom Vuisićem i mnogobrojnim stvaraocima, bardovima 20. veka, shvatila sam da imam poverenje u njih. Istina, vera i iskrenost ono što sam najviše prepoznavala u ovim ljudima - istakla je tada Zinaida.

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/Alo/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track