OČEKUJEM IZVINJENJE DUŠEBRIŽNIKA! Neda Ukraden odbrusila: To što vi hoćete je nemoguća MISIJA!
Foto: Damir Dervišagić

bez dlake na jeziku

OČEKUJEM IZVINJENJE DUŠEBRIŽNIKA! Neda Ukraden odbrusila: To što vi hoćete je nemoguća MISIJA!

Stars -

Krajem februara Srbija će proglasiti pobednika Beovizije i tako odrediti ko će braniti zastave naše zemlje na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi. Među 24 kandidata koji su izabrani za takmičarski deo, samo je nekoliko javnosti poznatih pevača, što može biti podjednako dobro i loše za njih.

Mnoge je iznenadilo učešće pevačice Nede Ukraden, koja u 69. godini života želi da se okuša na ovom takmičenju. Inače ona, kako se navodi, smatra da to što je poznata ne daje joj neku veliku prednost u odnosu na ostale.

"Ne gledam na ovo učešće iz tog ugla da li je neko poznat ostvaren pevač. Svakako da iskustvo mnogo znači u ovom, kao i u svakom drugom poslu. Ovo je prosto izvanredno medijski zanimljiv festival koji ima podršku nagledanije nacionalne televizije, tako da bolju promociju za novu pesmu ne mogu da zamislim", kaže Neda i objašnjava:

"Veliki borac protiv ejdžizma, želim svojim primerom svim ženama pokazati da i posle 40. godine nisu otpisane, i da i te kako mogu biti poželjne, sposobne, lepe i atraktivne. Hvala i žiriju RTS koji, čini mi se, deli iste vrednosti", izjavila je pevačica, koju poslednjih nekoliko dana prozivaju da je prekršila pravila i da joj preti diskvilifikacija jer je pustila pesmu u etar šest meseci pre takmičenja:

"Očekujem izvinjenje dušebrižnika koji su se brže-bolje zaleteli, što iz vlastite neobaveštenosti i gluposti, što iz zlobe, da diskvalifikuju i mene i žiri. Ali to je, sigurna sam, 'mission impossible'!"

foto: Damir Dervišagić

Sudeći po društvenim mrežama i komentarima na raznim portalima koji se bave muzičkim takmičenjima i festivalima najveći favorit su tri devojke koje čine grupu "Hurricane".

"Jedni smo od favorita, ali imamo zaista konkurenciju. Što se tiče naše popularnosti, prijatno smo iznenađene, a što se tiče prvog mesta, borićemo se sigurno za njega", iskreno priča Sanja i dodaje da sa Evrovizije nosi najlepše uspomene:

"Najlepše moguće utiske. Evrovizija je jedno okruženje ispunjeno pozitivnom energijom i mnoštvom ljudi koji su tu zbog jedne stvari, a to je ljubav prema muzici. To je ono što nas spaja u jednu veselu družinu. Srbija zaslužuje ovoga puta prvo mesto. Spremamo iznenađenja i što se tiče pesme, muzike i scenografije."

Bane Mojićević, pak, kaže da je speman za oštru konkurenciju.

"Ne mogu da kažem da je prednost što sam poznatiji od nekih drugih, niti osećam da sam u nekoj prednosti. Prepoznatljivost ne smatram privilegijom. Prijavio sam se jer sam došao na tu ideju kada sam razgovarao sa prijateljima sa RTS-a", kaže Mojićević i dodaje:

"Iskreno, nisam čuo nijednu pesmu. Mislim da su ove godine takmičari čak ponajbolji. Očekujem vrhunski nastup i dobru energiju."

Pobednik ovogodišnje Beovizije predstavljaće našu zemlju u maju u Holandiji.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track