Najnovije vesti

BILI SMO JEDNA DUŠA, POGLED JE BIO DOVOLJAN DA SE RAZUMEMO! Ilda sa knedlom u grlu progovorila o pokojnom ocu Šabanu!
Foto: Nemanja Nikolić

tuga ne jenjava

BILI SMO JEDNA DUŠA, POGLED JE BIO DOVOLJAN DA SE RAZUMEMO! Ilda sa knedlom u grlu progovorila o pokojnom ocu Šabanu!

Stars

Ilda Šaulić nedavno je u očevu čast ponela kući jednu lepu nagradu - specijalno muzičko priznanje za neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Tim povodom, obratila se u svoje, kao i u ime cele porodice Šaulić, te istakla da on za njih nikada nije ni otišao, niti da će otići. Iz tog razloga, dala je obećanje da će ga i dalje kao i uvek "neizmerno voleti i raditi sve da ga učinie ponosnim."

Inače, Šaban je o Ildi uvek govorio sa puno ljubavi, a ona je za oca bila i te kako vezana. 

"Ja sam bila tatina mezimica. Umeli smo da se razumemo pogledom, bez reči, i to je bila samo naša, specifična spona. S druge strane, počela sam da se bavim istim poslom, pa nas je ljubav prema muzici još više vezala. Tokom poslednjih deset godina mnogo vremena smo proveli zajedno, putujući i nastupajući, pa smo se još više zbližili i nadoknadili sve što smo, možda, propustili tokom mog detinjstva i odrastanja. Nas dvoje smo definitivno bili jedna duša", ispričala je svojevremeno ona. 

Nedavno, pevačica je njoj i njenoj majci Goci priredila mini-odmor u Americi, koji je, kako ističe, bio prelep, a dane su provodile šetajući dok su dugi razgovori bili lek za njihovu dušu. Kako u bolu, pa tako i u radosti - one su uvek bile jedna drugoj podrška, a kada ih je napustio Šaban, Goca i Ilda su se još više zbližile. Pokušavaju da budu jake iako je njihova srca obavila bol koji s godinama neće prestati.

Njih dve zauvek nose uspomene na oca i supruga, dostojanstveno noseći njegovo prezime. Kada su ostale bez Šabana, suze na licima ovih dama bile su prisutne mesecima, ali kako kralj narodne muzike ne bi voleo da ih vidi skrhane, Ilda i njena majka Goca uspele su da skupe hrabrost i otrgnu se boli i očaju. Spakovale su kofere i otišle nekoliko dana u Ameriku da bi se posvetile jedna drugoj.

"Mama i ja smo bile privatno na tom putovanju koji je trajao kratko. Bilo je to neprocenjivo putovanje. Drago mi je što je pristala na jedan takav put, i bilo je lepo. Vreme koje je bilo rezervisano samo za nas, za divne razgovore i duge šetnje. Situacija kakva zaista priliči jednoj takvoj situaciji, kada su majka i ćerka upućene jedna na drugu", rekla je setno Ilda.

Jedna drugoj su u svemu davale vetar u leđa, a najveću podršku pevačica dobija od supruga Bojana Vučkovića.

"On je neko ko me u svemu podržava. Bili smo zajedno sa ćerkom Emom mesec i po dana na turneji po Americi. Odnos koji imaju Bojan i ćerka je predivan. Ćerka raste u predivnu devojčicu i zahvalna sam bogu što je tako", priča Ilda.

Nastupi joj nisu teško pali jer, kako kaže, muzika je njen život, a kada stane pred publiku i povratne emocije koje dobije od njih joj daju snagu da uvek ide napred.

"Bilo je baš lepo. Ne mogu da kažem da je bilo prepuno. Bilo je lepo popunjeno. Zadovoljna sam. Radujem se ponovnom druženju sa tamošnjom publikom na proleće", istakla je ona.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/Blic/Novosti/Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...