PEVAČICINA LUTKA IZ VREMENA SFRJ JOŠ JE POPULARNA MEĐU FANOVIMA! Brenina glava na aukciji: Početna cena 99 DINARA!
Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

Jugonostalgija

PEVAČICINA LUTKA IZ VREMENA SFRJ JOŠ JE POPULARNA MEĐU FANOVIMA! Brenina glava na aukciji: Početna cena 99 DINARA!

Stars -

Jedan od korisnika sajta na kome se prodaju lične stvari nudi četiri pevačicine glave za lutku za 99 dinara

Lepa Brena jedina je domaća javna ličnost koja ima lutku sa svojim likom, a ovih dana to je, posle mnogo godina, ponovo glavna atrakcija. Jedan kolekcionar rešio je da proda četiri pevačicine glave za igračku rađenu po uzoru na "barbiku", i to po ceni od po 99 dinara po komadu.

foto: Printscreen

Brena je vrhunac slave doživela tokom osamdesetih godina prošlog veka, a početkom devedesetih nastala je i čuvena "barbi" lutka s njenim likom. Nije bilo devojčice iz bivše Jugoslavije koja nije poželela da je ima, pa su se prodale veoma brzo.

foto: Printscreen

Da i danas vlada jugonostalgija i interesovanje za Breninom lutkom, uverili smo se kada smo posetili jedan sajt na kome se prodaju nove i polovne stvari. Mnogo ljudi prodaje lutku sa pevačicinim likom, ali jedna je postala hit i na društvenim mrežama.

Naime, jedan od korisnika ovog sajta na svom nalogu objavio je da prodaje njene glave, i to četiri komada.

foto: Printscreen

"Lepa Brena, glave za lutku", stoji u opisu ispod fotografija.

Interesantno je da, osim što Brenina lutka nema telo, glava za lutku nema ni kosu - dugu i plavu, po kojoj je prepoznatljiva. Cena po glavi iznosi 99 dinara, ali, po svemu sudeći, još nema zainteresovanih za kupovinu. S druge strane, ima i onih kolekcionara koji su odlučili da prodaju pevačicinu lutku u paketu, sa glavom, telom, garderobom i kosom, a početna cena je 2.999 dinara.

BRENA OTKRILA

Htela sam da usrećim devojčice

Kada je Brena lansirala lutku sa svojim likom pre 30 godina, otkrila je šta ju je inspirisalo na taj potez.

"Kada sam bila devojčica, želela sam da imam fotografiju ličnosti koju volim. Kasnije su se pojavile lutke. Kada znam koliko mi devojčica piše i kako mi se ispovedaju kao da smo najbolje drugarice, jasno mi je da je lutka sa mojim likom pre svega njima namenjena", rekla je Brena.

Kurir/J. Stuparušić/Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track