ZVEZDE KAŽU DA NISU SUJEVERNE, ALI SAME SEBE DEMANTUJU: Željko kucka u drvo, Nataša Bekvalac KRILA TRUDNOĆU do 4 meseca
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Nije nego

ZVEZDE KAŽU DA NISU SUJEVERNE, ALI SAME SEBE DEMANTUJU: Željko kucka u drvo, Nataša Bekvalac KRILA TRUDNOĆU do 4 meseca

Stars -

Mnoge javne ličnosti smatraju da ima nečega u određenim verovanjima, te ih se pridržavaju, a neki nose i amajlije i crvene konce kako bi se zaštitili od uroka.

Iako se sujeverje obično povezuje sa nižim slojevima društva, i na našoj javnoj sceni puno je onih koji veruju u neke neobične stvari.

Većina zvezda tvrdi da nije sklona verovanjima, međutim, kada nastave priču, uvek postoji ono „ali“, pa otkriju da nose crveni končić oko ruke, da izbegavaju određene brojeve ili da beže kada ugledaju crnu mačku kako im prelazi put.

Sujeverje se manifestuje kroz niz malih suludih rituala i verovanja, od kojih se sumanutim postupcima branimo od zla i prizivamo dobro. Tu spadaju, osim gore navedenih, i uverenja da nikako ne smete da prođete ispod merdevina, otvarate kišobran u kući, razbijete ogledalo. Među sujevernima su i pop zvezde Zdravko Čolić i Željko Joksimović.

foto: Zorana Jevtić

- Zadržao sam deo verovanja od svoje babe sa sela, tako da mi nije strano da namerno izbegnem crnu mačku koja mi pređe put. Na koncertu u Areni u Puli počelo je izuzetno nevreme. Nakon toga sam počeo da verujem kako je petak 13. baksuzan datum. A mogli smo da održimo koncert nekoliko dana ranije - rekao je Čola, koji nosi malu amajliju u novčaniku, jer ga to čini spokojnim. Upoznao je žene koje su mu ličile na vračare iz holivudskih filmova. Ispostavilo se da su mu one ukazivale na pojave koje je trebalo da izbegne.

Željko je pre nekoliko godina priznao da ima male rituale.

- Kuckam u drvo kada za tim osetim potrebu, ali je u mom slučaju to više lični ritual, nego što zaista mislim da ću time da promenim nešto. Kada vidim crnu mačku da pretrči ulicu dok vozim kola, potrudim se da promenim pravac kretanja automobila ukoliko je to moguće. Dakle, nije to klasično sujeverje, nego postupak koji je, po difoltu, usađen u naše glave.

Nataša Bekvalac KRILA TRUDNOĆU

Nataša Bekvalac nije želela da priča o svojoj drugoj trudnoći do četvrtog meseca, jer se pridržava narodnog verovanja da treba ćutati kako nešto ne bi pošlo po zlu.

foto: Dragan Kadić

- Vest o mojoj trudnoći je rano procurila u javnost. Ne želim mnogo da pričam o tome, ne zbog toga što sam ja neka velika zvezda ili što želim da se diže pompa zbog toga već zato što svaka žena, kada ostane u drugom stanju, čeka da prođe određeni period kako bi sve bilo u redu, pa tek onda govori o bebi - rekla je Nataša.

Dara Bubamara CRVENI VEŠ OBAVEZAN

foto: Damir Dervišagić

Ni Dara nije sujeverna, ali uvek postoji ono „ali“.

- Nisam sujeverna, verujem samo u sebe, ne verujem ni u šta drugo. I u Boga - budi pošten, budi fer, tako ti se i vraća u životu, ali, moram da vam kažem, zadnjih pet godina, kad god krenem na nastup i oblačim haljinu, ja obučem crveni donji veš. Negde sam utripovala da je to neka sreća - rekla je Dara.

Snežana Savić BROJ 13 JOJ JE TRAGIČAN

Glumica je često uspevala da predvidi budućnost. Veruje u postojanje crne magije, upućena je u metafizičke i parapsihološke pojave. Jednom prilikom je polomila ogledalo u kući i imala utisak da zbog toga narednih sedam godina nije imala sreće.

foto: Dragan Kadić

- Veoma sam intuitivna osoba i ukoliko zaključim da ishod neće biti pozitivan, neretko odlažem već ugovoreno putovanje. Recimo, broj 13 mi je vrlo tragičan, jer mi je tog dana preminuo otac. Od tada mi se često ponavljaju loše stvari na taj dan.

Mirka Vasiljević PRIZNAJE DA JE SUJEVERNA

foto: Dragana Udovičić

Sujeverna sam i ponekad vrlo opterećena zbog toga. Uvek se uznemirim kada vidim crnu mačku, a onda se vratim nazad ili pomerim s mesta. Naravno, to je u granicama normale.

Srđan Predojević MENJA POSAO NA SEDAM GODINA

Voditelj kaže da zapravo i nije sujeveran, ali da veruje u određene brojeve. Razlog za to je što je gotovo uvek na sedam godina menjao posao, pa ga smatra srećnim brojem.

foto: Zorana Jevtić

- Primetio sam za broj sedam da mi je srećan po promeni posla na upravo toliko godina, a 13, na sestrin rođendan - moj je najsrećniji dan. Sve što zamislim nekako mi se tada i ostvari. Verovatno se tog dana po prirodi stvari i ja dobro osećam, pa to dalje utiče na pozitivan tok stvari - rekao je Srđan i pokušao da racionalizuje svoju sklonost ka brojevima.

Goga Sekulić CRVEN KONAC ZA SINA

Još jedna od onih koji negiraju da su sujeverni je Goga. Međutim, pevačica je pokleknula pred tim trendom otkako je dobila sina. Kako bi ga zaštitila od uroka, Goga je, kao i većina brižnih majki, svom sinu stavila crveni končić oko ruke.

foto: Dragan Kadić

- Crven konac uvek nosim sa sobom protiv uroka - rekla je Goga.

Indira Radić VERUJE SAMO U SEBE, ALI NOSI KONČIĆ

Indira Radić jedna je od onih koji tvrde da nisu sujeverni. Ipak, pevačica nosi crven konac oko ruke.

foto: Damir Dervišagić

- Nisam sujeverna, niti verujem u to. Verujem samo u sebe i svoje mogućnosti - rekla je pevačica.

(Kurir.rs / Jelena Stuparušić / Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track