OVO JE ŽIVOT MICE TROFRTALJKE: Udala se za čoveka kog je TRI PUTA videla, pevala Titu na UVCE! A evo ko je najviše IZDAO
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

imala je teško detinjstvo

OVO JE ŽIVOT MICE TROFRTALJKE: Udala se za čoveka kog je TRI PUTA videla, pevala Titu na UVCE! A evo ko je najviše IZDAO

Stars -

Mica Trofrtaljka je živela burnim životom. Pevala je Titu na uvce, udala se za čoveka kog je tri puta videla u životu, a izdao je onaj od kog je najmanje očekivala.

U medijima je odjeknula vest da nas je napustila pevačica Milica Ostojić poznatija pod nadimkom Mica Trofrtaljka. Ona je preminula u 77. godini, a kako otkriva njena bliska rođaka to se dogodilo prekjuče.

Imala je buran život i teško odrastanje.

Micino detinjstvo je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina. Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Set na snimanju filma „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Mica, osim po ulozi, pamtila je i po poseti nekadašnjeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

foto: Marina Lopičić

"Došo on sa ženom, a ja brže-bolje stresem prašinu i krenem da ga pitam ono što me odavno muči. Priđem ja njemu i pitam ga: „Gospodine ministre, krenem ja u kupovinu u Čačak, desi se da nešto zaboravim, pa se u istu prodavnicu vratim posle dva-tri sata. Kad ono što tražim, poskupelo. Pitam trgovce: „Ljudi, šta je ovo?“, a oni mi kažu: „Pitaj Dinkića“. E, sad ja vas pitam, o čemu se radi? On me pogleda i crče od smeha", rekla je ona jednom prilikom.

Udala se u sedamnaestoj godini za čoveka koga je pre toga srela svega tri puta. Muž Radoslav bio joj je najveća podrška i kako veli, da nije bilo njega, ne bi bilo ni Mice Trofrtaljke.

Micu su novinari čak i pljačkali. Ukrali su joj fotografiju na kojoj je ona na plaži u kupaćem kostimu, što je doživela kao izdaju.

"Samo nekoliko nedelja pre toga jedan list mi je ponudio tadašnjih 2.000 dinara da se slikam u bikiniju za naslovnu stranu. Ma kakvi, nisam htela da čujem. Moj pokojni muž meni tada kaže: „Slikaj se, Mico, ja bi se za te pare skinuo go ako treba“. Posle te ponude iz istog lista je došla ekipa novinara da pričaju sa mnom. Negde u kući jedan od njih je pronašao sliku sa mora, u bikiniju, ukrao je i objavio, pa sad ti meni reci ko je tu lud", jadala se svojevremeno Mica, koja je prodavala milionske tiraže ploča.

foto: Printscreen/youtube

Titu je pevala davne 1968. godine.

" Bilo je to u Domu sindikata na dodeli zlatnih i srebrnih ploča. Tito i Jovanka su sedeli u prvom redu, a ja sam pevala svoj najveći hit „Davorike dajke“. Kada sam sišla sa scene, prišao mi je neko iz organizacije i rekao da drug Tito traži da se vratim na binu i otpevam „Nišku banju“. Ih, jedva sam dočekala. Dok sam trčala ka bini pritrčao mi je neko iz protokola i održao slovo da se ne vrckam i ne izvodim kojekakve ludorije. Ali ja čim sam se dohvatila mikrofona i videla da je Tito odlično raspoložen, počela da igram čoček, njišući kukovima, i svim što uz tu igru ide. Cela dvorana me pratila aplauzom na čelu sa Titom i Jovankom", rekla je bila Milica.

foto: Printscreen YT, Profimedia

Kurir.rs / Uftika /M.M, Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track